Alla inlägg under juni 2017

Av 1938 - 22 juni 2017 13:00

Kulladal avslutade himmavåren på ett utmärkt sätt när man slog tillbaka tabellfyran Dösjöbro med 4-2 på onsdagskvällen. Om man plockar ut en sekvens av matchen kring minut trettioåtta såg det dock inte lika förhoppningsfullt ut. Gästerna hade nyss kvitterat Kulladals 1-0-ledning som kom via ett självmål och tilldömdes en straff sedan Eddie Ekblad gått hårt åt en motståndare i samband med en hörna. Men Calle Nelin fina straffräddning skulle få matchen att väga över till Kulladals fördel. Strax innan paus satte Markus Swane 2-1 efter förarbete av en fenomenalt spelande Primus Swenson. I början på andra drabbades gästerna av en utvisning efter att en spelare med gult kort i frustration drämde iväg en boll över sidlinjen. Det utnyttjade Kulladal tämlingen omgående när Swanen återigen fint framspelad av Primme sätter 3-1. Matchen stängdes sedan när inhoppande Sebastian Rask liksom mot Hörby spelade fram sin anfallskollega efter bara några minuter på plan. Dösjöbro reducerade med kvarten kvar och även om Kulladal slutade spela mot slutet kändes en poäng för gästerna avlägset. Kulladals offensiv sprudlar för närvarande och en stekhet Swane har nu mäktat med fem mål på två matcher. Samtidigt bör en fullständigt lysande Primus Swenson kastas fram i rampljuset, i match efter match dominerar pojkspolingen och idag resulterade det också i poängutdelning. Trots trepoängaren ikväll tvingas vi ta med oss det negativa att Filip Ahlström och Jörgen Mellberg tvingades utgå med ljumskbesvär. Daniel Jansson drog på sig ett tredje gult. Sedan tidigare missar Calle Nelin, Filip Jönsson och Markus Swane Hylliematchen. Inför våravslutningen saknas alltså ett helt koppel spelare. Redan på vägen hem började nog den gode Påhlsson fundera över en startelva till den. Men nu firar vi midsommar med en fin himmaseger!

Matchfakta
Kulladal - Dösjöbro 4-2 (2-1)

1-0 självmål (14) 1-1 Robin Fors (27) 2-1 Markus Swane (45) 3-1 Markus Swane (54) 4-1 Markus Swane (68) 4-2 självmål (76)

Assist: 1-0 Markus Swane, 2-1 Primus Swenson, 3-1 Primus Swenson, 4-1 Sebastian Rask

Varningar K: Daniel Jansson (3*), Calle Nelin (1), Primus Swenson (1)

