Av 1938 - 26 mars 2022 01:06

Truppen har landat fint på fantastiska Ekerums resort på Öland. Med träning 2 och 3 i benen och i sina nya fina träningskläder blev det restaurangbesök på kvällen där det också bjöds in till heta dueller på biljardbordet. Allra piggast på att stöta tycktes vara Mahsum Komurcu och Eljes Cibo. Sen var det dags för alltid uppskattade lagaktiviteterna där Duncan special var ett nytt kul inslag med allt från balansera med kort på huvudet till att kunna hålla 1,5kg rakt ut ingick i grenarna. Här var laget med Mattias Olsson, Arlind Tahiri och Kevin Johnson allra piggast. Sen så klart sedvanligt Fotbolls-quiz spetsat med rekordmånga sexton frågor! Nu var Henrik Nilsson sugen på deltagande efter att ha stått över sin egen tävling. Han kammade hem det hela med Marcus Eklund, Mahsum Komurcu, Oliver Ohlsson och Rafael Korowaiczyk som var i stort poängbehov efter låga poäng i första grenen.

Imorgon fortsätter det med både Padel och musikquiz innan vi kan utse en totalvinnare. Just nu står det mellan Lag Arre och Lag Razza (Rasmus Hansson, Daniel Jansson, Daniel Gheorghita och Viktor Kutlesovski) där de senare redan kammat hem två andraplatser. Låt oss se vart det landar imorgon! Morgondagen bjuder också på en träningsmatch mellan allsvenska lagen Kalmar och Värnamo på resortet.

Hörs då!

Av 1938 - 20 mars 2022 14:30

Kulladal stod på lördagen för ett starkt resultat när man slog fjolårets etta i div 4 SV, Höllviken med klara 5-1. Det var ett imponerande presspel med efterföljande omställningar och hög effektivitet som låg bakom siffrorna. Kulladals till stora delar nykomponerade offensiv hittade återigen rätt och då spelade det mindre roll att både Arlind Tahiri och Robin Svensson gjorde sina första minuter för säsongen, båda nätade nämligen per omgående. Matchen påminde en del om den mot Linero där motståndaren inte sällan förde spelet men ändå lyckades hållas framför tack vare ett stabilt försvarsspel. Återigen blev en nyckel i spelet balansspelaren Daniel Gheorghita som håller ihop defensiven och offensiven på ett utmärkt sätt. Mahsum Komurcu fortsätter leverera mål framåt och är nu uppe i tio baljor. Som alltid med Kulladal så gäller det att kunna balansera den här fina försäsongen med fortsatt ödmjukhet inför uppgiften, vi har aldrig kunnat vara laget som svävar iväg och ger avkall på löpinsatsen.

Matchfakta

Kulladal - Höllviken 5-1 (2-1)

0-1 (5) 1-1 Arlind Tahiri (16) 2-1 Mahsum Komurcu (19) 3-1 Robin Svensson (56) 4-1 Mahsum Komurcu (64) 5-1 Felix Holm (78)

Så var matchen

I strålande sol och i nya matchtröjor steppade Kulladal ut för lagets sjunde försäsongsmatch 2022. Liksom mot Lunnarp senast inledde Kulladal matchen skakigt. Gästernas första hörna resulterade dessutom i ett ledningsmål sedan försvaret misslyckats rensa vid förstaytan och sen två spelare blivit helt fria framför mål. En frispark en bit ut till höger ordnas och tas om hand av säsongsdebuterande Robin Svensson som prickar ribban! Första tio kändes något osäkra innan hemmalaget kommer igång ordentligt. Höllviken är nämligen även nära 0-2 efter en fin skarv av ena anfallaren innan Loke Läck och Ali Haidar med vissa problem kan hjälpa Rafael Korowaizcyk i målet. Det var Kulladals press som blev välkomstpresenten in i matchen. Vid ett första läge lyckas Arlind Tahiri sno åt sig bollen och spela mot Robben med målvakten stod redo den gången. Särskilt mycket att göra hade han dock inte några minuter senare. Felix Holm, för dagen balansspelare med Daniel Gheorghita, slår en fin boll ut mot Arre som lyckas få bollen över försvararen innan han bombar in kvitteringen. 5år 6månader och 20dagar sedan han senast nätade för Kulladal, då i höstpremiären hemma mot Hanaskog 2016. Det oavgjorda resultatet stod sig i mindre än tre minuter. Då blir Mahsum Komurcu tillskänkt en boll av bortalagets målvakt och sätter enkelt dit sitt nionde mål för året. Kring halvtimmen ordnar Robben en ny frispark som han tar hand om själv, ännu lite längre ut till höger. Frisparken är perfekt slagen i ytan framför målvakten, med lagom hastighet, men ingen Kulladalare lyckas störa målvakten som kan styra borta. Matchens kanske finaste anfall från hemmalaget kommer med fem minuter kvar av första. Hagi slår en magisk cross ut till Robben på högerkanten, han hittar Holm som försöker hitta Mahsum innan målvakten läser det hela fint. Bara ett exempel på att fina anfall inte alltid behöver resultera i avslut/mål. Höllviken avslutar halvleken med att etablera spel och sedermera avsluta strax över.

