Av 1938 - 6 juli 2021 21:30

Kulladal slapp gå till sommaruppehåll med tre raka hemmaförluster då man på måndagskvällen spelade 2-2 mot Klagshamn. Kulladal hade ledningen två gånger om men gästerna kvitterade båda gångerna. Johan Mellqvist och Emil Vinkvist gjorde båda sina tredje mål för säsongen. Trots en intensiv slutforcering för hemmalaget så var resultatet rättvist då Klagshamn hade många chanser framförallt vid ställningen 2-1. Med tanke på varannandagsformen så var en pinne något att ha med sig in över sommaruppehållet. Vi behöver onekligen ledigheten med flera spelare på skadelistan, senast idag Mario Gloger som drog sin baksida. Det har varit ett intensivt matchande sista två veckorna. Vi tar paus med ett betryggande avstånd ner till nedflyttning så nu gäller det att vässa formen för att kunna utmana om platserna uppåt.

Matchfakta

Kulladal - Klagshamn 2-2 (1-1)

1-0 Johan Mellqvist (17) 1-1 (33) 2-1 Emil Vinkvist (59) 2-2 (78)

Så var matchen

En ändring i startelvan jämfört med senast; I Calle Stenbergs frånvaro tog Lucas Callegari plats på ytterbacken efter en fin insats hemma mot Höllviken för tio dagar sedan. På bänken var det däremot en hel del nytt. Mattias Jurlander hade bara tränat två gånger innan han tog plats på bänken, där säger precis lika mycket om Julles inställning som om truppens tunnhet. Det ska inte gå att ta plats efter så lång frånvaro men är det någon som kan är det han. Dessutom fick målvaktstränaren Jimmie Andersson ta på sig reservhandskarna då Justin Rassback tvingades lämna återbud. Kulladal inledde matchen med samma fina frenesi som mot Husie senast. Martin Persson har ett tidigt skott i block. Felix Påhlsson vill inte vara sämre och dra på även han någon minut senare - vänsterskottet rakt på målvakten Daniel Alm. Men gästande Klagshamn har matchens första stora målchans när en boll löper ner i högerhörnet, Rasmus Hansson går ut på den - hinner tillbaka för att tippa avslutet i ribban. Loke Läck nickar undan den efterföljande hörnan. Efter tio minuter är Klagshamn nära igen när man nu kommer fram på andra kanten men Razza är där med en parad. Sen är det Kulladal och Emil Vinkvist tur när Felle spelar fram fint och Emil avslutar från nära håll - målvakten hinner upp med en hand och räddar. Efter tretton minuter tvingas Mario Gloger till ett byte efter att ha dragit baksida lår. Felix Holm ersätter rakt av. Drygt sjutton minuter har gått när matchens första mål faller. Robin missar helt i ett avslut strax innaför straffområdet, men bollen seglar i en rätt perfekt båge över till Johan Mellqvist som skickar in säsongens tredje (!) mål. Var det en putt istället för sving vi fick se i målgesten sen? Det är rätt trevlig match att titta på från sidan av. Chanserna avlöser varandra och det är två lag som vill lira boll. Dock har domaren en tendens att blåsa sönder den och stundtals kom det att bli en kamp om fasta situationer. Och det är just på en fast situation (inte på något sätt feldömd ska sägas) som gästerna kvitterar lite över halvtimmen spelad. Razza går ut för att boxa men når inte boll, det gör däremot Klagshamn - 1-1. Efter denna temporika inledning så sjunker det mot slutet och sista tio noterar jag inte något för protokollet. 1-1 i paus.

