Av 1938 - 6 september 2021 20:05

Efter matchen mot Lilla Torg i lördags bjöds laget in till en sammankomst som varit oerhört emotsedd eftersom restriktioner av olika slag gjort det svårt för oss att ha någonting gemensamt. Som så många gånger förr var det först Sir Tobys som var platsen för den. För oss gamla var det ett sätt att få in dom nya i gemenskapen och lära känna personen bakom fotbollsspelaren. Extra kul att tre juniorer följde med. Som alltid tävlade vi i quiz och denna gång ett rent fotbolls-quiz. Här segrade laget med Loke, Emil, Ingo och Felle som klarade elva av tretton frågor. Orutinerat nog satte sig juniorerna med en tysk som hade tveksam koll på lokal och nationell fotboll, ytterligare en anledning till att man ska mingla med dom man inte alltid minglar med. Men den rutinen kommer. Andrafavoriterna bakom quizmästaren Ingo (med bland annat Duncan och Bagarn i laget) höll inte för favoritskapet och föll tidigt bort. Gammal är inte alltid äldst.

Quizmästare

2021 - Loke, Emil, Ingo, Felle
2019 - Mackan, Ingo, Labbe, Björkman, Celan

2018, höst - Johan, Primme, Felle, Hille (d.y.)

2018, vår - Zolle, Pålle, Ralf, Hågan

2017 - Swane, Calle mv, Tim, Rask

Sen bar det av till Interpool för shuffleturnering! Många av oss hade testat det förut men aldrig lirat tillsammans så det var roligt att få göra. Ett späckat spelschema gjordes upp över tre banor och efter sex raka segrar i både gruppspel och slutspel stod Zambrotta och MP som segrare. Felle och Johan stod för en imponerande upphämtning för trots två förluster i gruppen så gick man hela vägen till final. Tredjeplatsen till Stenberg och Oliver. Fördelen med shuffle var att man kunde lägga rätt få timmar på det jämfört med till exempel golf som kräver både dagsljus och tid. Men det ska vi nog kunna hinna med under säsongen med. Vi fick iallafall korat historiens första Shufflemästare i Kulladals FF.

Undertecknad fick under kvällen en fantastisk present som Johan hade ordnat med samtliga Malmö Redhawks spelares autografer på en matchtröja. Som ett livslångt Redhawks-fan (Malmö IF på den tiden) värmde det något oerhört. Den blir till att ha på matcherna! Sammantaget en mycket trevlig kväll för att etsa ihop laget ännu lite mer. Nu är vi redo för fortsätta utmaningar på plan!

Av 1938 - 5 september 2021 13:45

Foton: Inge Kvist

Inför matchen pratade vi om det var upp till bevis nu när Kulladal skulle ställas mot lag från den övre halvan. Och beviset att laget står upp mot dessa fick vi per omgående när man spelade 0-0 hemma mot tabellfyran Lilla Torg på lördagen. Det var dessutom en poäng med mersmak för om gästerna vann första halvlek på poäng så kunde det slutat lite hursom efter den andra. Med runt 25-30min kvar har Kulladal sina bästa målchanser i matchen där debuterande Amin Hassan har en jättechans att måla direkt och Robin Svensson har en frispark som målvakten gör en fin räddning på och en konstspark som går strax över. Sen har Lilla Torg mot slutet många bollar i och kring Kulladals straffområde som bland annat tvingar Rasmus Hansson till två viktiga räddningar. Dock känns det som ett resultat som båda lagen kan leva med. Resultatet var Kulladals första 0-0-match sedan Lödde borta 2017 och med poängen klättrar man till övre halvan av tabellen. Ett gult kort på Eddie Ekblad gör att han är avstängd i kommande matchen mot Klagshamn på söndag.

Matchfakta

Kulladal - Lilla Torg 0-0

Varningar K: Robin Svensson (2), Eddie Ekblad (3*)