Liksom i första så tar Höllviken tidigt tag i taktpinnen. Man är väldigt nära 2-2 när högerkanten spelas fri, en liten störning av Mahsum kan gjort skillnaden på avslutet som går över. Precis innan har Höllviken också haft ett cykelförsök som förmodligen gått i mål om det inte vore för mittbackarnas blockad. Sen kommer hemmalaget återigen in i det. En frispark ute på högerkanten (den har vi hört förut) tas omhand av Danny Permin som dittills i matchen varit tämligen osynlig. Denna slår han perfekt till Robben som stöter in sitt första mål 2022. Bara för att bli utbytt minuterna senare. Det kändes rätt lagom med en timmes spel för fjolårets skyttekung. Adrian Aboujaefari ersätter och flyttar upp Holm ett steg. Minuterna mellan 55 och 79 är Dannys helt och hållet. Med stora ytor kan han göra lite som han vill. Åtta minuter efter 3-1 spelar han återigen in i en perfekt boll denna gång till Mahsum som bara har att lägga in 4-1. Och han gör det igen med tolv minuter kvar när det är Holms tur att "bara" löpa in rätt framför mål - 5-1. Hockeyassist av Mahsum. Juniorerna får chansen under andra halvlekens slutskede där Marcus Eklund spelar sista tjugo på vänsterbacken och Liridon Hodza spelar sista tio på innermittfältet. Det var Liridons första minuter i A-laget efter att ha hoppat in i reservlagsmatchen mot Barrikaden tillbaka i februari. Förutom ett Höllvikeninlägg i ribban och ett tumult där Arre fick nog av deras vänsterback så händer det inte mycket mer. Matchen slutar 5-1 till Kulladal som fick revansch för fjolårets två förluster mot samma lag.

Matchens spelare

Felix Holm. Kom inte riktigt till sin rätt senast mot Lunnarp men idag lyckades han verkligen hitta in från start. Förutom en stark arbetsinsats så var bollen ut till Arlind Tahiri, som sen gjorde allt rätt vid sitt mål, fantastisk. Fick kröna en fin insats med säsongens andra mål. Holm har kommit att bli en spelare som kan användas varstans på mittfältet och alltid tar sig an uppgiften på ett föredömligt vis.

Av 1938 - 18 mars 2022 21:14

Kulladal har drabbats av ett skadebakslag på ytterbacken med tre veckor kvar till seriepremiären mot Dalby. Högerbacken Lucas Callegari tog emot en tackling på torsdagsträningen och föll så pass illa att han fick en spricka i handen. En första anblick gjorde gällande att han fått ett slag mot käken men det var alltså även handen som for illa i fallet. Gipsad några veckor framöver så blir det inget spel i första omgångarna av serien.

God bättring Lucas! Kom tillbaka starkare!

Av 1938 - 17 mars 2022 22:45

Med bara tre veckor till seriepremiär tar Kulladal sig an fjolårets serievinnare i div 4 SV, Höllviken. Laget var det enda Kulladal förlorade båda mötena emot under serien. Tabellmässigt blir det den svåraste utmaningen hittills. En bra värdemätare innan träningslägret som äger rum veckan veckan efter. Kulladal har för första gången tillgång till en tillspetsad trupp med allt vad det innebär. Se vem som är redo att ta upp kampen. Matchen senast gav ännu en betryggande vinst samtidigt som det kom att bli en konstig med tanke på förutsättningarna. Toppduon Robin Svensson och Arlind Tahiri gör sina första minuter 2022!

