Höllviken (H) 5-1 TM
Öja (B) 1-0 TM
Malmö City (H) 0-3 MM

Av 1938 - 3 maj 2022 22:05

Kulladal stod för en stabil insats hemma mot Malmö City i MM-kvartsfinalen på tisdagskvällen - åtminstone i sjuttio minuter. Efter 0-1-målet trillade ytterligare två in och det blev på trots av insatsen en klar förlust på tre. Under tiden hemmalaget stod upp bra skapades dessutom några lägen som kunde resulterat i mål framåt och isåfall gett en viss nervositet hos div 3-laget. Trots allt var City numret för stora när det kom till bollinnehav och slutlig effektivitet framför mål. Där fanns en hel del att kunna ta med från matchen, bland annat ett högintressant innermittfält med Robin Svensson, Felix Holm och Viktor Kutlesovski. Matchens spelare var målvakt Rafael Korowaiczyk som stod för en av sina mest säkra insatser i Kulladalströjan, knappast några av målen som kunde tillskrivas honom. Kul med tävlingsdebut för 05:an Mak Ademovic när han hoppade in i mitten på andra. Med viss tillförsikt ser vi fram emot Bellevue borta i serien på lördag.

Av 1938 - 2 maj 2022 21:15

Efter några dagars ledighet har det åter blivit dags för match när Kulladal tar emot Malmö City i Malmömästerskapets kvartsfinal. Rossi Eterovic-tränade City hemmahör i div 3 till vardags och vann första matchen i serien här i helgen när man slog Åkarp med klara 3-0. I MM noterade man en andraplats i svåraste gruppen. Kulladal har tre raka matcher utan vinst och denna matchen kommer lägligt med fokus ifrån alla måstematcher. Tränarduon har tagit ut en artonmannatrupp med möjlighet att lufta en del spelare. Mak Ademovic, född 2005 väntas göra tävlingsdebut för Kulladal. Tufft men inspirerande mot ett starkt motstånd!

Av 1938 - 30 april 2022 12:19

Kulladals gräspremiär slutade i en besvikelse efter "bara" oavgjort hemma mot dittills mållösa jumbon Södra Sandby. En stabil första halvlek förvandlades till en panikslagen andra halvlek där man tappade allt spel och gav bort både spel och poäng till gästerna. Det började annars bra då Arlind Tahiri med ett tjusigt avslut till 1-0 fortsätter imponera i sin Kulladalscomeback. Mot slutet av första och början på andra har man dessutom ett par tre chanser till att sätta dit tvåan. Efter det slutade man spela fotboll och skickade långt. Sandby tackade och tog emot, kvitterade och var ytterst nära ett segermål i slutminuterna. Kulladals byten fungerade inte alls då spelare som kom in tycktes mer trötta än spelare som spelat sextio-sjuttio minuter. Om målet var att stabilisera spelet så blev resultatet raka motsatsen med alldeles för många spelare som vid 1-0 (!) stannade kvar uppe. Ett inhopp av alltid löpstarke Felix Holm kom dessutom för sent, med facit i hand skulle han kommit in först. Nu väntar två tuffa matcher mot konstgräslagen Malmö City och Bellevue i nästa vecka.

Matchfakta

Kulladal - Södra Sandby 1-1 (1-0)

1-0 Arlind Tahiri (-) 1-1 (-)

Assist K: 1-0 Mahsum Komurcu

Varningar K: Daniel Jansson (1), Lucas Callegari (1)

Roy Nickling ()

Arlind Tahiri. Det händer saker när Arre har bollen och man kan räkna med antingen ett avslut eller en smart passning. Har efter en försäsong av futsal inte riktigt orken för nittio minuter men när han har det kommer det synas ytterligare på målkontot. Samtliga matcher han startat har resulterat i ett mål framåt. Viktig i det kommande.

Av 1938 - 28 april 2022 21:00

Dags för den riktiga hemmapremiären när Kulladal äntligen får spela seriematch på gräs igen! Kommunerna är sparsamma med spel på gräset första halvan av april och det har vi fått lida för i form av en hel del förslitningsskador. Det är iallafall Södra Sandby som kommer på besök under fredagskvällen. Motståndaren har fått en tuff start på serien och har efter tre omgångar ännu inte gjort mål framåt och står på noll poäng. Så för båda lagen har matchen kommit att bli en måstematch efter den poängmässigt svaga inledningen. Kulladal gjorde en bra match mot Staffanstorp senast men det räckte dessvärre inte till poäng. Många ljuspunkter att ta med sig från den matchen. Trots en del skador förra matchen så är det bara två nya namn som tillkommer truppen gentemot senast då Oliver Ohlsson och Eljes Cibo är tillbaka efter frånvaro.

