Av 1938 - 5 juni 2021 17:30

Kulladal fick ingen rolig start på återkomsten i div 4 när man på lördagen förlorade klart hemma mot nykomligen Bellevue. Ett ineffektivt Kulladal, har ni hört den förut, liksom senaste två åren med undantag för en Swane-kavalkad hösten 2019. Det blir dock svårare och svårare att använda det som ursäkt eftersom fotbollen trots allt handlar om att göra fler mål än motståndarna men dagens två ramträffar är ändå en bra del av bevisbördan denna gång. Bellevue började piggast och tog ledningen efter åtta minuter. Kulladal åt sig in i matchen och tog över spelet innan paus men utan att skapa det helt stora. Chanserna kom istället under andra halvlek där bollen flera gånger dansade nära mållinjen och både Emil Vinkvist (slängnick) och Robin Svensson (frispark) hade varsitt avslut i ramen. Kulladal har väl inte riktigt laget att trycka framåt så som man blev tvingat att göra mot slutet för då kontrade gästerna effektivt in två bollar. Resultatet speglar inte direkt matchen och majoriteten av matchen spelade Kulladal faktiskt bättre än i tisdags men så var det det här med att sätta sina lägen. Jumboplats från start, den är tuff. Till skillnad från ifjol har vi tjugoen matcher kvar att få rätt på skutan och säkra kontraktet innan det blir en jobbig faktor. Kommande fredag väntar Kosova som vann förväntade toppduellen mot Staffanstorp idag.

Så var matchen

Kulladal ändrade om något jämfört med träningsmatchen mot Rydsgård i tisdags då Hugo Svensson tvingades lämna återbud. Oliver Ohlsson fick inta en något ovan roll som ytter medan Eddie Ekblad gick in som vänsterback och flyttade över Calle Stenberg. Bellevue började matchen piggt och hade en del avslut innan sitt ledningsmål efter åtta minuter. Försvarsspelet var inte bra från hemmahåll där man vid flertalet lägen gick på chansbrytning istället för att krympa ytorna. Målet väckte Kulladal samtidigt som Bellevue valde att backa ett steg. Förutom Johan Mellqvists skott precis i början så har Mario Gloger bland annat ett avslut nära mål. Från drygt halva plan får Robin stora ytor när han runt kvarten löper loss men passningen till Oliver som sprungit med framför mål är halvmetern för lång. Men målchanserna stannar ändå till att vara just nära för det är ändå inga glasklara sådana utan mest skott över/utanför. Att Oliver inte trivdes som ytter fick vi ett bevis på när han med tio minuter kvar av första byttes ut till förmån för Patrik Ingholt. Ingo gjorde ju för övrigt en strålande comeback när han hoppade in i tisdagens träningsmatch (1+1). Dessvärre fick sig comebacken ett bakslag när han drog sin baksida en bit i på andra. Tråkigt för Ingo som äntligen blivit kvitt sina knäproblem. I värsta fall blir det inga fler matcher innan sommaren för smålänningen då det "bara" är fem kvar efter denna. Kulladal kom allt oftare fram utan att det avkrävdes särskilt mycket energi. Johan kom strax innan paus rättvänd mot två backar och sökte Robin på bortre men anfallaren kom något fel till avslutet som gick utanför. Trots pausunderläge fanns förhoppningar om att vända på det till andra.

Oliver kom ånyo på banan då Eddie Ekblad behövde en paus och det är sånär att han ligger bakom en kvittering när hans högerinlägg når Emil som sprungit sig loss mot bortre men hans slängnick går i utsidan av stolpen. Vid en kortare period matade Kulladal in bollar mot Bellevues mål och det kändes farligt hela tiden men Bellevues målvakt Johan Björkman lyckades gång på gång freda sitt mål. En löpvillig Emil tyckte jag personligen var Kulladals bästa lirare men hans dittills fina insats fick sig en törn när han med timmen spelad får sig en rejäl tryckare kring mittplan. Efter det kom han aldrig riktigt tillbaka i matchen och bytet mot Martin Persson kändes logiskt. Runt halva andra spelad är det Bellevue som blir lurade av konfekten när man nästan börjat fira 2-0 vid en bra målchans. I detta läget avlöser lägena varandra. Ett långt MP-inkast skarvas vidare av Robin och sen kommer Danne fel till bollen nära straffpunkten. Allra bästa läget har dock Robin själv när hans fina frispark går i ribban runt kvarten kvar. När sedan Bellevue gör 2-0 i anfallet efter så känns matchen avgjord. Sista tio är Kulladal lika intresserat som en katt är av att bada. En felpass av Stenberg högt upp ger Bellevue en kontring som vindsnabbe Markus Jönsson avslutar till 3-0. "Mackan" för övrigt en lirare med ungdomsrötter i Kulladal. Vi hade iallafall tur med vädret då temperaturen klockades på 25 mitt i matchen.

