Alla inlägg under juni 2017

Av 1938 - 14 juni 2017 10:49

SpelareSkadaFv ComebackNotis
Calle NelinLårHörby (B)Målvakten förväntas vara tillbaka i spel till helgens match mot Hörby. Började träna fullt ut redan förra veckan och har fortsatt så mån-tis. Hade mått bra av en match innan lördag sa mv-tränare Zoltan Szabo i måndags. Men aktuell för en uttagning lördag.
Filip JönssonLårRydsgård (H)Mittbacken drog baksidan i slutet av hemmamötet mot Eslöv. Missar resten av vårens matcher och är inte aktuell för en comeback förrän träningsmatchen mot Rydsgård i bästa fall. Ersätts förmodligen av Filip Ahlström som går ner som mittback bredvid Daniel Jansson.
Joakim SöderlundVadHyllie (B)Söder försökte träna med laget under måndagsträningen men kände då av vadskadan som han fick mot i bortamatchen mot Lödde. Joggade lätt under tisdagsträningen. Svårt veta när han är redo för spel eftersom matcherna kommer relativt tätt nu. Efter lördagens match spelar vi redan onsdag mot Dösjöbro igen. Mer troligt att ytterbacken är redo för Hylliematchen?
Mattias AnderssonRygggjordGjorde comeback i U-laget i måndags och spelade hela andra halvlek. Fin inställning på tisdagsträningen där ryggen absolut inte tycktes störa. Snart tillbaka i gammal form.
Sebastian RaskSjukdomHörby (B)Skyttekungen har äntligen hämtat sig från sin sjukdom. De sista testerna gav klartecken och nu är det "bara" konditionen som ska byggas upp igen. Aktuell för ett inhopp på lördag förutsatt han blir uttagen i truppen.
Tim RickboSätesmuskelEslöv U (H)Innermittfältaren har återigen börjat träna för fullt efter att ha hållt i några veckor. Var inte med i U-lagets match i måndags så förmodligen inte med i diskussionerna om lördag, men skulle nog kunna vara aktuell för kommande måndagsmatch mot Eslöv.

Av 1938 - 13 juni 2017 21:14

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar
Fredag19.00     Trots en man mindre från omkring en halvtimme var Bjärred ytterst nära att få med sig en poäng i hemmamötet mot Hörby. Men det blev till en tung förlust efter kvittering i 86:e och Hörbyavgörande på tilläggstid. Nu möter JP:s mannar topplaget Dösjöbro på bortaplan, ingen lätt uppgift med tanke på "Dösjans" fyra av fyra på hemmaplan. Dösjöbro förlorade seriefinalen mot Olympic senast, men man hade en boll på mållinjen vid ställningen 1-0 i slutet.
Lördag14.00  Hörby fortsätter imponera och fortsätter ösa in mål. Förra matchen nämnd här ovan. Med sina tjugo mål är man delad etta tillsammans med Nosaby i antal gjorda mål. Kulladal tycks vara inne i en lite bättre period efter de två raka förlusterna i avslutningen av maj månad. Med MM inräknat tre raka utan förlust. Svår bortamatch nu. Det gäller att backlinjen är på tårna. I en haltande tabell befinner Hörby sig två poäng före Kulladal inför lördagens match.
 14.00  Lika hade varit mest rättvist sa Eslövs tränare Peter Olsson efter lördagens match mot Kulladal. Nu fick man istället se sig omsprunga i tabellen med tre poäng ner till nedflyttning. Trots allt en godkänd start på säsongen, inte minst sedan det tycks att man är med i alla matcher. Noterbart: Eslöv slog ikväll ut div 2-laget Hittarp ur DM (2-1 efter förlängning) och spelar nästa säsong i Svenska Cupen! Just Nosaby är det andra laget från div 3 SG kvar i DM, möter Rosengård i omg 4. Nosaby verkar vara i serietoppen för att stanna. Klara 3-0 mot Lödde senast bekräftar detta. Andreas Dahlbom upp i ensam skytteligatopp efter ett mål där.
 14.00

Hyllie hemma, då vet vi hur matchen slutar. Hyllie har inte varit i närheten av poäng hemma på Hyllie IP denna säsong. På bortaplan ser det desto bättre ut med tre raka oavgjorda innan uddamålsförlust mot Dösjöbro. IFK Trelleborg må ha underpresterat med en del poängtapp som följd, men ändå är man och nafsar bakom topplagen. Lagen däruppe får nog skaffa sig större poängmarginal innan Trelleborgarna ska räknas bort. En stark tvåa hade jag lagt in på oddset.
 15.00