Så var matchen

För första gången denna säsong ställde tränarduon samma elva på banan som i föregående match, mot Hörby. Den matchen har naturligtvis kommit på tal en hel del under veckans två inledande dagar men när domaren blåste igång kvällens match skulle allt fokus ligga på den. Det hade spelarna heller inga problem med skulle det visa sig. Kulladal startade nämligen matchen på ett bra sätt. Tidigt har Mattias Jurlander ett genombrott på sin vänsterkant, uppdukad av Primus Swensons läckra yttersida. Julle skär slutligen inåt banan och avslutar med vänstran rakt på Dösjöbros målvakt Erik Lindstedt. Nästa chans kommer till via den andra kanten. Efter ett inkast hittar Jörgen Mellberg in till Markus Swane i straffområdet men tvåmålsskytten från senast nickar över. Ännu ett inkast ger en tredje chans då Martin Persson provar en volley från distans, dock inga svårigheter för keepern. Sen kommer en sån här situation där assisterande har höjt flaggan för att Johan Mellqvist löpt offside, men då han inte rör bollen väljer domaren att låta spelet fortgå - det ger Swane ett läge där han avslutar utanför. Efter fjorton minuter håller det inte längre för gästerna. Kulladals fina inledning ger utdelning när Legendaren sätter upp Swane som med ett inspel försöker nå Julle men innan bollen når fram styrs den i eget mål av en bortaförsvarare - 1-0. Dösjöbro sticker upp då och då, och skapar frisparkar på offensiv planhalva som när Eddie Ekblad hamnar efter i försvarsspelet och tvingas till en regelvidrighet. Men det är Kulladal som fortsätter skapa. Primme börjar bli inblandad i mycket offensivt. Först lägger han upp till Swane i straffområdet, som dock inte får på ett avslut. Sen får själv ett bra läge sedan Kulladal fått till ett långt anfall där man nyttjat hela planens bredd, dessvärre halkar Primme till i avslutet som går utanför. Men med den fina offensiven är man sårbart defensivt. En chansboll mot tre Kulladalare och en ensam rödklädd blir oväntat farlig sedan försvaret och Calle Nelin missat i kommunikationen, Dösjöbrospelaren kommer till läge men dessbättre går hans lobb över mål. Sen tvingas Daniel Jansson dra på sig en varning som gör att han är avstängd mot Hyllie. Sen kommer också en kvittering i den 27:e minuten där Dösjöbro via vänsterkanten hittat in till duktige Robin Fors som lyckas trycka in 1-1, Calle mv på avslutet men inte tillräckligt. Precis innan har Filip Ahlströms ljumske lämnat in och han tvingas till byte. Marcus Sandén fullgod ersättare. Dösjöbro har onekligen spelat upp sig och tagit över tillställningen. Johan tar emot en pungspark vid sidlinjen vilket skapar rabalder mellan avbytarbåsen, domaren halar upp ostskivan till mittfältaren Vladimir Marica. Bara minuten efter ropar gästerna på straff sedan 1-1-skytten ramlat, domaren friar. Det gör han däremot inte i den 38:e minuten då Zambrotta tryckt omkull en bortaspelare i samband med hörna. Men Calle mv står för en fin räddning på Fredrik Lövgrens straff och skapar en utmärkt bas för Kulladal att komma tillbaka in i matchen. Målvaktens fjärde straffräddning för året - inräknat serie och MM. Det dröjer inte många minuter innan Swane åter satt sitt lag i förarsätet när han skickar in 2-1, där Primme står för det grundläggande med sitt förarbete. Ett mentalt monumenalt viktigt mål strax före paus.

Dösjöbro byter sitt första byte i paus där man tar in storväxte centern Niklas Ganneby. Båda lagen måste ha sett samma sak då Danne i paus nämnde luftbollarna som den främsta problematiken mot försvaret. Men Dösjöbros kvitteringsjakt får sig ett abrupt avbrott då Oskar Lundin med ett gult kort i bagaget i frustration över en uttappad boll över kortlinjen skickar iväg "Kulladals boll" upp mot vallen. Domaren har inte mycket val än att dra upp ett andra gult. Någon lagdel måste Dösjöbro offra och resultatet blir så klart större ytor för Kulladal att jobba på. Dryga tio minuter in på halvleken resulterar det i 3-1 sedan Primme satt Swane i fint läge, anfallaren rundar målvakten innan han lägger in matchens andra och säsongens femte. Sen är det sambafotboll från den tvåfaldiga assisteraren Primme, när han klackar ett uppspel till Legendaren som sätter vidare till Swane, inget mål den gången dock. På en rensning av Mackan lyckas sen Johan och Swane få till ett anfall där den senare försöker hitta tillbaka till Johan men målvakten hinner emellan. En hörna av Zambrotta ger först Calle Stenberg sen Legendaren varsitt skottläge men båda avsluten går i täck. Johan provar ett yttersideavslut (!) från tjugofem meter - det går över. Legandaren tvingas utgå med känningar i ljumsken. Då väljer tränarduon att göra ett dubbelbyte där förutom Legendaren även Julle utgår - Tobinho Sjöbäck och Sebastian Rask in. Två minuter hinner gå innan Rask är inblandad i 4-1 där han spelar fram Swane, chansen ser ut att vara över när målvakten kommer ut men bollen rullar förbi både honom och försvararen och Swane kan sätta dit 4-1 på sin egen passning. Hans tredje hattrick i Kulladalströjan ett faktum. Dösjöbro kvitterar med en kvart kvar sedan Zambrotta satt huvudet på ett vänsterinlägg och nickat i eget mål. Ett passivt Kulladal låter gästerna ta över matchen. Med Hörbymatchen i åtanke var det kanske inte så konstigt att hemmalaget valde att stå lågt och inte gå för fler mål. Dösjöbro har ett distansskott från Fredrik Lövgren som går över och utöver det ett antal hörnor och inlägg. Calle mv och försvaret lyckas dock reda ut samtliga och när Tobinho på sedvanligt Henry-manér ställde sig vid hörnflaggan och fick tiden att gå låg säsongens fjärde hemmaseger nära tillhands. Kulladal nu obesegrat i fem raka tävlingsmatcher. Det får vi gå tillbaka till guldåret 2015 för att hitta senast.

