Av 1938 - 19 augusti 2022 16:15

Dags för höstens enda vardagsmatch när Kulladal på fredagskvällen tar emot topplacerade Bellevue. Vårens möte slutade med en 3-0-seger för Bellevue efter att man avgjort mötet under en svag tjugominutersperiod för Kulladals del. Det har vi dessvärre sett alldeles för ofta denna säsongen, att en relativt kort dålig period mitt under matchen är med till att avgöra mötena - senaste exemplet Staffanstorp hemma här i början på månaden. Daniel Gheorghita är tillbaka från avstängning och fyller på ett redan stabilt innermittfält. Intressant huruvida tränarna väljer att fortsätta i en 4-4-2-uppställning som senast borta mot Södra Sandby eller om man väljer den mer frekvent använda 4-2-3-1. Tanken med den förstnämnda var att få fler spelare i boxen men det var först sista tjugo det visade sig på allvar. Tätt i botten där alla poäng är viktiga så nu gäller det att ta på blåstället.

Av 1938 - 15 augusti 2022 16:35

Trots det större bollinnehavet för Kulladal i majoriteten av den första halvleken var det hemmalaget Södra Sandby som hade pausledning på 1-0. Och när man dessutom ökade på till 2-0 bara ett par minuter in på andra tycktes det som förgjort för gästerna som i vanlig ordning skapade många chanser matchen igenom. Men några byten en kvart i på andra satte fart på laget som inledde poängjakten med ett påpassligt mål av inhoppande Mahsum Komurcu. Fin avvägd långboll av Robin Svensson. Andra målet kom runt tio minuter före full tid och det var en delikatess på vänsterkanten där Ali Haidar, Mahsum Komurcu och Viktor Kutlesovski samarbetade. Den senare dundrade in målet och fick revansch för några missade chanser innan dess. Båda lagen hade lägen för ett vinstmål men värmen gjorde att man ändå mest försökte kontrollera en värdefull poäng.

Av 1938 - 12 augusti 2022 22:15

På lördagen är det lite av en måstematch för Kulladal då man åker till Södra Sandby för match mot bottenkollegan. Sandby vann något överraskande kommunderbyt mot Linero här i veckan och kommer således in med bra form. Kulladals senaste match imponerade över fyrtiofem men dessvärre blir den mest ihågkommen för en oerhört svag start på andra halvlek. Daniel Gheorghita saknas på grund av avstängning medan övriga truppen är tillgänglig.

Av 1938 - 8 augusti 2022 16:22

Då ligger länken ute för samtliga KFF-tips hösten 2022! Det är Stefan Robért som försvarar titeln efter vinsten i våras. Alla tips hittar ni här. Länken finns också här i vänstermenyn.

Lycka till allihop!

Av 1938 - 7 augusti 2022 17:41

Kulladal fick sämsta tänkbara start på höstens spel när man förlorade 1-4 hemma mot Staffanstorp på lördagen. Då hade hemmalaget ändå ledningen i paus efter stabila första fyrtiofem där Danny Permin nopprade in returen från Daniel Gheorghitas distansskott. Men inledningen av andra går dessvärre till historien som en av dom sämre i modern tid. På mindre än tjugo minuter hade nämligen gästerna mäktat med fyra mål och då var det ändå bud på fler. För en stund fungerade ingenting och dom här dipparna under matcherna har varit ett återkommande problem. Förvisso är Staffanstorp inte laget vi måste slå för att undvika bottenstrid men så som det såg ut i början på andra lämnar en bitter eftersmak inför kommande måstematch mot Södra Sandby.

Matchfakta
Kulladal - Staffanstorp 1-4 (1-0)
K: Danny Permin
Ass: Daniel Gheorghita
Varningar K: Oliver Ohlsson (2), Daniel Gheorghita (3*)

Av 1938 - 4 augusti 2022 21:15

På lördag är det omstart för Kulladal i Div 4 SV. Man tar emot topplaget Staffanstorp som man i våras hade en jämn 3-4-dust på konstgräset på Staffansvallen med. Trots tidiga byten på grund av skador stod Kulladal upp så pass att ett avgörande dröjde till slutminuterna. Förra lördagen träningsspelade man mot Malmö City där det blev till en rätt klar förlust både resultat- och spelmässigt. Nu har man en tuff träningsvecka bakom sig och förhoppningsvis är man därmed bättre förberedda. Kulladal ser sig just nu mer om än man blickar uppåt i tabellen och det ämnar man ändra på några matcher in på hösten.

Av 1938 - 31 juli 2022 15:04

Kulladal träningsspelade på lördagen mot div 3-laget Malmö City och det märktes att det finns att jobba på inför serieomstarten nästa helg. Inledningen var den bästa perioden för Kulladal där man också har några chanser att spräcka nollan. Men efter tjugo minuter började det komma tendenser på varthän matchen barkade. Gästerna tog kommandot och gick från distansavslut till fina kombinationer ända in i straffområdet och till slut kunde inte ens matchens bästa hemmaspelare, Emilio Hidalgo stå emot. Slutresultatet 3-0 kunde och borde varit ännu större. De tre målen påminde om varandra där Rossi Eterovic-tränade Malmö City kom igenom ett ihåligt Kulladalslag, stoppade in bollen bakom backlinjen för ett relativt enkelt avslut i mål. Det råder fortfarande samma problem som under våren, där vi har alldeles för få spelare som tar nödvändiga löpningar både offensivt och defensivt. Hamsa Ahmed var ett tydligt undantag då han löpte något kopiöst. En vecka på oss att rätta till misstag innan Staffanstorp väntar på lördag.