Av 1938 - 10 mars 2022 22:30

Med en månad kvar till seriespel tar sig Kulladal återigen österut för spel mot div 4-kollegan Lunnarp. Tanken var att vi skulle mött deras seriekollega Veberöd men dom var tvingade att ställa in efter att inte ha fått ihop något lag. Starkt jobb av sportchef Eddie Ekblad att få tag i en ny likvärdig motståndare med så kort varsel. Lunnarp kommer från en fjärdeplats i div 4 östra säsongen som gick. Årets innan dess var man och nosade på div 3-spel när man kvalade dit men missade. Det var ett tag sedan lagen var i samma serie och det var i samband med Kulladals förvånansvärda förändring där man två år på raken kvalade sig kvar i fyran och sedan 2015 plockade hem samma division. 2014 och 2015 var lagen i samma serie. Kulladal kommer från ett imponerande seger mot Ystad senast. Resultatet imponerade mer än spelet som stundtals var mediokert. Oerhört starkt att kunna vinna ändå men så kan inte spelet se ut när vi skriver 9april.

-

Matchen går att följa i appen Min fotboll.

Av 1938 - 6 mars 2022 14:00

Kulladal besegrade under eftermiddagen div 4-kollegan Ystad IF med 3-2. En stabil första halvlek där man hade ledningen med 1-0 efter klassmål av Felix Holm så tappade man allt i början på andra. Diverse skador och omkastningar på positioner var en anledning. Totalt utspelade från minut 45-65 så såg man sin ledning försvinna och istället bli till 1-2. Men trots ett spelmässigt undertag i stora delar av matchen lyckades det Kulladal att vända tillbaka. Mahsum Komurcu blev stor matchhjälte med sina två mål sista kvarten. Om 2-2 var slarv från hemmalaget så satt 2-3 efter en vindsnabb omställning där till och med assisterande tränare Henrik Nilsson var inblandad (med en Sverige - Holland aktion på sidlinjen). Många borta gjorde att spelet inte riktigt satt men starkt att kunna gå ifrån med en seger mot förra årets tvåa i den östra divisionen. Nästa match är mot ännu ett "östlag" då vi gästar Veberöd.

Så var matchen
En del skador och sjukdomar gjorde truppen för första gången i år sårbar. På förmiddagen var vi nere i femton spelare men tack vare att Ali Haidar ställde upp kunde vi komma upp i brukliga sexton spelare. Det hela skapade också omkastningar i startelvan där Daniel Jansson och Adrian Aboujaefari utgjorde en minst sagt ovanligt balans på mittfältet. Matchen igenom ville ungdomliga Ystad lira boll hela vägen nere från försvaret och det skapade en rad farliga situationer varav den första redan efter en minut. Men när man väl kom förbi gav det stora ytor. Som när Oliver Ohlsson tvingas gå ut och täcka upp på högerbacken, blir överspelad och får se ett inspel blir farligt. Hörnan därefter skapas också oreda innan Viktor Kutlesovski lyckas rensa. Trots fara på färde kring straffområdena har Ystad matchens första avslut först kvarten in - skott högt över efter rappt spel från höger. Kulladal följde upp detta med sitt första som också gick i nät! Ett fint precis hårt inlägg från Lucas Callegari tas emot elegant av Felix Holm som tack vare det får tid på sig att placera in 0-1. Hans första i år. Ystad är dock det mer spelförande laget men får inte till avsluten. Ett spel in bakom gästernas backlinje ger en fin chans men Rafael Korowaiczyk har bara att fånga in ett tamt avslut. En olycklig sekvens kring halvtimmen ger Ystad en farlig frispark som tar i en väl uppställd mur. En kan tycka att Dannes tackling var klockrent på bollen. Tråkigt för Ystads spelare som tvingas till byte dock. Ystad börjar närma sig sina farligheter. Hörnorna var inte oävna. Rafa tvingas vara på tårna när han två gånger om boxar bort bollen. Offensivt har det blivit mindre för bortalaget när klockan tickar upp mot paus. Danne har dock en nickpassning i djupet till Eljes Cibo som väljer att gå på svårt avslut istället för inspel. Precis innan paus bryter Mahsum bollen högt upp och får ett öppet läge som skjuts rakt på målvakten. Precis innan paus tvingas Lucas gå ut med känningar i baksida lår. Lamin Sarr ersätter.