HemmaplanKulladals IPHöllvikens IP
TränareNils-Erik Persson (andra året)Viktor Andersson (första året)

Fem års möten

Div 4 SV, 2021: Höllviken - Kulladal 2-1 (Emil Vinkvist)
Div 4 SV, 2021: Kulladal - Höllviken 0-3 (-)

Skyttekung

Mahsum Komurcu, 8mål

-

Matchen går att följa i appen Min fotboll.

Av 1938 - 14 mars 2022 16:16

Kulladal tog sig vidare i Malmömästerskapet med minsta möjliga marginal. Det enda resultat som kunde göra att man inte gick vidare från gruppen var en 3-0-seger för Husie mot Flagg i gårdagens match. Resultatet blev 3-1! En större seger hade nämligen tagit Kulladal förbi Flagg i gruppen och en mindre seger som det blev nu gjorde att Husie stannar som trea med en sämre målskillnad än ettan Flagg och tvåan Kulladal. Vilken rysare!

Just nu står det inte klart vem Kulladal får möta i åttondelsfinal som det helt plötsligt blivit till (det var inte kommunicerat från början). "Favoriten" till att bli Kulladals motståndare är Ariana som verkar bli tvåa i första gruppen. Det kan också bli IFK Malmö som dock har en hängmatch mot Balkan.

Ni som följt bloggen genom åren vet att statistik är det bästa som finns enligt undertecknad. Men i protest mot behandlingen av oss senaste åren så sker det ingen i samband med MM.

Av 1938 - 13 mars 2022 14:15

Med många återbud, de allra sista bara några timmar innan avspark, sista dygnet innan match så kom Kulladal bara till spel med fjorton spelare när man mötte div 4-kollegan Lunnarp på lördagen. Av tre avbytare var en målvakt och en 41-årige legendaren Henrik Nilsson som mangrant ställde upp och knöt på sig skorna. Det vet vi sedan många år att vid sådana tillfällen knyter Kulladal nävarna och tar i lite extra. Trots en skakig inledning så gick man till paus med oavgjort. I andra avgjorde Roy Nickling definitivt med årets mål hittills när han placerade ett skott från vänster i en båge över målvakten. Annars var det som vanligt Mahsum Komurcu som satte dit de två andra målen. Lunnarp tilläts komma in i det mot slutet via en straff till 2-3 men Kulladal höll undan för den tredje raka segern - samtliga mot lag från övre halvan i någon av fjolårens div 4.

Matchfakta

Lunnarp - Kulladal 2-3 (1-1)

1-0 (6) 1-1 Mahsum Komurcu (31) 1-2 Mahsum Komurcu (51) 1-3 Roy Nickling (78) 2-3 straff (82)

Henrik Nilsson (83)

Efter en minst sagt annorlunda uppladdning så kom Kulladal till spel i en 4-4-2 diamant uppställning där Bagarn åtminstone tillfälligt gick ifrån att ha två balansspelare. Matchen spelades på Kastanjeskolan i Tomelilla som rätt nyligen fått nytt konstgräs. Hemmalaget fick den bästa starten på matchen. En miss i kommunikationen mellan Loke Läck och Rafael Korowaiczyk i mål gav borta en första av många hörnor. Lunnarp var farliga på varenda en, eller om vi återigen ska säga att Kulladal är förvånansvärt svaga på dom samma. Det är inte på en hörna men väl på ett frisparksinlägg från höger som hemmalaget gör 1-0 på redan efter sex minuter. Inlägget nickas i ribban och även på returen är man först till boll. Kulladal replikerar sånär per omgående när Eljes Cibo avslutar i utsida burgavel efter ett rappt anfall med Danny Permin och Felix Holm inblandade. Inledningsvis körde Lunnarp korta hörnor men efter runt kvarten började man slå långa sedan Kulladal tagit ut en spelare, intressant taktik för det frigjorde utrymme i boxen. Danny får ett jätteläge runt tjugo spelade, fint framspelad av Mahsum men målvakten står för en imponerande räddning. Nu hade ändå Kulladal kommit in bättre i matchen även om hotet i djupled ännu kvarstod. Lunnarp stod nämligen lågt men kunde tack vare snabba yttrar och forwards ändå hota. Säkerligen därför Bagarn valde att gå över till en 4-2-3-1 som just nu verkar vara det bästa alternativet för laget. Efter en halvtimme kommer kvitteringen. Felix drar på ett skott som går i stolpen och på returen dyker han upp, Kulladals nye skyttekung Mahsum Komurcu - 1-1. Sen följde matchens absoluta höjdpunkt när Oliver Ohlsson som sistagubbe passar Ali på högerbacken via en tunnel på en framrusande anfallare...