Matchens spelare

Markus Swane. Kulladals Carsten Jancker har äntligen kommit igång med målskyttet efter en, åtminstone målmässigt, trög inledning på serien. Fem mål på två matcher och då kan väl egentligen även 1-0-målet idag läggas till där. Majoriteten av oss visste att det bara var en tidsfråga innan Swanen skulle komma igång och det känns oerhört skönt att han bekräftat detta. Utmanas idag av Primus Swenson som är hjärnan bakom det mesta i anfallsväg samt Calle Nelin vars straffräddning känns grundläggande för kvällens seger.

Av 1938 - 21 juni 2017 00:45

KULLADALS MOTSTÅNDARE UPPMÄRKSAMMAS I RIKSMEDIA

Det är inte ofta lag från Kulladals serie blir uppmärksammade i riksmedia. Div 3 Södra Götaland för en i sammanhanget ofta undanskymd tillvaro men nu har någonting hänt som verkligen satt serien och då speciellt Dösjöbro i strålkastarljuset

Dösjöbro som alltså spelar i samma serie som Kulladal ligger för tillfället trea i serien har nu fått ett riksmedialt genomslag på grund av sitt instagramkonto där man förutom resultat och bilder också ibland lägger upp lyckönskningar från olika kändisar.

Senast i raden är Skånes (och Sveriges) bästa fotbollsspelare genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic som i ett klipp önskar de lycka till inför fortsättningen på säsongen.

Bildkälla: Baranov E / Shutterstock.com

Det är kul när även de mindre serierna i Sverige får uppmärksamheten i riksmedia. Detta hör ju som ni vet inte till vanligheterna. Detta är ju synd då det finns så mycket intressant att läsa om även i dessa serier. Exempel på detta är bland annat den här bloggen men också Dösjöbros Instagramkonto som visar på den glädje som fotbollen innebär för många människor.

Just kärleken till fotbollen är ju något som förenar fotbollsfans över hela Sverige, och då speciellt den lokala fotbollen. Serier som inte uppmärksammas i media där spelarna nöter på och publiken fortsätter gå på matcher år efter år. Man tittar på matcher med sina vänner, spelar kanske själv fotboll, bettar på matcher och ser matcher på tv. Man lever verkligen för sitt lag och för fotbollen.

Därför är det kul när sådana här initiativ uppmärksammas. Det finns många eldsjälar som jobbar i det tysta och därför blir man glad när sådana här saker lyckas nå ut. Det finns många eldsjälar i föreningar runt om i landet som inte får den uppskattning de förtjänar. Här kanske ett instagramkonto som det Dösjöbro har kan hjälpa till att visa det som pågår bakom kulisserna och på så sätt göra lokalfotbollen än mer levande. Det är i alla fall något jag hoppas på.

Om ni vill se detta omtalade lag så tar Kulladal emot just Dösjöbro hemma på Kulladals IP den 21:a juni. Det blir spännande om de fått några fler hälsningar innan dess.

Skribent: Johannes Sjödin

Av 1938 - 20 juni 2017 22:15

Efter den svårsmältna bortapoängen mot Hörby är det dags att ta sig upp på hästen igen när Dösjöbro kommer till Kulladals IP för sista matchen innan serien börjar om. Fjolårets sjua har startat årets säsong utmärkt och efter nio spelade matcher befinner sig laget på fjärdeplats i tabellen. Medan hemmastatistiken imponerar stort, fyra vinster och en oavgjort, är bortastatistiken något sämre med bara fyra inspelade poäng på lika många matcher. Förra året gick dock "Dösjan" segrande från mötet på Kulladals IP medan motsvarande möte på Dösjöbro IP slutade oavgjort. Inför i år har förre spelaren Niklas Söderström tagit över laget och man har bland annat fyllt på med Vladimir "Vladi" Marica som representerat Malmö City och Limhamns FF i stan. Dessutom har man fått behålla sin skyttekung Fredrik "Löken" Lövgren som har satt fem pytsar i år. Kulladal har hunnit med en träning efter Hörbymatchen, den inleddes föga överraskande om ett långt snack om lördagens match. Förhoppningsvis kan spelarna använda frustrationen från den matchen till att bygga upp energi till denna. Tobinho Sjöbäck är tillbaka från avstängning och tar Stefan Vagics plats i truppen. I övrigt är det samma som trupp som i lördags. Oklart om elvan blir densamma. Låt oss hoppas att sista hemmamatchen blir något positivt att ha med sig över sommaruppehållet.