Ångestmöte på Tolvans IP. Lödde har nu fyra raka matcher utan ett gjort mål framåt. Goda råd börjar bli dyra för "Rossi". Sedan förra säsongen har man nästan halverat sin målskörd efter åtta omgångar. Nu tar man emot Lund i en oerhört viktig sexpoängsmatch. Medan Lödde tyckts ha varit utspelade i Kristianstad så var Lund desto närmare en pinne hemma mot "Zebrorna" senast (0-1). Vinnaren här slipper undan akut bottenstrid.

K: Stefan Vagic 6, Dennis Rickbo 2, Markus Swane

Ass: Markus Swane 3, Stefan Vagic, Mattias Andersson, Andreas Pajus, Oliver Ohlsson

Vincent Lindberg

U-laget fortsätter sin fina form. På måndagskvällen besegrade man nästjumbon Staffanstorp med klara 9-1. Det var lite för stor skillnad mellan lagen när Kulladal, påfyllt med en rad A-lagsaktuella däribland matchhjälten från i lördags Dennis Rickbo, avstängde Markus Swane, Martin Persson, Marcus Sandén med flera satte en stark elva på plan. Redan efter fyra minuter hade Stefan Vagic satt sitt första av totalt sex mål (domaren fick med även 3-0 som enligt någon var ett självmål). Jimmie Andersson satte en lång, Swanen skarvade och Stefan lurade en utrusande målvakt. Sen kom ett enormt kyfall över idrottsplatsen och det var som om lagen väntade ut det för något vidare spel bjöds inte de tappra åskådarna på. Där pappa Rickbo var smartast genom att stå täckt för både regn och vind vid idrottsplatsens blåa låda. Själv gick jag in och torktumlade värdefull fotbeklädnad. Men sen innan paus ökade Stefan på ledningen till först 2-0, framspelad av MP och sen via en motståndare eventuellt till 3-0 (missade det målet nämligen). Tungt för en Staffanstorpspelare som kom cyklandes lagom till halvtidspausen och skulle hoppa in i andra, ingen rolig match att hoppa in i. Några hemmabyten i paus där tvillingarna Lindberg och Mattias Andersson, som missat en hel del matcher på grund av sina ryggproblem entrade plan. Riktigt kul att se Matte tillbaka och han började med en rekordsnabb assist. Efter paus föll nämligen det snabbaste målet den här säsongen när Swanen direkt på avspark lobbsköt in 4-0 bakom en snopen bortamålvakt - ett Håkansson-mål för er som följt oss tillräckligt länge. Dennis Rickbo sätter sitt första för kvällen när han ökar på ledningen. Staffanstorp tillåts reducera. Sen var det ny Stefan-show när han sätter ett äkta hattrick på sjutton minuter. Nu bör det kanske nämnas att nåt mål var bara att stoppa dit foten på mer eller mindre men fem (sex) mål i en match skojar man inte bort. Förste servitör till festmåltiden var Swanen som låg bakom tre av målen. Snyggaste målanfallet i matchen var nog det där Ludde kommer runt på högerkanten (är ju vänsterfotad) och skickar in bollen där Andreas Pajus vid bortre delen av straffområdet styr den mot en fristående Stefan som bara förpassar den i mål. Snyggaste målet får nog Swanen dela med Dempas 9-1 där han på rent Robben-manér (du ser Pålle!) skär in från höger innan han elegant skruvar in bollen i bortre krysset. Segern jämnar till tabellen oerhört, tre lag har hängts av men där framför är det fem lag inom två pinnar. Kulladal avslutar våren hemma mot femteplacerade Eslöv kommande måndag.

Matchens spelare: Stefan Vagic (no shit Sherlock!)