I paus går Kulladal över till ett mer renodlat 4-4-2. Rafa tvingas också till byte efter att han fått problem med axeln, det började redan i veckan och är bättre men dumt att chansa. Justin Rassback kommer in för sin andra match denna försäsong. Efter Viktors avslut i utsida burgavel tar Ystad över ALLT. Justin får några riktigt svettiga första minuter i matchen. Det började egentligen redan innan Danne måste gå ut på grund av fotproblem men blev inte bättre sen. Ahmad Beida kommer in på ytterbacken då Oliver som precis flyttat ut återigen flyttar in på mittbacken. Fem minuter in på andra är Ystad ytterst nära en kvittering då en hörna dimper ner framför Justin, som precis innan missat i rensningen som resulterade i hörnan, som på nåt sätt lyckas rädda med ena foten. En frispark från vänster minuter efter blir lika farlig då Justin inte lyckas greppa den och returen skjutits högt över. Mitt i Ystads press får Viktor ännu ett läge men skottet går rakt på målvakten. I femtiofjärde minuten kommer dock en väntad kvittering. Årsdebutanten Calle Stenberg pressas, blir av med bollen (skulle haft frispark) och det hela slutar i ett friläge för hemmalaget - 1-1. Bara fem minuter senare ringer det igen när ett klapp-klapp-anfall ger öppet mål för Ystads forward - 2-1. Kulladal är helt utspelat. En tröttkörd Felix byter mot Kevin Johnson efter en timme. Spelet jämnas ut något men fortfarande rinner Ystad igenom med lätthet. Cibbe har ett bra läge efter fint samspel av Adrian, han och Mahsum men avslutet går metern över. Åt andra hållet tvingas Justin till en parad när Ystad kommit loss till vänster. Sen, från ingenstans, kommer en kvittering. Lamin och Mahsum pressar en naivt spelande backlinje varpå Mahsum får öppet mål för 2-2. Hans femte mål för säsongen. Nu är det lite high chaparall över matchen med lägen åt båda håll. Ahmad får ett läge för Kulladal men får inte till avslutet. En Ystad-mittfältare drar på ett ruggigt skott från över trettio meter som Justin tack vare avståndet kan hantera bekvämt. Ny parad Justin bara minuterna senare. Ny frispark Ystad i liknande läge som det i första - även detta avslut i en väl stående mur. Det är inte sällan lägena med två mot två eller ännu bättre kommer till sista kvarten men resultatet står sig till matchens sista minut. Här var till och med Henrik Nilsson inblandad! Det är nämligen han som påpassligt ger bollen snabbt till Ahmad som kastar inkastet på ytan mot Lamin, bollen så småningom till Viktor som slutligen hittar Mahsum som via en tåpaj skickar in slutresultatet 2-3! Matchen igenom får Kulladal till ett fåtal klockren anfall och det skulle visa sig räcka. Med en stor portion flyt (i spelet, otur med skadorna) och ett vilt kämpande lag så går man ifrån Sandskogens IP som vinnare.

Matchens spelare
Viktor Kutlesovski. Pigg matchen igenom på trots av sin tidiga skada som hämmade honom till viss del. Offensivt kommer han bäst till pass i en roll ute på högerkanten där han kan skära in och göra sina Robben-saker. Men visade prov på en, åtminstone i Kulladalströjan, ny roll när han gick in på mitten och täckte upp ett minst sagt ihåligt innermittfält. Det gjorde att Kulladal kunde komma tillbaka i matchen efter massivt undertag första tjugo av andra.

Av 1938 - 4 mars 2022 16:30

Då var det dags för årets första match utanför stan! På lördagen tar vi oss ända till Ystad där vi ställs mot div 4-kollegan Ystad IF. Här får vi gå tillbaka femton (!) år för att hitta lagens senaste tävlingsmatch mot varandra. Det var en ångestfylld sådan eftersom vinnaren säkrade en återkvalplats och förloraren åkte ur trean. Kulladal drog det kortaste strået då med en snöplig 0-1-förlust. Ystad klarade inte heller att kvala sig kvar den säsongen. Efter det har lagen gått skilda vägar då Ystad varit nere i sexan och vänt och Kulladal som ni vet jojo-åkt mellan div 3 och 4. Årets säsong i div 4 är blott den tredje sedan 2010 för Ystad. Här under försäsongen har man bland annat mött två div 3-lag i Höllviken och Simrishamn - och förlorat. Kulladal kommer från en seger mot Linero och äntligen en bruten trend av svaga andra halvlekar. En del spelare sitter inne på skavanker men bra då att truppen är betydligt bredare än ifjol. Legendaren Calle Stenberg inleder i matchsammanhang sin fjortonde säsong i Kulladal då han är uttagen i truppen. Provspelande Lamin Sarr gör sitt andra uppträdande för laget efter att ha levererat i matchen mot Barrikaden för några veckor sedan.