Fem års möten

2016, div 3 SG: Dösjöbro - Kulladal 2-2 (Jörgen Mellberg, Arlind Tahiri)
2016, div 3 SG: Kulladal - Dösjöbro 1-2 (Filip Ahlström)

Skyttekung

Sebastian Rask, 6mål

Fredrik Lövgren, 5mål

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

KFF-tipsets hemsida och alla deltagares tips hittar ni här.

Bild från 2016års match på Kulladal som slutade 1-2

Av 1938 - 19 juni 2017 22:15

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar
Onsdag19.00    Som väntat hade IFK Trelleborg inga problem att hämta hem tre pinnar i bortamötet med jumbon Hyllie. Med en match mer spelade än övriga kollegor har man trots allt ett fint utgångsläge som utmanare i toppen. Efter fyra matcher utan att producerat mål vann Lödde ångestmötet mot Lund med 2-1 och fick tillfällig ro gentemot botten. Oerhört svår match nu. Det ska dock sägas att Lödde segrade i båda mötena mot Zebrorna förra säsongen (!).
 19.00  Efter den tursamma poängen mot Kulladal senast åker Hörby nordost för en tuff bortamatch mot Nosaby. Efter den klara förlusten mot IFK Trelleborg i omg 7 har Kristianstadlaget tre raka segrar och det har tagit laget till en andraplats i tabellen. Man fortsätter ösa in mål och snittar 2,5 mål per match. Eftersom det är de två mest målglada lagen i serien lär det bli en underhållande tillställning.
 19.00  Efter ett oerhört tungt poängtapp mot Hörby möter Kulladal topplaget Dösjöbro hemma på Kulladal. Det måste vara svårt för motståndarna att veta var Kulldal står i nuläget men klart är att man har tre raka utan förlust i serien (fyra med MM-finalen) och det kan man iallafall ta med sig in till onsdagens match. Dösjöbro var bäst i fjolårets första möte (2-1) och sedan blev det oavgjort (2-2) i det andra. Dösjöbro var länge förste utmanare till Olympic men efter två matcher utan vinst tappar man något i toppen.
Torsdag19.00

Malmöderby på Lindängen när toppen möter botten. Olympic ska vinna, kommer vinna och säkrar med det vårsegern i div 3 SG. Frågan är vilket lag som skulle kunna stoppa de grönklädda i höst. Nosaby känns alldeles för sårbart bakåt medan IFK Trelleborg mest sabbar för sig själv. En hel del av serien kvar dock.
 19.00

Nytt ångestmöte för Lund. I förra omgången förlorade man mot tiondeplacerade Lödde. Nu möter man åttondeplacerade Eslöv. Vid vinst går Lund om Eslöv i tabellen och det känns som en oerhört nödvändig livlina just nu.  Eslöv har en poäng senaste tre matcherna medan Lund noll poäng senaste tre. Snacka om sexpoängsmatch...

Av 1938 - 18 juni 2017 10:45

Efter en mållös men i stort sett säsongens bästa första halvlek trillade också två mål av Markus Swane in i andra. Det såg väldigt bra ut då, tvåmålsledning och mängder med skapade chanser och numerärt överläge på motståndarnas planhalva. Till och med efter Hörbys långskottsreducering med åtta kvar kändes det tryggt eftersom oceaner av yta gav Kulladal utmärkta lägen att stänga tillställningen. Men med sekunder kvar av matchen skickar Hörby ett inlägg/avslut på en Kulladalshand och domaren dömer straff. Kvitterat och känslan av en fruktansvärd orättvisa rann över en. Matchen påminde lite om Hyllie med skillnaden att vi här skapar tiotalet mer chanser. Kulladals ineffektivitet har blivit ett mentalt hinder för spelarna, likaså förmågan att stänga matcher. Idag hör de båda ihop väldigt mycket. Att sätta fingret på vad som fattas har aldrig varit lättare (spelmässigt klockren insats som bara måste resultera i en seger) men lösningen på det... Nu får manskapet göra en total nedbrytning ikväll men sen börja fokusera på nästa match som spelas redan onsdag. Positivt att Swanen sätter två och Sebastian Rask åter från sjukdom gjorde tjugo minuter idag. Att vi inte förlorat kan väl också tas med i den kolumnen. Nya tag onsdag!