Av 1938 - 12 juni 2017 14:49

Segern i lördags satt där den skulle. Även om vi inte genomför matchen på ett perfekt sätt så lyckas vi ta tre poäng och det i en sexpoängsmatch. Den är inte perfekt för med tanke på en stark första halvlek måste vi hitta ett sätt att stänga matchen, som vi gjorde mot IFK Trelleborg och Bjärred. Såsom målet kommer till vid 2-2 ska inte få hända vid ledning. Sen är det en extra skön känsla att det är en inhoppare i Dennis Rickbo som ligger bakom segern (och för den delen gjorde en stark insats i Lödde), för känslan under hela vintern har varit att truppen är bred och konkurrenskraftig men sen i vissa matcher på det senaste har vi kommit till korta när nyckelspelare saknats. Med två anfallare borta är det skoj att mittfältet kliver fram med tre mål, det hör kanske inte till vanligheterna. Senast vårt mittfält satte tre pytsar i en seriematch var i guldmatchen mot Balkan 2015. Värt att nämna är Jörgen Mellbergs 2-1 som kom tjugo år efter sitt första mål i Kulladalströjan! Det är en fantastisk bedrift som inte många kan stoltsera med - åtminstone inte i förbundsserierna. Förra veckan igen spelade han hem sitt andra Malmömästerskap, nitton år efter det första. På en imponerande meritlista finns även tre (!) avgjorda kval (1997, 2011, 2014), tre seriesegrar (2000, 2005, 2015) och skytteligor till höger och vänster. Legendariskt! Underbart skönt att vi efter plattmatchen mot Lund nu har tre förlustfria matcher där inställningen varit på topp. Det har också gett oss lite distans till botten. Intressant nog har vi precis lika många poäng som efter åtta matcher ifjol. Nästa lördag väntar ännu en sån match där vi vid seger kan ta oss förbi motståndarna Hörby i tabellen. Svår match dock. Tobinho Sjöbäck avstängd då, se hur det blir med våra skadade spelare - uppdatering under veckan.

Igår spelade J-laget en tuff bortamatch mot topplaget Bjärred. För några säsonger sen klagade jag på mina ledarkollegors oförmåga att smsa. Igår fick jag målrapport från hela matchen av Påhlsson. Nuff said! Förutom det faktum att han som A-lagstränare går ner och coachar ett juniorlag. Snacka om prestigelöst. Den mannen har klubbkänsla. Matchen gick dock inte lika bra. Som väntat fick man det tufft men 7-1 var lite för stora förlustsiffror sett till matchen. Nu får man ladda om till vårens sista hemmamatch som spelas mot Sjöbo (på samma poäng som Kulladal) på fredag.

Ikväll spelar U-laget hemma mot bottenlaget Staffanstorp. Inga problem att få ihop lag när det vankas hemmamatch. Hoppas nu spelarna kan revanschera sig efter att man förra helgen fick ställa in mötet mot FC Rosengård.

Hade något mer att skriva om men glömde bort det i detta nu. Återkommer i veckan!

Av 1938 - 10 juni 2017 16:55

Sju minuter hade Dennis Rickbo varit på banan när han knorrade in segermålet till 3-2 i Kulladals hemmamöte med Eslöv. Målet var "Dempas" första i div 3-sammanhang och vilken betydelse det kan komma att få framöver. Med segern tar sig Kulladal förbi Eslöv i serien och får ett litet avstånd till botten. Kulladal tog ledningen efter ungefär en halvtimme när Filip Ahlströms inspel styrdes i mål av en bortaspelare. Eslöv kvitterade rätt omgående med efter att spelat sig förbi på vänsterkanten. Ett liknande mål kvitterade Kulladals 2-1-ledning i andra, en ledning som legendaren Jörgen Mellberg gett sig lag med sitt första seriemål för året. Men när Tobinho Sjöbäck ordnat frispark i ypperligt läge visade lillebror Rickbo sina fina frisparksegenskaper och säkrade Kulladals tredje hemmaseger för året.

Matchfakta

Kulladal - Eslöv 3-2 (1-1)

1-0 Filip Ahlström (28) 1-1 (34) 2-1 Jörgen Mellberg (43) 2-2 (65) 3-2 Dennis Rickbo (82)

Assist: 2-1 Tobinho Sjöbäck

Varningar K: Tobinho Sjöbäck (3*), Martin Persson (2)