HemmaplanKulladals IPSödra Sandby IP
TränareNils-Erik Persson (andra året)Mahsum Kartal (tredje året)

Fem års möten

2019, Div 3 SG: Södra Sandby - Kulladal 0-3 (Markus Swane 2, Dennis Rickbo)
2019, Div 3 SG: Kulladal - Södra Sandby 2-2 (Markus Swane, Dennis Rickbo)

Skyttekung

Viktor Kutlesovski, 3mål

-

Matchen går att följa i appen Min fotboll.

Alla tipsrader hittar ni här

Av 1938 - 26 april 2022 16:39

Kulladal gick vidare som gruppetta i MM (i en sämre rankat grupp) och ställs därmed mot div 3-laget Malmö City i kvartsfinal. Matchen spelas på tisdag 3maj kl 19 och på gräset på IP. Malmö City tränas av förre Kulladalstränaren Rossi Eterovic och har inlett serien med en poäng på tre matcher.

Av 1938 - 23 april 2022 14:00

Kulladal reste sig på ett bra sätt från 0-5-förlusten mot Klagshamn senast men det räckte inte till någon poäng då Staffanstorp drog längsta strået i en underhållande fredagsmatch. Till skillnad mot senast bjöd Kulladal upp till kamp mot ett förväntat topplag och då är det tydligt att även de bästa lagen kan utmanas. Lagen turades om att ha ledningen i matchen men när Staffanstorp gjorde mål några minuter innan full tid så spikades slutresultatet 4-3. Undrar om vi inte var en del som anade oråd när hemmalaget tog ledningen runt mitten av första. Men Kulladal kom tillbaka på ett imponerande sätt och hade plötsligt vänt till 2-1 i början av andra där bland annat Arlind Tahiri målade mot sina tidigare lagkamrater. Sen var det Staffanstorps tur att vända på steken innan Mahsum Komurcu och Viktor Kutlesovski samarbetade in 3-3. Det fanns fortfarande tendenser till svängdörrar defensivt då motståndarlag av tillräcklig kvalitet kommer igenom väl lätt. Å andra sidan har vi så pass goda kvaliteter offensivt så det nästan jämnar ut sig. Dessvärre tvingades tre försvarare utgå skadade men ersättarna ersatte på ett ypperligt sätt vilket stillar oron. Nästa vecka kommer Södra Sandby på besök i vad som blir årets första gräsmatch.

Matchfakta

Staffanstorp - Kulladal 4-3 (1-1)

1-0 Linus Holst (33) 1-1 Mahsum Komurcu (42) 1-2 Arlind Tahiri (57) 2-2 Jesper Myndel (61) 3-2 Martin Silva (67) 3-3 Viktor Kutlesovski (68) 4-3 Viktor Olsson (86)

Assist K: 1-1 Roy Nickling, 3-3 Mahsum Komurcu

Varningar K: Mahsum Komurcu (1), Arlind Tahiri (1)

Felix Holm (70)

Föga överraskande blev det en del ändringar i startelvan gentemot senast. Försvarsmässigt var det tre nya ansikten i startelvan, där bland annat Calle Stenberg gjorde comeback efter lång frånvaro. Men både för han och Lucas Callegari blev det en tidig omklädning då båda utgick med skador inom första halvtimmen. Tillbaka i elvan var Daniel Gheorghita som verkligen saknades senast. Dessutom en första tävlingsstart i Kulladalströjan på sex år för Arlind Tahiri - och det mot sitt gamla lag som han tillhörde i tre säsonger. Staffanstorp inleder klart starkast och är nära två gånger första fem minuterna. Andra gången ropar man på frispark strax innan straffområdeslinjen men domaren satte en hög nivå tidigt. Kulladal jämnade ut spelet något runt kvarten spelad. Hagi står för ett starkt genombrott från sin balansposition och är nära att hitta Robin Svensson framför mål. Samme Robben tar hand om ett bra frisparksläge från tjugofem meter men knorrar den strax utanför Marius Helstads vänstra stolpe. Redan under första halvlek fanns tendenser på en öppen match med lägen här och var. Rafael Korowaiczyk som missade matchen senast står för en klen rensning över sidlinjen och det ger Staffanstorp chans till inkast och lobb mot öppet mål men avslutet är närmare parkeringen än mål. Roy Nickling ersätter Lucas kring tjugo minuter spelade, 03:an klagade på ryggont efter att ha fått ett knä där. Sen går även Stenberg ut med en dragen baksida och där ersätter Mattias Olsson rakt av - i en något ovan position. Som ett brev på posten gör Staffanstorp 1-0 via ett riktigt bandymål där båda lagen står i en massiv klunga innan hemmalaget kan peta in bollen. Bara minuten efter avspark får Martin Persson ett ypperligt läge för en kvittering men avslutet går rakt på keepern. Två minuter före paus kommer dock en ny chans och denna gång sitter den. Roy slår ett inlägg mellan målvakt och försvar, vinden tar tag i bollen och då hinner Mahsum upp och petar den förbi för 1-1.