Matchfakta
Hörby - Kulladal 2-2 (0-0)

0-1 Markus Swane (52) 0-2 Markus Swane (79) 1-2 Fitim Zeneli (83) 2-2 Fisnik Alaj (94)

Stefan Vagic (86)

Ett fräscht och modernt Hörby IP bjöd på fantastiska förutsättningar för fotboll denna lördagseftermiddag. I Kulladals trupp fanns två spelare som varit borta flera veckor på grund av skada eller sjukdom i Calle Nelin (från start) och Sebastian Rask (inhopp). Tidigt i matchen ligger Hörbys spelande tränare Kim Johansson nere skadad efter en duell med Daniel Jansson, men mittfältaren reser sig och spelar vidare. Kulladal ställde för andra matchen i rad upp med en 4-1-4-1-uppställning där nu Martin Persson intog rollen mellan försvar och mittfält medan Filip Ahlström i Filip Jönssons frånvaro flyttade ner på mittbacken. Markus Swane tillbaka på topp efter avstängning. Kulladal spelade en riktigt bra första halvlek, kanske rentav vår bästa på hela säsongen. Man spelade med fart, fläkt och rörelse vilket gav upphov till stora ytor. En passning av Mattias Jurlander ger Swane ett tidigt läge men inspelet fastnar på Hörbymålvakten Niclas Andersson. I andravågen som följer lyckas Primus Swenson ta tillbaka bollen och frispela en offsidestående Swane, inget mål därav. I en kontring några minuter senare blir Primme nedriven vid mittplan och Hörbys Midhat Nukic får syna ett taktiskt gult. Kulladal lyckas flera gånger om komma runt på kanterna och på det komma till inlägg, men hemmaförsvaret är bra på att rensa dessa - som vid kvarten spelad när mittbacken slängnickar iväg Jörgen Mellbergs. På hörnan som följer är Swane nära att styra in Eddie Ekblads fina hörna men anfallaren lyckas inte hålla nere bollen. Mitt i allt anfallsspel blir Kulladal sårbart bakåt. En pass i djupet friställer en hemmaspelare, men Calle mv:s utrusning stör så pass mycket att han skjuter utanför. Sen fortsätter Kulladals offensiv. Med ett väl avvägt inspel friställer Primme sin mittfältskollega Johan som bara har att skicka bollen i mål men får till ett svagt avslut som målvakten mer eller mindre plockar upp. Ett inkast ett par minuter senare ger Swane läge men han skickar bollen utanför bortre stolpen. Johan får en ny jättemöjlighet, faktiskt en dubbelchans - men återigen stressar han till det med två svaga avslut som resultat. Uppenbart att det satt sig i huvudet på honom för i stort sett allt annat gör 99:an rätt på plan. Swane tycks het. Med klart övertag på ena mittbacken surfar han fram nära kortlinjen innan han spelar en boll framför mål, målvakten når precis den. Nästa gång är han åter förbi när Legendaren spelar fram, men mer än hörna blir det inte. Hörby som knappt varit över planhalvan i första får en jättechans mot slutet där en frispark till slut hamnar i mål men då har domaren vinkat för offside. Sen har man även en nick som Calle mv handhar med enkelhet. En riktigt bra halvlek av Kulladal.