Så var matchen

I brist på anfallare bestämde sig tränarduon för att starta med en 4-1-4-1-uppställning där Filip Ahlström var den som hamnade mellan backlinjen och mittfältet och Tobinho Sjöbäck blev ensam forward. Daniel Jansson var tillbaka på mittbacken och Eddie Ekblad på vänsterbacken. Calle Stenberg startade på högerbacken. I övrigt samma spelare som mot Lödde. Även om Eslöv satte ett högt tempo från start dröjde det till matchens första målchans och den var Kulladals. Eddie Ekblad avslutar ett anfall där Johan Mellqvist gjorde det bra ute till höger och sedan Mattias Jurlander lättat tillbaka inspelet till Zambrotta - hans avslut går dock över. Eslöv spelade rätt likt Lödde med flera långa bollar för att försöka hota den vägen. Nära är det när Filip Jönsson hamnar en mot en med en offensivspelare, med visst besvär lyckas han och Dominic Cica reda upp det. En vänsterfrispark av Zambrotta hamnar hos Bruce som får knapp styrfart på sin nick som målvakten Felix Jakobsson enkelt kan fånga in. Allra närmast ett ledningsmål utan att det faktiskt blir det är Eslöv när man kommer loss till vänster med något som ser ut som en rensning. En tunnel på Stenberg följs av ett yttersideavslut som går utanför stolpen. En chansboll av Jönsson känns till en början felriktad men när Primus Swenson får för sig att jaga ikapp den blir det kaos i kommunikationen målvakt/mittback och Eslöv tvingas rensa till hörna. Den resulterar inte i något särskilt men genom en fin kombination ordnar Primme och Daniel Jansson en ny hörna, den senare genom en glidtacklingstunnel (!). Men hörnor blev sällan till något farligt från båda lagen, trots att matchen bjöd på många sådana. Slarv i backlinjen sen när Danne slår en cross mot Zambrotta som får det svårt, det hela blir till en Eslövhörna. Efter tjugoåtta minuter kommer så matchens första mål. Mattias Jurlander hjälper Bruce att komma framåt i banan och när mittfältaren söker en medspelare i mitten tar bollen på en bortaspelare och går i mål för 1-0. Bruce´första mål för säsongen eller första assist om ni så vill. Men ledningen varade inte särskilt länge. Vänsterkanten blev återigen attackerad och när Stenberg blev ensamlämnad hade Eslöv inga problem att ta sig igenom där och placera in 1-1 i bortre. Sen började min penna strejka men Legenden Ekberg ordnade fram en ny innan jag hunnit missa allt för mycket. Tobinho faller alldeles för lätt när Primme slagit en snabb frispark till Johan som sätter i djupet, domaren viftar bort det hela. Ny anfallsvåg på Eslövs vänsterkant, nu hade dessutom Zambrotta stupat längre upp i banan, sån tur var är avslutet/inlägget svagt. Precis innan paus skulle Kulladal bjuda på fin fotboll. Primme kämpar kvar en boll vid sidlinjen, varpå Tobinho strax får en boll vid straffområdsgränsen - anfallaren hittar inget avslut utan hittar istället ut till Jörgen Mellberg som kommer rusande och pangar in 2-1 - målet inte helt olikt Carlos Alberto mot Italien 1970! 2-1 till Kulladal i paus.

Eslöv gör två byten i paus och börjar också halvleken bäst. Ett inkast leder till ett vänsterinlägg och nick i stolpen bara ett par minuter in på den. Kulladal har väldigt svårt att få till något spel och känns stressade mest hela tiden. Domme tvingas till en parad sedan Eslöv med lätthet tagit sig runt på högerkanten och hittat in. Stenberg hade en utomordentligt tuff uppgifter på sin ytterback dit Eslöv pumpade sina bollar genom hela första och en del även i andra, men Växjösonen gör det bra när han bryter ett potentiellt inspel. En hörna som följer strax efter nickas bra av bortalagets ena mittback men hårdheten är bättre än placeringen på den. Missnöjde med hur det såg ut ändrade tränarudon till 4-4-2 med Primme upp på topp. Det skulle inte hjälpa till en början. Visserligen har man en hörna av Zambrotta som fler spelare borde vara mer intresserade av, Tobinhos försök till nickskarv ställer nämligen Eslövlaget och bollen löper förbi flera armar och ben innan den går till inspark. Med en huvudlös press av Kulladal lyckas Eslöv kvitterade tjugo minuter in på andra. Bruce och Johan blir tidigt överspelade och med två passningar är man fria två mot Domme. Det ska inte få hända i ledning. Svagt agerat av Kulladal. Men man repar mod snabbt. Bruce stressar till sig bollen högt uppe och med en pass sätter han Tobinho i läge men anfallaren får ingen ren träff på bollen som löper utanför. Eslöv verkade ha studerat tidigare Kulladalsmotståndare för man visste att långa bollar skulle skapa bekymmer. Det var tur att man inte hade siktet rätt inställt vid vissa chanser. Ett dubbelbyte skulle dock ändra betingelserna något. Dennis Rickbo och Martin Persson avlöser båda ytterbackarna. Legendaren och Julle intar dom positionerna medan inhopparna kliver in på vänstermitt respektive innermitt. Efter några minuters stiltje i matchen - åtminstone sett till chanser - ordnar Tobinho en frispark i utmärkt läge. Dempa kliver fram och via muren lyckas han få in sitt första seriemål i Kulladalströjan. En Brolinmålgest på det och Kulladal var åter i ledningen. Skulle vi lyckas stänga till nu då?! Eslöv orkade inte komma till några bra kvitteringschanser faktiskt. Direkt efter målet har man en hörna och några halvdana inspel men Kulladal lyckades stänga till. Marcus Sandén ersätter Jönsson som tvingas utgå med en skada baksida lår. Tre fjärdedelar av backllinjen nu utbytta påpekade Jimmie Andersson på bänken. Bruce ner på mittbacken. Faktum är att Kulladal skapar bäst mot slutet. MP har ett känsligt lobbförsök i ribban och Danne försöker sig på en Toivonen när han skottar/rensar från halva plan. Kulladal håller undan för en underbar seger.