Denna andra halvlek börjar Klagshamn bäst. Kulladal ligger alldeles för långt ifrån motståndarna som tillåts komma till avslut. Det var väl tyvärr ett återkommande dilemma framförallt efter vårt ledningsmål. Lucas gör det bra när han går upp på sin kant, passar Holm som ur svår vinkel provar avslut - returen Emils men skottet över. Klagshamns Nichlas Schön avslossade sin fina vänsterfot ett par gånger om under kort tid men Razza har koll. Istället kommer Kulladals 2-1 en kvart in på halvleken. En läcker pass i djupet av Robin snappas upp av Emil som lobbar bollen över en utrusande målvakt. Även Emils tredje fullträff för säsongen. Sen avtar hemmalagets spel helt och hållet. Gästernas kvitteringsjakt blir direkt och intensiv. Julle kommer in med tjugofem kvar mot Holm som inte riktigt har orken ännu - ge han en sommar så är han där. De gulblåa är oerhört nära 2-2 med tjugo kvar men just som jag höll på att notera 2-2 så dyker Eddie Ekblad upp och rensar nära mållinjen. Kort därefter står Razza för en fin parad när dom tagit sig fram till höger. Loke nickar åter undan ett inlägg därefter. Lucas får även han känningar i baksida lår. Här kommer de tre matcherna på nio dagar in i bilden. Denna märkliga säsong där vi alltså inte spelar en match oktober-juni och sedan ska pressa in sex matcher innan sommaren. Lika för alla jag vet men eftersom vår trupp som nämnt fyrtio gånger är tunn så påverkar det. Mattias Olsson kommer hursomhelst in på mittfältet medan Julle tar hand om högerbacken. Loke och Oliver försöker verkligen hålla ute Klagshamn från 2-2 men till slut går det inte längre. Oliver bryter en boll som olyckligt kommer rakt till en bortaspelare som i mitten hittar Viktor Råstedt som i skottögonblicket halkar till och får till en perfekt båge som ingen målvakt kan rädda - 2-2. Klagshamn var inte klara där och försökte även för 2-3 men då är Oliver där och rensar nära mål. Mot slutet blir det ombytta roller när Kulladal pressar på ordentligt för 3-2. Märkligt nog la domaren till en massa tid och det gav energi till hemmalaget medan gästerna mest ropade efter slutsignal. Inga jättechanser blir det av det men fint att se viljan för tre poäng är där. En poäng tar vi med oss och obesegrade i två raka för första gången sedan 2019.

Matchens spelare

Emil Vinkvist. Oj vad han löpte på sin ytterposition! Typiskt nog börjar Emil hitta toppformen när vi går på sommaruppehåll men med hans djupledsspel och många lagkamraters förmåga att lirka fram passningarna så kan Kulladal se fram emot många målchanser i höst. Offensiven kommer verkligen till sin rätt i 4-3-3 och även om defensiven inte sitter där ännu så satt den inte där tidigare heller. Den får vässas på.

Av 1938 - 4 juli 2021 19:30

Dags för vårens sjätte och sista match när Kulladal tar emot topplaget Klagshamn på hemmabana. Klagshamn har inlett serien bra med undantag för förlusten mot Staffanstorp senast, och har på fem matcher bara en förlust. Mest imponerar 2-1-vinsten mot Lilla Torg på erkänt svårspelade Mariedal. En tuff uppgift för Kulladal som inlett hemmaspelet uselt med två förluster och inte ett mål framåt. Målen har istället kommit på bortagräs där vi snittar fyra gjorda per match. Ett märkligt scenario som har den förmildrande omständigheten att lagen vi mött på IP ligger tvåa och fyra. Men målen, poängen och segrarna måste komma igång på hemmaplan - först då kan vi ta sommarlov i lugn och ro. 6-1-vinsten senast blir liksom inte till något om vi inte kan upprepa insatserna från match till match. Detta är första gången sedan 2014 som lagen möter varandra. Calle Stenberg, Eljes Cibo och Daniel Jansson missar måndagens match. Nya i truppen jämfört med senast är comebackande Mattias Jurlander vars senaste match var 2019 samt junioren Marcus Eklund som blir andra spelare född 2004 att ha chans till debut i A-laget denna säsong. Omg 6 är utspridd över hela veckan med första match och sista match med nio dagars mellanrum.

HemmaplanKulladals IPKlagshamns IP
TränareNils-Erik Persson (första året)Daniel Pode (tredje året)

Av 1938 - 4 juli 2021 10:47

För några dagar sedan nåddes vi av beskedet att Bengt Nielsen gått bort efter en tids sjukdom. Bengt har genom många år ställt upp för föreningen i sitt hjärta, allra senast som medlem av styrelsen där han var sekreterare under senare år. På 1990-talet var han ledare för den duktiga årgången 1984 då hans son spelade för laget. Laget nådde stora framgångar i diverse turneringar och fostrade spelare som nådde både A-laget och vidare upp i divisionerna. Eftersom jag själv tillhörde 85:orna så var vi två grupper som kom varandra relativt nära. Våra bästa spelare tränade ju med 84:orna samtidigt som vi var många som sågs i skolan. Största tiden ägnade Bengt så klart på arbetet där han var anläggningschef på Kockum Fritid. Flera gånger ordnade han där trevliga sammankomster för Kulladal där jag bland annat minns när vi såg VM 2010 tillsammans. Då jag träningssimmade en del på anläggningen blev det många spontana träffar med Bengt när han själv skulle träna och vi hade alltid trevliga pratstunder om allt från Kulladal till livets utmaningar. Otaliga timmar spenderades på Mobilia för att sälja Bingolotter för klubben. Det spelade ingen roll hur mycket han hade att göra så ställde han alltid upp. Det var så han var.