Av 1938 - 1 mars 2022 23:45

Efter två veckors matchuppehåll lirade åter Kulladal träningsmatch igår lördag. Hemma på Kulladals IP tog man emot Lundalaget Linero som ifjol slutade högt upp i Div 4 NV. Liksom föregående matcher genomförde man en bra första halvlek där man också hade ledningen med 2-0 efter mål av nyförvärven Viktor Kutlesovski och Daniel Gheorghita. Och likt föregående matcher så föll man också igenom i början på andra halvlek och inom kvarten hade gästerna både reducerat och kvitterat. Men starkt nog hämtade sig Kulladal igen och avslutade för en gång skull matchen på bästa sätt. "Hagi" behövde inte lång tid på att sätta sitt andra mål i Kulladalströjan och sen segerdefilerade man genom fint samarbete av Mahsum Komurcu och Martin Persson där den sistnämnde satte 4-2. Motståndet var det bästa vi stött på hittills under försäsongen och det var ett motstånd som ägde en hel del boll. Det blev en bra övning på att stå rätt och organisera utan boll. Det negativa var hur vi gick ner oss i inledningen av andra där vi helt tappar fokus. Att sen hämta sig igen tyder på fin lagmoral.

Matchfakta

Kulladal - Linero 4-2 (2-0)

1-0 Viktor Kutlesovski (10) 2-0 Daniel Gheorghita (38) 2-1 (53) 2-2 (63) 3-2 Daniel Gheorghita (81) 4-2 Martin Persson (90)

Assist K: 1-0 Felix Holm, 2-0 Mahsum Komurcu, 3-2 Martin Persson, 4-2 Mahsum Komurcu

Kevin Johnson (81)

Kulladal ställde upp med en 4-2-3-1-uppställning mot förra årets topplag i Div 4 NV där Martin Persson och Daniel Gheorghita utgjorde ett spännande balanspar. Matchen inleds trevande och farligheterna låter vänta på sig. Gästande Linero för spelet och har första hyfsade anfallet när man via en cross från höger till vänster och svagt agerande av Lucas Callegari kommer förbi. Inspelet går dock förbi alla i straffområdet. Efter tio minuter kommer Felix Holm rättvänd på innermittfältet och slår en perfekt boll till Viktor Kutlesovski som skär in från högerkanten och avslutar till 1-0. Linero repar mod tämligen omgående och har två hyfsade chanser strax efter varandra när Kulladal agerar passivt. Loke Läck står sedan för en viktig brytning när en boll letar sig bakom backlinjen. En svag rensning av Rafael Korowaiczyk kunde ställt till det rejält men Lundalaget lyckas inte straffa slarvet. Kring tjugo minuter tilldöms Kulladal frispark i bra läge men Danny Permin skjuter den utanför. Sen är Linero väldigt nära en kvittering men Rafa står för en fin räddning på mållijen medan Danne offar sig in i stolpen. Linero för spelet under större delen av första halvlek men Kulladal lyckas stå rätt och lågt vilket frustrerar motståndarna. Mahsum Komurcu är ytterst nära en utökning av ledningen när han vinner boll högt upp och blir ren framför mål - skott dock över. 2-0 kommer ändå. Ytterligare en hög press gör att Mahsum kan sno åt sig bollen och spela "Hagi" som hur kyligt som helst placerar in 2-0. Trots få minuter kvar halvleken inte slut där. För gästande Sönderjyske kan sånär nyttja en svag markering av Kulladal men volleyavslutet går en bit utanför.

I paus kommer Eljes Cibo in mot Mahsum Komurcu. Linero skulle närma sig en kvittering relativt tidig på halvleken och i den femtiotredje minuten kom den så också. En hörna från vänster dimper ner framför samtliga spelare och den tillåts både tas ner och avsluta till 2-1. Tio minuter senare ringer det igen. Denna gång kommer Linero runt på högerkanten - 2-2. Sen gjorde Kulladal en hel del byten där Mahsum åter kom på banan och de senaste tillskotten till vår matchtrupp; Adrian och Kevin också kom in. Som en blixt från klar himmel transporterar Daniel bollen upp på offensiv planhalva och avslutar med fel fot stolpe in. För i det läget märker vi att Linero tagit över spelet precis som i första. Men Kulladal står upp bra. Det skulle framförallt visa sig vid 4-2 där Mahsum och MP väggspelar sig fram till nätet.

Daniel Gheorghita. Totalt dominant i både defensiven och sedermera i offensiven. Hagi var som en magnet till bollen under den första halvleken. Han var överallt. En oerhörd bollvinnare som nu också visade offensiva kvaliteter med två välplacerade avslut. MP och Hagi känns som det ultimata balansparet just nu.

Av 1938 - 24 februari 2022 22:30

Efter en helgs uppehåll har det åter blivit dags för spel när Kulladal tar emot seriekollegan Linero på lördagen. En trevande försäsong skriver vi in hittills med insatser som blandat och gett. Över nittio minuter har vi ingen klockren insats. Vi har heller inte lyckats få igång alla spelare av olika anledningar och testerna med både spelare, positioner och lagdelar har blivit många. Men det är väl just så en försäsong brukar se ut. Lundalaget Linero hamnade högt i sin fyra ifjol och blir något att bita i. Mötet är lagens första sinsemellan så det blir en ny trevlig bekantskap.