Av 1938 - 3 juni 2021 22:15

Då har det så äntligen blivit dags att sparka igång Div 4 SV. För Kulladals del innebär det några ändrade förutsättningar där dom främsta är sextonmannatrupp med fria byten. Eftersom kvalspelet är inställt till hösten så är just dom förutsättningarna inte så annorlunda jämfört med divisionen ovan med bara ett lag som går upp direkt. För det är väl trots allt mot toppskiktet Kulladal bör sikta, för även om vi har tappat en del spelare så håller truppen bra kvalitet i denna divisionen och är tillräckligt bra för att undvika bottenstrid. Hur som helst nu ska Kulladal spela div 4-fotboll för första gången sedan 2015 och man inleder mot nykomlingen Bellevue som vi aldrig stött på förut. Motståndarna har anlitat meriterade tränaren Erol Bekir vilket skvallrar om att man vill nånstans. I övrigt ett ungt lag som tycker om att trilla boll. För vår del såg träningsmatchen i tisdags lovande ut med en offensiv frenesi vi inte sett på länge, och defensiven satt med undantag för den där kvarten i början på andra. Calle Stenberg som utgick med spräckt ögonbryn i tisdags är åter redo för spel. Hugo Svensson missar på grund av skada. Nu kör vi igång skiten!

HemmaplanKulladals IPMellanhedens IP
TränareNils-Erik Persson (första året)Erol Bekir (första året)

Av 1938 - 2 juni 2021 20:15

Det blev till seger för Kulladal i vad som kom att bli årets första match och första matchen på åtta månader. Man segrade i en oerhört svängig och målrik tillställning där slutsiffrorna skrevs till 6-3. Efter en fin första halvlek slarvade Kulladal ordentligt i början på andra då Rydsgård kom ikapp till 2-2 innan Kulladal ånyo hade en högre växel att lägga i. Matchens stora förgrundsfigur blev som så många gånger förr Johan Mellqvist som med två mål, en framspelning och kopiöst löpande låg bakom det mesta. Fokus kom också att hamna på Patrik Ingholt som med sitt inhopp i andra halvlek gjorde sina första minuter på en fotbollsplan på tre och ett halvt år. "Ingo" har gått igenom det ena skadehelvetet efter det andra och att han i sin comeback då får göra mål var direkt rörande för en som följt hans tuffa väg tillbaka. Han hann dessutom med en assist bara minuterna senare. Kulladal tycktes ha kraftsamlat efter så många månader utan match och kändes oerhört spelsugna. Bagarn har implementerat ett tydligare rakare enklare spel och det gav frukt framförallt offensivt. Defensiven slarvade till det första kvarten på andra och det räckte dessvärre för att släppa in tre men övriga sjuttiofem såg den stabil ut. Det var ett tag sedan vi vann (ens spelade) en match så risken är kanske att man drar för stora växlar av detta inför lördagens premiär men låt oss iallafall njuta av att vara igång med fotbollsmatchandet igen - det är en seger i sig. Nu laddar vi om för seriepremiär!

Matchfakta

Rydsgård - Kulladal 3-6 (0-2)

0-1 Emil Vinkvist (23) 0-2 Johan Mellqvist (42) 1-2 (46) 2-2 (59) 2-3 Patrik Ingholt (64) 2-4 Robin Svensson (66) 3-4 (67) 3-5 Daniel Jansson, straff (83) 3-6 Johan Mellqvist (85)

Assist K: 0-1 Johan Mellqvist, 0-2 Mario Gloger, 2-4 Patrik Ingholt, 3-5 Felix Holm, 3-6 Jesper Andersson

Jesper Andersson (79)

Många nya omständigheter jämfört med matchen mot Nike tillbaka i oktober som galet nog var Kulladals senaste match. Om vi bortser från våra spelare som var med ifjol men som inte spelade så mycket (Stenberg och Emil) så var det två nya ansikten i elvan; Loke Läck i försvaret och Hugo Svensson på ena yttern. För Hugo blev det ett kärt återseende med sitt gamla lag och hemmaplan. Lagen kom överraskande snabbt in i matchtempot, det syntes inte att det gått så många dagar sen senast. De klara målchanserna uteblev till en början där ett frisparksinlägg från höger som gick till hörna var hemmalagets bidrag medan en trängd Mario Gloger inte fick till ett avslut efter fin uppbyggnad ända från Loke - var Kulladals första tio. Sen öppnade det upp sig något. Robin Svensson har en frispark långt ut till höger som han knorrar mot första stolpen men där är målvakten nere och räddar. Regnet som fallit några timmar innan avspark gjorde planen halkig vilket nästan samtliga spelare fick känna på någon gång under matchen. Med kvarten spelad är Rydsgård nära ett ledningsmål då Rasmus Hansson först fick rädda och Loke sen blocka ett skott till hörna. Strax efter tvingas Stenberg utgå efter en smäll mot ögonbrynet som gick hål på. Trots att vi lyckades få stopp på blödningen så kändes det onödigt att riskera fortsatt spel. Nye sportchefen Eddie Ekblad fick hoppa in istället. Här missade jag själv fem minuter av matchen men det var ett par lägen som borde blivit mål hälsade övriga på bänken. Runt mitten på första halvlek kommer så läget för 0-1 när Emil spelas fri av Johan och inte gör några misstag. Däromkring var det mycket Kulladal. Både Robin och Danne har varsitt nickläge på fasta situationer. Robin har dessutom en fin aktion där han tar emot, vänder upp och skjuter ett skott som målvakten räddar. Strax innan paus kommer 0-2 efter ett inkast av Oliver och en Thomas Muller-skarv av Mario som Johan skickar i nät. En övertygande första halvlek från Kulladalshåll.