Vi kommer sakna dig Bengt. Vila i frid.

Av 1938 - 1 juli 2021 22:15

Kulladal stod för säsongens hittills bästa match när man gjorde processen kort med Husie på onsdagskvällen. Allt lossnade för Robin Svensson som inför kvällens match ännu inte hade gjort ett enda mål men som efter matchen står på fyra (!). Överlag var det dock en strålande laginsats med sällan skådad aggressivitet där Kulladal pressade högt, vann boll tidigt och straffade hemmalaget obarmhärtigt. Första halvleks siffror skrevs till 1-3 efter ett tidigt mål av Emil Vinkvist, två på kort tid av Robin Svensson och ett slarvigt insläppt mot slutet. Husie försökte komma in i matchen i början på andra men när chanserna uteblev blev det segerdefilering Kulladal med ytterligare två Robin Svensson-mål och en straff till 6-1 av inhopparen Eljes Cibo. Nästa steg efter att ha lämnat bottenträsket är att försöka få ihop två starka insatser på raken. Härnäst väntar topplaget Klagshamn på måndag innan vi firar sommarlov.

Matchfakta

Husie - Kulladal 1-6 (1-3)

0-1 Emil Vinkvist (5) 0-2 Robin Svensson (32) 0-3 Robin Svensson (39) 1-3 Joel Skogh Johansson 1-4 Robin Svensson (52) 1-5 Robin Svensson (54) 1-6 Eljes Cibo, straff (84)

Assist K: 0-2 Mario Gloger, 0-3 Felix Påhlsson, 1-4 Martin Persson, 1-5 Johan Mellqvist, 1-6 Robin Svensson

Lucas Callegari (87)

Det märktes från start att det var ett aggressivare och mer löpvilligt Kulladal än vad vi fick se i hemmamatchen mot Höllviken för bara fyra dagar sedan. Det tillsammans med en 4-3-3-uppställning gjorde att man blev mer direkta och distinkta i allt man företog sig. Redan efter två minuter kommer Robin Svensson loss och avslutar, retur av målvakten Felix Maurer men ingen blåklädd där. Bara fem minuter in på matchen kom första målet. Assisterande vinkar felaktigt av en frispringande Emil Vinkvist eftersom bollen kommer från en Husiespelare, detta ser huvuddomaren som viftar bort sin assisterande. Väl framme vid mål är Emil lika kylig som i träningsmatchen mot Rydsgård - 0-1. Kulladal fortsätter ösa på. Mario Gloger var ännu en lirare som trivdes i sin nya roll där han fick stora ytor att jobba på, det gav sånär upphov till 2-0 när målvakten får bollen i bakhasorna innan en försvarare hjälper honom att samla upp. Rasmus Hansson hade inte mycket att göra inledningsvis men fick efter drygt halva första bekänna färg när Husie rundade vänsterkanten och kom till avslut, räddning till hörna av Razza. Istället kom utökningen till 0-2 då Eddie Ekblads fina pass ger Mario stora ytor på vänsterkanten, bara en av flera gånger under första halvlek, och sen ett inspel till Robin som sätter säsongens första. Vi hade väntat till femte omgången för det men behävde bara vänta sex minuter på nästa. Serverad av Felix Påhlsson drog han till två gånger om från höger om straffområdet innan bollen satt i nät för 0-3. En viss matchinbjudan fick Husie strax innan paus då Kulladal tar onödiga risker i egen zon. Loke Läck plockar upp bollen före sidlinjen för att hålla igång spelet istället för inkast, ett förståeligt beslut men kombinerat med en svag rensning av Razza så ger det Husie ett anfall som skulle resulterade i en reducering. Målet i sig är snyggt. Ett inlägg från höger möts fint av Joel Skogh Johanssons panna - 1-3.