Så var matchen

För första gången sedan Ringsjön brann kunde Kulladal starta matchen med samma elva som i föregående match. Det var gästande Lilla Torg som började matchen bäst. Tidigt har man ett avslut i ovansidan av ribban efter en hörna. Just fasta situationer har genom åren varit Torgets specialitet och sett till att åtta av elva spelare var längre än Daniel Jansson så förstår man varför. I början valde man dock att spela kort på några av dom, kanske för att försöka överrumpla. Att vi börjar få ihop ett samspelet mittbackspar fick vi ett bevis på när båda slänger sig för att blocka ett avslut från vänster. Det krävdes hårt jobb för att få Kulladal in i matchen från start och det hade Emil Vinkvist hörsammat med ett fantastiskt hemjobb som hindrar en farlig kontring. Från ingenstans skramlar hemmalaget ihop till en första målchans. Lucas Callegari springer upp från sin högerback och slår ett inlägg som tycks för långt men en Emil med spänst lyckas få tag på det och lägga upp bollen för Eljes Cibo framför mål, i trängt läge får han på ett avslut som målvakten parerar. Sen är det åter Lilla Torg med initiativet. Rasmus Hansson tippar bort en lurig hörna som går väldigt nära ribban. Med tio minuter kvar av första har Torget en boll inne men rätt tidigt står det klart att bollen dessförinnan varit över kortlinjen. Dessvärre tvingas Martin Persson till ett byte med fem minuter kvar sedan han fått känning i vaden. Calle Stenberg kommer in på vänsterbacken medan Eddie Ekblad tar över balansrollen. Mållöst i paus.

Till andra halvlek är Kulladal snabbast ur startblocken. Efter bra samspel av forwardsduon Robben/Emil så testar Johan Mellqvist avslut. En viss oro infinner sig när Lilla Torg matchen igenom kastar långa inkast, vi minns ju målet i Trelleborg bland annat, men det är en helt annan trygghet i försvarslinjen nu jämfört med matcherna i våras. Dagens match var ett starkt kvitto på det. Med tio minuter spelade har Robben sin fina frisparkschans där han får till en fin båge som går mot krysset men som målvakten sträcker ut och får en hand på. Fin frispark, fin räddning. I sextioandra minuten får nyförvärvet från Bellevue Amin Hassan sin debut när han ersätter Eljes. Han är nära att bli målskytt direkt. Han får nämligen ett friläge när Johan kommer runt på högerkanten och mycket fint hittar fram till en framspringande Amin men målvakten är snabbt ute och räddar. Han får returen till sig men då är försvaret samlar och rensar till hörna. Sen kommer tredje chansen på kort tid när Robben på passning av Zambrotta drar på en konstspark som går i för målvakten en obehaglig båge men tätt över. Sen sker en brytning där Torget tar över. Ett slarvligt uppspel av Felix Påhlsson ger bortalaget en gratischans men Razza hinner ner och räddar. Ännu ett felbeslut nu högt upp i banan av Lucas ger Torget en ännu bättre chans i form av ett friläge men avslutet går långt utanför. En trött Lucas behövde sen byta och då kom Oliver Ohlsson på banan med sju minuter kvar. Gästerna trycker på för ett ledningsmål och man gör det via många fasta. Razza har en fin räddning mot slutet annars lyckas hans försvar rensa undan det som kommer dess väg. Matchen slutar 0-0.

Matchens spelare i samarbete med

Loke Läck. Säsongens första nolla för en återigen stabil defensiv. Det kom väl att bli lite av en ihopsamlad matchens spelare för Loke som flera matcher i rad nu tillhört lagets främsta spelare men som aldrig fått utnämningen. Idag satt allt utom uppspelsfoten där han stundtals hade problem att hålla bollen på plan men i positionsspelet och i luftrummet så börjar Loke tillsammans med Daniel Jansson växa ut till att bli ett starkt mittbackspar som vi inte sett på flera år.

I samarbete med

Kulladals tredje raka seger kom mot tabelltian Vellinge i söndags. En på många sätt märklig match där det räckte att gå på max precis i början av andra havlek med fyra mål inom loppet av tio minuter. På sätt och vis skönt att laget fick spela ut och av efter flera jämna matcher dessförinnan. Nu går laget in i en tuffare period av matcher där man närmaste tre helgerna ställs mot nuvarande trean, fyran och sexan i tabellen. Lördagens motståndare är Lilla Torg som inför omgången bara är en poäng från serieledning. Liksom Kulladal är man obesegrade efter sommaren och den sviten innehåller bland annat den imponerande 4-3-vinsten borta mot ettan Bellevue. 4-3-3-uppställningen som kom till under slutet av våren har gjort oss väl men i verkligheten är det ett rakare och aggressivare spel som ligger bakom uppryckningen. Märkligt att med elva mål senaste tre matcherna kunna säga att vi missar för mycket målchanser men ni som sett matcherna kan nog instämma i det. Med det sagt oerhört positivt att vi kommer till så många lägen att 3,5 gjorda mål per match är ett lågt snitt. Så det är bara att fortsätta ösa på. Inför lördagens match säger vi väl bara som Sven Melander: Upp till bevis!