I andra skulle också målen komma. Swane sätter 1-0 efter sex minuter efter att Legendarens skarv på Calle Stenbergs uppspel konstigt nog letat sig igenom två försvarare och anfallaren rusat mot mål. Skottet går rätt rakt på målvakten men han tappar in den. I sekvensen skadar sig Hörbys mittback Admir Maletic (för övrigt han som avgjorde mot Bjärred på övertid senast). Som så många gånger förr är Kulladal sårbart efter ett ledningsmål. Det är nära två gånger om när Hörby snabbt repar mod men Kulladal lyckas freda sitt mål. Matchens tredje offsidemål får vi när Legendaren petar in Julles skarv med runt en timme spelad. Med 1-0 i ryggen får Kulladal vind i seglen. Zambrotta och Julle väggar sig till ett läge men den förstnämndes skott räddas enkelt av målvakten. Nästa chans har Swane efter att Legendaren med en vågad passning in i mitten satt Johan i fint dirigentläge - Swanes avslut dock rakt på målvakten. Precis när Sebastian Rask gör sig redo för inhopp och comeback efter många veckors sjukdom blir det en lång spelsekvens där spelet flyter på fint och lagen turas om att vara nära med inspel och instick. Om man inte stått förväntansfullt för bytet som skulle komma var det nog fint att titta på. Rask in, Primme ut med tjugo kvar cirka. Med bara ett par minuter på plan är Rask nära att rinna igenom för ett friläge men försvararen delar ut en rutinerad knuff och chansen går om intet. Hörby satsar för en kvittering. Efter att ha kommit runt ute till höger får man på ett bra skott, Calle mv räddar den ut till vänster (ur Hörbys synvinkel) och när bollen sen kommer in igen nickas den centimetrar utanför bortre stolpen, men då har assisterande höjt flaggan. Tränarduon gör ett nytt byte när Marcus Sandén tas in mot MP i städrollen. 2-0 skulle komma med sju minuter kvar av ordinarie tid (domaren förväntades lägga till mycket med tanke på skadan på mittbacken innan). En osjälvisk Rask sätter Swane i fint läge, han rundar målvakten och lägger in vad som då kändes som spiken. Om inte det var det så följde väl fem nya spikar att spika i resterande del av matchen. Hörby reducerar med en vänsterkanon från tjugo meter. Femmålsskytten från U-laget senast, Stefan Vagic kommer in mot Legendaren. Sista tio minuterna skapar Kulladal otroligt mycket chanser. Förutom en extrem oförmåga att göra det rätt i och kring straffområdet var det som någon hånlog oss rätt i ansiktet. Det börjar med att Stefan kommer helt ren med målvakten men snubblar till i avslutet. Det fortsätter med att Rask står och siktar i straffområdet fri med målvakten men skjuter utanför. Swane bombar ett skott över när man med lätthet kunde manövrerat sig till ett 3-1-mål eller spelat ut bollen mot hörnan och låtit tiden gå. Man har otaliga lägen under andra halvlek där man kommer tre mot en, två mot en, fyra mot två, en mot målvakten utan att lyckas få in bollf-n. Som en fet j-vla dolk i ryggen kommer sen en handssituation där Hörby tilldöms straff och gör 2-2 innan domaren blåser för full tid. Om man själv kände en total uppgivenhet, för kan man inte vinna såna här matcher... så måste Hörby firat poängen som om det vore julafton. Så här arton timmar efter slutsignal brusade man upp lite här i referatet igen men nånstans måste jag landa i att vi gör en spelmässigt högklassig insats i åttio minuter, vi kommer till otroligt många lägen och tycks ha hittat en uppställning som passar oss. Vi har återfått en offensiv frenesi som påminner om försäsongen. Vi behöver nog ha in en avslutscoach eller nån mental coach men VI KOMMER IALLAFALL TILL LÄGENA. Värre om det vore tvärtom. Snart match igen.

Av 1938 - 15 juni 2017 21:15

På lördagen åker Kulladal till mellersta Skåne för match mot femteplacerade Hörby. Nykomlingen har imponerat under säsongsinledningen där man framförallt surfat fram på sin fina offensiv, med sina tjugo mål har Hörby gjort flest i serien tillsammans med Nosaby. Senaste matchen avgjorde Admir Maletic på övertid mot Bjärred. Kulladal letar ännu efter sin första bortaseger, senast hämtade man iallafall första poängen efter 0-0 mot Lödde. Lördagens möte blir lagens första i seriesammanhang även om det de senaste åren har spelats ett par träningsmatcher som Kulladal gått vinnande ur. Tobinho Sjöbäck är avstängd, Filip Jönsson byttes ut skadad mot Eslöv och Joakim Söderlunds vad är inte i ordning ännu. En inte alltför vågad gissning är att Filip Ahlström och Calle Stenberg blir ersättarna i backlinjen - precis som senast - och att Markus Swane som är tillbaka från avstängning tar plats i anfallet. Även målvakt Calle Nelin har hämtat sig från sin lårskada och skyttekungen Sebastian Rask är efter kvitt sin långvariga sjukdom, tveksamt om han orkar nittio minuter dock.

7. Hörby 3 1 1 1 5-7 4p

2016, träningsmatch: Kulladal - Hörby 4-1 (Filip Ahlström 2, Arlind Tahiri, Oguzcan Avci
2015, träningsmatch: Kulladal - Hörby 3-2 (Daniel Jansson, Mattias Andersson, Arlind Tahiri)