Robins arbete tog form både offensivt och defensivt när han är nere och rensar ett frisparksinlägg från höger. Med sin rutin förstår han vikten av att hålla tätt första kvarten där ett lag som ligger under i paus försöker som mest. Och varför inte då öka på ledningen till tre istället. Robins 1-4 kom nämligen bara sju minuter in när Martin Perssons läckra djupledsboll hittar rätt. Hattrick! Robins andra hattrick sedan återkomsten i Kulladal 2020, det första kom ju mot Limhamn innan samhället stängde ner för ett och ett halvt år sedan. Av bara farten kom ett fjärde mål. Denna gång stod Johan Mellqvist för förarbetet. Kulladals offensivt var verkligen glödande denna kväll med fina kombinationer. Men det som imponerande allra mest var bollerövringen där Husie aldrig tilläts rulla igång spelet utan att ha en Kulladalare uppe i rygg. Tittar man några år bakåt så är det vid denna typ av spel som laget når framgångar där man springer sönder och jagar livet ur motståndet. I en del matcher känns det som om man sparat sig för att orka men jobbar man så här i en timme och kan byta sen brukar det räcka långt. Sexan låg länge i luften. Emil har ett läge när han framspelad av Robin löper loss till vänster, fin räddning av målvakten som är nere. Ett alternativ hade varit passning inåt men helt okej att försöka avsluta därifrån. Felle och Mario samarbetar så att Johan kommer till ett bra nickläge men mittfältaren kommer fel till den och avslutet blir därefter. En tredje chans på kort tid har Mario när han får bra vänsterträff från distans men målvakten tippar bollen över. För att få vilat spelare till måndag började bytena runt tjugo kvar. Mario och MP gick ut ungefär samtidigt. Felix Holm och Mattias Olsson ersätter. Tempot avtar så smått mot slutet som bara innehöll några ströchanser - med undantag för straffen som Robin ordnar fram när han blir fälld i straffområdet. Passningen av Holm. Fint nog väljer anfallaren att ge chansen från elva meter till unge Eljes Cibo som hoppat in bara två minuter före. 17-åringen gör inga misstag - 1-6 och första målet i A-lagströjan! Lucas Callegari, matchens spelare senast, hoppade in sista fem. Husies Oscar Jägare drar en frispark i utsida stolpen som sista möjlighet i matchen.

Robin Svensson. Låg bakom ALLT i anfallsväg. Äntligen kändes det som om det lossnade för Robin efter en seg inledning på säsongen. Bakom siffrorna låg ett hårt arbete där han sprang mycket och väl och verkligen visade framfötterna. Det var precis vad Kulladal behövde. Trivdes mycket bättre i nya uppställningen där offensiven blev mer gällande.

Av 1938 - 28 juni 2021 20:29

Med en ny hemmaförlust med noll framåt åker Kulladal på onsdagskvällen österöver för match mot tabellnian Husie. Liksom Kulladal har Husie bara inkasserat tre poäng hittills, enda vinsten hittills kom mot tabelljumbon Vellinge i premiären. Det var många år sedan lagen låg i samma serie för har inte Kulladal varit i div 3 så har Husie varit det. Senaste åren har dom gröna varit nere i femman och vänt. En rad ofta jämna matcher i MM har det dock blivit till. Mötet mot Höllviken var ingen vacker historia för våra blå pågar som kändes förvånansvärt uddlöst med tanke på de två matcherna dessförinnan. Calle Stenberg är återställd efter sin skada som tvingades honom till ett tidigt byte senast. Däremot saknas Daniel Jansson resterande två matcher av våren på grund av en axelskada.

HemmaplanKulladals IPHusiegårds IP
TränareNils-Erik Persson (första året)Ken Hansson (första året)

Av 1938 - 24 juni 2021 23:00

Kulladal åkte ikväll på sin andra raka hemmaförlust i div 4 SV när Höllviken gick segrande från IP med säkra 2-0. Hemmalagets svaghet på fasta blev återigen ett problem när gästerna tog ledningen efter ett långt inkast i mitten på första, något som ju även hände i Trelleborg. Kulladal var aldrig riktigt nära en bra kvitteringschans utan det var snarare Höllviken som var närmare 2-0 - som också skulle komma på straff med kvarten kvar. Det var både uddlöst och utan energi från hemmahåll. Det blir allt mer tydligt att vi inte kommer kunna gå runt på tolv-tretton spelare på träningarna och tro att vi sen ska kunna dominera matcherna. En svag närvaro på vissa startspelare har tidigare säsonger täckts upp på ett eller annat sätt men när truppen är så pass tunn som den är så finns det inget som täcker upp. Till viss del hänger det ihop med  att en tidigare strålande förmåga att hitta unga formbara spelare från divisionerna nedanför misslyckats på senare tid och när våra juniorer inte riktigt är redo att ta klivet så blir resultaten därefter. Med det sagt var 03:an Lucas Callegari som ersatte en skadad Calle Stenberg redan efter två minuter ett av lagets utropstecken. Vi har onekligen att jobba på här med två matcher kvar innan sommaren och ett sommarfönster med tid för eftertanke.

Matchfakta

Kulladal - Höllviken 0-2 (0-1)

0-1 Jacob Wellershaus (26) 0-2 Melker Roslin, straff (75)

Varningar K: Eddie Ekblad (1), Mario Gloger (1), Oliver Ohlsson (1)