HemmaplanKulladals IPMariedals IP
TränareNils-Erik Persson (första året)Markus Dahl (andra året)

Fem års möten

MM-gruppspel, 2020: Lilla Torg - Kulladal 1-3 (Mario Gloger 3)

MM-kvartsfinal, 2017: Kulladal - Lilla Torg 1-1 (Primus Swenson)

Skyttekung

Robin Svensson, 7mål

Arianit Mulaj, 4mål

Matchen går att följa i appen Min fotboll.

Alla tipsrader hittar ni här.

Av 1938 - 31 augusti 2021 21:11

Precis innan sommarens transferfönster stängde (1sept) har Kulladal gjort klart med 20-åringen Amin Hassan som närmast kommer från seriekollegan Bellevue. Han kom till Bellevue från Heleneholm inför årets säsong.  Amin har sparsamt med speltid bakom sig där det blivit till ett fåtal inhopp, bland annat i MM-finalen mot just Kulladal. Men ändock pigga inhopp med två seriemål som resultat. Amin, som fyller 21 om en månad, är en kvick lirare som gör sig allra bäst på yttern. Kulladal fortsätter med filosofin att blanda ungt med rutinerat hemvänt eftersom man i samma veva har skrivit över tidigare Kulladalaren Andreas Freij som efter eget önskemål främst är tänkt att fylla ut träningsgruppen och bli ett bollplank för de unga spelarna. Freij var bland annat med och förde upp Kulladal till div 3 2011.

Av 1938 - 29 augusti 2021 17:00

Kulladal fick efter en jämn första halvlek en bekväm resa mot tre poäng i andra på Vellinge IP denna söndagseftermiddag. Efter pausledning på 1-0 efter nickmål av 17-årige Eljes Cibo så satte man plattan i mattan i början på andra med fyra baljor inom loppet av nio (!) minuter. Gästerna spelade verkligen ut sitt register på den korta tiden med aggressivt spel utan boll och snabbt rakt med boll. Loke Läck gjorde sitt andra nickmål för säsongen när han nickade in 2-0 sen var Emil Vinkvists, Johan Mellqvists och Felix Påhlssons mål som följde snarlika med en rapp passning i djupet med hav av ytor framför en utelämnad motståndarmålvakt. "Cibbe" avslutade målskyttet till 6-1 på straff med sitt andra mål för dagen och tredje för säsongen. Den yngsta att komma upp i tre mål på så få matcher sedan anfallskollegan Robin Svensson gjorde det 2008. Det var annars det mest uppseendeväckande i matchen att skyttekungen inte behövde näta för att Kulladal skulle nå setsiffror - det visar ju att det finns kvalitet i den här truppen! Nu har man lämnat botten och tar sikte mot toppen med bara fyra poäng från serieledning.

Matchfakta

Vellinge - Kulladal 1-6 (0-1)

0-1 Eljes Cibo (27) 0-2 Loke Läck (52) 0-3 Emil Vinkvist (56) 0-4 Johan Mellqvist (58) 0-5 Felix Påhlsson (61) 1-5 straff (65) 1-6 Eljes Cibo, straff (77)

Assist K: 0-1 Martin Persson, 0-2 Eddie Ekblad, 0-3 Lucas Callegari, 0-4 Eddie Ekblad, 0-5 Eddie Ekblad, 1-6 Robin Svensson

Jimmie Andersson

För en gång skull bara en ändring i elvan jämfört med senast där Eddie Ekblad gick in på vänsterbacken. Ett välbehövligt konstaterande efter mängder med ändringar från match till match under inledningen av hösten. För Eljes Cibo och Lucas Callegari ännu ett bevis på att det dom gjort hittills under säsongen gett resultat i form av varsin startplats även när nästan alla spelare är tillbaka. Dagens match var direkt händelselös första kvarten. Bollen var mest kring mittplan där det blev kamp. Möjligt att planen som både kändes studsig och trög på samma gång gjorde sitt till. Emil Vinkvist får Kulladals två första bra målchanser när han i samma anfall missar två givna möjligheter till 0-1. Johan Mellqvist har ett volleyläge efter en inläggsfrispark av Zambrotta men avslutet en bit utanför. Med tjugosju minuter spelade ordnar det för dagen rödklädda Kulladal en frispark till höger. Martin Persson slår inlägget som Cibbe nickskarvar i nät till 0-1. Inge Kvist fick med målet på bild som ni ser ovan. Bland de kortaste på plan men så vann också legendaren Jörgen Mellberg de flesta nickdueller han ställde upp i. Johan har också en nickchans när Emil spelar fram från nära kortlinjen men innermittfältaren hinner i ställa om huvudet och nickar utanför. En tråcklandes Robin Svensson får inte till ett avslut när Zambrotta spelar fram även honom. 0-1 i paus och Kulladals halvlek från början till slut utan de helt stora chanserna.