Andra halvlek formligen rivstartar. Mahsum och Robben borde båda skjutit tidigare än vad de gjorde vid ett första anfall. Sen är Rafa och Loke nära att ställa till det hemåt när de verkar kommunicerat dåligt, till slut löser Loke upp det. Från ingenstans lyckas sen Arre trycka in 2-1 till Kulladal! Han kommer loss från sin bevakning nere vid högra hörnet och drar på vad som förmodligen är ett inlägg men den går så pass nära mål att den ställer Helstad i hemmamålet som inte lyckas hålla den ute. Den ledningen var dock inte långvarig för på hörna kvitterar Staffanstorp till 2-2. En fint slagen hörna dimper ner på bortre ytan och varför den var ledig låter vi spelarna själv hantera i en vecka. Viktor Kutlesovski kommer in mot Arre med halvtimmen kvar. Nytt slarv av Kulladal bidrar till 3-2 fem minuter senare. En andraboll från hörna avslutas aldrig och Staffanstorp kommer i en obehagligt snabb omställning där Kulladal, även om man har en del spelare hemma till slut, inte lyckas ställa sig tillrätta. Men... Två minuter senare var Kulladal ikapp igen! Här han undertecknad inte alls med i allt vad sociala medier uppdatering heter. Mahsum ska ha levererat Viktor en passning så han kunde göra sitt tredje mål för säsongen - 3-3. Felix Holm ersätter Danny Permin med tjugo kvar. Staffanstorp tilldöms två frisparkar där den ena är i ett bättre läge än det andra inom loppet av fem minuter men ingen av dom blir till mål. Det blir det dock med fem minuter kvar. En rensning nära halvplan lyckas inte passera över Staffanstorps backlinje och en ny omställning inleddes. En perfekt boll i djupet gav Viktor Olsson ett läge som han nyttjar perfekt - 4-3. Danne tvingas utgå med ljumskproblem och Mahsum sätts in i ett försök att jaga 4-4 och han får faktiskt en chans som målvakten dock är ute snabbt på. En underhållande andra halvlek behövdes för att värma de i vinden huttrande åskådarna. Tung förlust för Kulladal som ändå gav det en chans.

Mahsum Komurcu. Springer mycket och väl och det behövs verkligen i ett något offensivt balanserat lag där löpmeter inte alltid prioriteras. Har en aggressiv spelstil som retar gallfeber på både medspelare och motspelare. I matchsammanhang är det vad Kulladal behöver. Ligger bakom två av målen med ett påpassligt avslut på Roys inlägg och en framspelning till Viktor vid 3-3. Viktig poängspelare.

Av 1938 - 21 april 2022 20:45

Dags för första av ovanligt många vardagsmatcher när Kulladal på fredagen gästar Staffansvallen för en tuff bortamatch mot Staffanstorp. Efter en fantastisk start på serien så blev det ett ordentligt bakslag med en 0-5-förlust mot Klagshamn senast. Det läskiga inför morgondagens match är att Klagshamn och Staffanstorp inför säsongen räknades som två seriefavoriter. Staffanstorp har inlett serien på bästa sätt med två vinster och utan att släppa in ett mål. Fjolårets möten slutade med varsin vinst. Kulladal behöver ha tillbaka skadade och bortresta spelare och sätta in en hög lägstanivå för att kunna utmana om poäng. Dessvärre är matchen flyttad till konstgräs.