Andra börjar inte lika övertygande. Nästan direkt på avspark lyckas det Rydsgård att reducera. Danne får inte till en tillbakanick och Razza får inte bollen över kortlinjen, därmed lämnas målet öppet och via stolpen får hemmaspelaren in ett fint avslut ur svår vinkel. Hugo går ut strax innan timmen och ett annat nyförvärv, Felix Holm ersätter. Felix kommer från Spjutstorp där han var med och kvalade till fyran ifjol (förlust i dubbelmöte). Oliver ger bort en frispark vänster om straffområdet och med en usel markering från Kulladalsspelarna så är det ytterst nära 2-2. Men kvitteringen kommer bara minuten senare sedan Razza sparkat en svag inspark och några passningar senare inte sett avslutet som var väl avvägt. Typiskt att en relativt stabil tvåmålsledning var ikapphunnen på bara en kvart. Comebackande Patrik Ingholt satte dock åter sitt lag i förarsätet när han efter bara fyra minuter på plan skär in från höger och avslutar i närmsta hörnet. Stressandet av Holm i situationen är det som lösgör bollen. Vilken comeback av Ingo som på grund av sina knäskador missat tre och ett halvt år av matcher. Succén var inte slut där. Två minuter senare får han tag i en boll uppe i högra hörnet, slår ett perfekt inlägg till Robin som nickar in 2-4. Visserligen reducerar Rydsgård till 3-4 efter att Kulladal stått väl brett och hemmalaget lätt runnit igenom för ett friläge. Men Kulladal var snäppet vassare i sina löpningar. Holm flyger som en fura i duell med målvakten och ordnar på så sätt en straff som Danne (!) skickar in till 3-5. Rydsgårds tränare var inte nöjd med domslutet och fick se sig utvisad. Innan målet hade flera nyförvärv hunnit göra sin debut då både Asmir Hadzibulic (IFK Trelleborg) och Jesper Andersson (Uppåkra) hoppat in. Även legendaren Martin Persson hoppade in och ersatte Mario Gloger. Det kom att bli många lyckade debuter då även Jeppe noterades för en assist i slutminuterna. Hans inlägg från vänster nådde Johans panna när han slängnickade in 3-6. Ett Martin Dahlin mål sa jag, ett Henke Larsson mål sa han och påminde mig att jag börjar bli till åren. För att runda av nyförvärven så hade Asmir sina lägen utan att riktigt få till det. Han behöver både träningar och matcher i benen så kommer även han i gång. En sprudlande offensiv och en till stor del fungerande defensiv konstaterar vi inför premiären. Det finns att fila på...

Johan Mellqvist. Skrev väl egentligen allt jag ville ha sagt i inledningen av det här inlägget. Johan som box till box spelare med frihet att röra sig i sidled är mumma för Kulladals FF.

BÄTTRE OCH BÄTTRE DAG FÖR DAG!

Av 1938 - 31 maj 2021 21:54

5okt 2020 var senaste gången Kulladals spelare gjorde sig redo för fotbollsmatch. Nu har det så äntligen blivit dags igen när hela fotbolls-Sverige får sparka igång med restriktionslättnaderna den 1juni och det är dags att klamra upp ur den grop man grävde under fjolåret. För Kulladals del väntar på tisdagskvällen divisionskollegan Rydsgård som med nöd och näppe kvalade sig kvar i fyran förra året. 2021 spelar man sin tionde raka säsong i div 4. Till i år har man bytt på tränarfronten där förre Kulladalstränaren Michael Sander lämnat över rodret till Ola Severin (mångårig assisterande till vår egen Bagare) och så har man fått in en duktig spelande assisterande i tidigare IFK Malmö-spelaren Martin Holm. Vårt vinterförvärv Hugo Svensson kommer från just Rydsgård för att knyta an ytterligare lite koppling mellan klubbarna. I seriesammanhang har lagen inte mötts sedan Kulladals succéår 2015 men väl i en träningsmatch sommaren 2017 som ett ungdomligt Kulladal vann med klara 3-0. Det är på många sätt ett nytt Kulladal vi kommer få se med bara sex spelare från startelvan i ödesmatchen mot Nike kvar (tio totalt från matchtruppen). Trots att dom varit i klubben i runda slängar sex månader blir det efterlängtad debut för ett antal nya lirare. För att inte riskera skriva en hel roman här så skriver jag att ni garanterat kommer få lära känna dom i det kommande.