Redan efter fem minuter av andra har jag noterat "en bra start" för ett aggressivt bortalag. Och det skulle sannerligen ge utdelning. Dock kunde det slutat illa när förre Kulladalaren Niklas Andersson spelas fri av Labinot Dreshaj men Rasmus Hansson står för en vältajmad utrusning och snor bollen med ett långt ben. Ett långskott av Emil kändes vid tillfället onödigt att slösa men det leder faktiskt till en dubbelhörna som sedan blir till 0-2 när Loke Läck nickar in säsongens andra. Det lönar sig att avsluta! "Duncaneffekten" blir tydlig efter att relativt nytillträdde assisterande tränaren Henrik Nilsson tagit över taktiken kring fasta situationer. Fyra minuter efter målet slår Lucas en boll upp från sin högerbacksposition och när det sedan når fram så gör den det i ett friläge för Emil - via en försvarare kan han sen göra säsongens fjärde. Johan ville inte vara sämre och såg till att han fortsatt delar andraplatsen i skytteligan med just Emil när han på passning av Zambrotta sätter ett friläge genom att kyligt runda målvakten. Första säsongen Johan når fyra mål för övrigt. Ett uppgivet Vellinge ger sedan bort 0-5 när man tar ut en mittback under tiden Kulladal har bollen på offensiv planhalva. Zambrotta tackar och tar emot och han kastar ett inkast till Felle som helt ren med målvakten placerar in 0-5 som om det vore träning. Felles första mål för säsongen! En märklig match går sedan in i en ny tempofattig period där Vellinge reducerar till 1-5 via en straff. Kulladal kändes inte jätteintresserat av att gå framåt och Vellinge hade inte riktigt förmågan att göra det. Men vi skulle iallafall få ett 1-6-mål när Cibbe fick lägga straffen som Robben ordnat då han hölls fast vid en fast situation. Tre byten sista kvarten var det mest intressanta där. En stabil trepoängare efter två tungjobbade senaste helgerna. Kulladal nu obesegrade i sex matcher.

Matchens spelare

Eddie Ekblad. Tre assist från vänsterbacken som var tillbaka i spel efter att ha missat matchen mot Flagg senast. Två av målen påpassliga djupledsbollar som satte lagkamrater i frilägen och det till 0-2 en perfekt slagen hörna som Loke satte huvudet på. I en annars halvtrög tillställning var det det som fällde avgörandet. Att ta sig igenom via kortpassningar fungerade inte vilket var tydligt i första utan det skulle vara mer raka passningar - som skar igenom som kniv i smör.

Av 1938 - 26 augusti 2021 21:39

Efter två raka vinster och fem raka utan förlust tar sig Kulladal på söndagen an Vellinge FF - för första gången någonsin. Kulladals U-lag har för några år sedan stött på Vellinge FF:s dito men i A-lagssammanhang har man aldrig mötts. Vellinge FF är en relativt ny företelse då klubben bildades 2010. Detta är andra året i div 4 som är den högsta divisionen man nått efter att ha startat i div 7 för nio år sedan. Ifjol såg man länge ut att åka ur som nykomlingar men tack vare en stark höst (fem vinster på sex sista matcherna) klarade man kontraktet. Huruvida det blir något liknande i år är svårt att avgöra men här senast slog man Limhamn i en viktig sexpoängsmatch och för två omgångar sedan slog man Kosova på hemmagräs. Kulladal har fått igång spelet på det senaste och nu gäller det hålla ångan uppe när vi går in i ett tuffare spelschema. Vi har haft marginalerna på vår sida då det slutat med vinst i jämna matcher - tvärtemot inledningen på säsongen. Mario Gloger saknas efter att ha fått problem med sitt knä och Calle Stenberg testas sent efter sjukdom tidigare på veckan men i övrigt börjar det ljusna på frånvarofronten.