Ett planerat byte i paus där Justin Rassback för andra matchen i rad ersätter Rafa i paus. Lunnarp såg till så att försvaret var på tå direkt i andra. Loke står för en viktig brytning på ett inspel från vänster. Ett uppskrapat knä fick det vara värt. Adrian Aboujaefari kommer in tio minuter på andra då han ersätter Mattias Olsson. Om fasta situationer vållar bekymmer bakåt så är fasta offensivt verkligen ett vapen för Kulladal. Dannys fina frisparksinlägg från höger skapar oreda i hemmaförsvaret som inte lyckas rensa när Oliver slutligen får bollen, drar den längs marken i stolpen och även på denna returen dyker Mahsum upp - 1-2! Hans åttonde mål under försäsongen! Nu har vi ju inte haft försäsongsmatcher på två år innan detta men vi ska ändå gå tillbaka en del år för att hitta ett liknande målstim under en försäsong; Sebastian Rask med sina 13mål på 9matcher 2017. Sen var det Felix tur att vila när Mattias åter entrar banan tjugo minuter in. Lunnarp är nära en kvittering med tjugo minuter kvar. Både Roy och Loke hamnar på efterkälken när deras ytter passerar start, men framför mål missar en lagkamrat genom att skotta högt över. Lagkaptenen för dagen, Daniel Gheorghita tvingas bryta matchen sedan hans knä fått en smäll. Han hälsar via sms att det känns bättre idag än igår och att det troligtvis bara var en smäll utan vridning. Felix kommer in igen. Tolv minuter kvar... Roy får bollen av Mahsum ute på vänsterkanten. Målvakten är långt ute. Varför inte tänkte Roy och knorrar in årets snyggaste mål i bortre från omkring 25-30 meter. Lunnarp reducerade snabbt via en straff. Sen kommer ett historiskt byte när Cibbe tvingas gå ut på grund av smäll mot foten. Inhopparen är nämligen ingen mindre än Henrik "Duncan" Nilsson vars senaste Kulladalsmatch var oktober 2012. Mäktigt ögonblick för en som varit med länge... Och med det ännu en fin seger!

Ali Haidar. I sin första riktiga start i A-laget (matchen mot Barrikaden tillhörde egentligen juniorlaget) gjorde Ali en fullkomligt lysande insats på högerbacken. Något trevande start på den första halvleken innan han stängde igen totalt. Har en fin förmåga att läsa spelet och motståndarens nästa aktion. Följsam. Intressant insats för det kommande.

Av 1938 - 10 mars 2022 22:30

Med en månad kvar till seriespel tar sig Kulladal återigen österut för spel mot div 4-kollegan Lunnarp. Tanken var att vi skulle mött deras seriekollega Veberöd men dom var tvingade att ställa in efter att inte ha fått ihop något lag. Starkt jobb av sportchef Eddie Ekblad att få tag i en ny likvärdig motståndare med så kort varsel. Lunnarp kommer från en fjärdeplats i div 4 östra säsongen som gick. Årets innan dess var man och nosade på div 3-spel när man kvalade dit men missade. Det var ett tag sedan lagen var i samma serie och det var i samband med Kulladals förvånansvärda förändring där man två år på raken kvalade sig kvar i fyran och sedan 2015 plockade hem samma division. 2014 och 2015 var lagen i samma serie. Kulladal kommer från ett imponerande seger mot Ystad senast. Resultatet imponerade mer än spelet som stundtals var mediokert. Oerhört starkt att kunna vinna ändå men så kan inte spelet se ut när vi skriver 9april.