Matchens spelare

Filip Ahlström. Blev tilldelad ytterligare en roll i sin breda rollrepertoar och gjorde även det strålande. Var tänkt att bli både en städgumma framför backlinjen och en uppspelsbas. Var förvisso varken eller när han låg bakom 1-0. Men skötte sina uppgifter på ett bra sätt. Hamnade dock på mellis vid Eslövs 2-2-kvittering. Var Bruce än placeras så kan man vara säker på att han gör ett bra jobb. Ovärdelig.

Av 1938 - 8 juni 2017 22:37

Då har det åter blivit dags att beträda vår för årstiden förträffliga gräsmatta när vi tar emot sjundeplacerade Eslöv på lördag. Det är en viktig match eftersom Kulladal innehar placeringen bakom bara två poäng efter. Motståndarna är lika svåranalyserade som serien i sin helhet. Man har slagit, hör och häpna, tvåan Dösjöbro och trean IFK Trelleborg men "bara" tagit en pinne totalt mot Lödde och Hyllie - båda lag på den nedre halvan. För någon som inte sett matcherna är det svårt att dra några slutsatser från det. Det är iallafall en ny bekantskap för oss, för att hitta lagens senast seriemöte får vi nämligen gå tillbaka tio år i tiden - ytterst få av dagens spelare var med då. Förlust i båda mötena den säsongen. Enpoängaren i Lödde förra helgen var godkänd med tanke på förutsättningarna och med övriga resultat innebär det att vi inte tappade gentemot botten. Till lördagens match får vi tillbaka Eddie Ekblad, Daniel Jansson och Andreas Pajus som var indisponibla då. Dessvärre får vi klara oss utan Markus Swane som fick sin tredje varning samt Joakim Söderlund som fick gå av vadskadad redan efter sju minuter mot Lödde. Sedan tidigare saknas ju Calle Nelin (en vecka till), Tim Rickbo (några veckor till) och Sebastian Rask som ännu hämtar sig från sin sjukdom. På torsdagen välkomnades skyttekungen däremot tillbaka i träning! En väldigt trevlig syn. Nu återstår några veckor rehab innan Rasken åter är redo för matchspel. Den nionde omgången av div 3 SG tjuvstartade med att IFK Trelleborg bortaslog Lund med 1-0 på torsdagskvällen.

Kim Jeppsson, 5mål

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

KFF-tipsets hemsida och alla deltagares tips hittar ni här.

2007 var inte bloggen med så ingen bild från tidigare Eslövmöten. Men väl en klassbild på Daniel Jansson från träningslägret på Jylland 2011. Bara för att!

Av 1938 - 8 juni 2017 10:45

Kulladal möter div 4-laget Rydsgård i en träningsmatch den 29juli. Det blir uppladdning för Malmöderbyt mot Olympic lördagen efter. Michael Sander-tränade Rydsgård skulle Kulladal mött under försäsongen men den matchen blev av olika anledningar aldrig av. Nu blir det istället en sommarmatch. Även om Kågeröd bjöd på en underbar idrottsplats förra sommaren är det skönt att årets uppladdningsmatch sker hemma på IP. Avspark satt till kl 13. Rydsgård ligger för närvarande och utmanar i toppen av div 4 östra Skåne.

Vi välkomnar hjärtligt Micke Sander och hans lag!