1938 - Bloggen om Kulladals FF

Alla inlägg under juni 2019

Av 1938 - 22 juni 2019 15:30

Kulladals oflyt verkar hålla i sig denna säsong. Mot Malmö City spelade man till sig en 1-0-ledning efter fint anfall av anfallsduon Erik Björkman och Dennis Rickbo där den senare petade in ett instick från kollegan. Kul för Dennis som fortsätter leverera och för Erik som äntligen fick sätta en siffra i sin poängkolumn. Även om hemmalaget hade det största bollinnehavet så lyckades Kulladal hålla ledningen fram till åttiofjärde minuten då de svartklädda slutligen spelade sig loss på sin vänsterkant och via ett fint inlägg nickskarvade in kvitteringen. Enorma ytor skapade sen dramatiska slutminuter där båda lagen hade fina lägen att avgöra matchen men där slutligen seriefyran nyttjade en för lös tillbakanick och efter att Derek Robertson fått motta en ordentlig smäll mot ansiktet fick ett öppet mål att rulla in segermålet i. Domaren uppfattade uppenbarligen det hela som en kollision och vifta att spelet skulle fortgå. Då var det bara trettio sekunder kvar att spela som, efter att Derek fått ledas av planen, spelades av tio minuter senare. Det var då inte den första huvudskadan som Kulladal drabbades av då Filip Jönsson en halvtimme tidigare fått utgå efter en spark i ansiktet. I hans fall blev det näsblod och några inte så snygga sår i ansiktet. Men åtminstone inget sjukhusbesök. Det var tungt att släppa in 1-1 med sex minuter kvar men att sen inte ens få med sig en pinne från en fin insats känns brutalt rent ut sagt. Lider verkligen med spelarna just nu. Nu gäller det bara att använda det här som tändvätska inför kommande två matcher som är kvar av våren. Vi vet att vi kan åtminstone. Härnäst ska Kulladal spela resterande del av matchen mot FC Trelleborg och den spelas alltså måndag kl 19. Redigerat: Inga allvarliga skelettskador på Derek som fick en hjärnskakning och svullet ansikte. 


Matchfakta

Malmö City - Kulladal 2-1 (0-1)

0-1 Dennis Rickbo (20) 1-1 (84) 2-1 (93)

Assist K: 0-1 Erik Björkman

Varningar K: Joakim Söderlund (1), Daniel Jansson (2)


Laget


Derek Robertson

---------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Filip Jönsson (70)

Filip Ahlström

Daniel Jansson

Joakim Söderlund (73)

---------------------------------

Mario Gloger

Felix Påhlsson

Johan Mellqvist

---------------------------------

Dennis Rickbo

Erik Björkman (57)


Avbytare:

Calle Nelin (mv)

Mattias Jurlander (57)

Calle Stenberg (70)

Oliver Ohlsson (73)

Martin Persson

Nikola Antic


Så var matchen

När Markus Swane i sviterna av en sjukdom inte kom till spel valde tränarna att sätta upp Dennis Rickbo bredvid Erik Björkman. Johan Mellqvist tog plats på mitten efter att ha spelat högerback senast och Filip Ahlström var åter i mittförsvaret. I övrigt likt det lag som startade och tog tre pinnar mot Södra Sandby senast (senast eftersom FCT blev inställd). Malmö City tog tidigt tag i matchen och ställde direkt Derek Robertson på prov med ett skott från tjugo meter, men skotten står för en fin räddning till hörna. I ett hyfsat intenstivt tryck försökte man sig också på ett cykelförsök som kom rakt på och sen tvingades Daniel Jansson till en patenterad block på ett nytt skottförsök. Kulladal fick sen vila något och då passade Mario Gloger på att vinna boll högt och Kulladal fick i sin tur till ett minitryck som avslutas med att Johan kommer fel till avslutet som blir därefter. Sen är det ånyo bra spel av Mario på mitten som öppnar upp för Kulladals ledningsmål efter tjugo minuter. Hans öppnande passning gör att Björkman och Dempa kommer två mot en mot deras försvarare, ett smart instick av Björkman och en petning precis innan målvakten hinner ut av Dempa ger 0-1. Ett fint uppbyggt anfall där Dempa gör säsongens fjärde mål och Björkman med assisten noteras för säsongens första poäng. I försvaret står Danne och kollegorna tätt med en fin glidtackling där han får en stämpling som tack. Problemen Kulladal har blir i ytan av andrabollarna som till exempel efter att Danne vunnit en nickduell och en Cityspelare är först på boll och laget så småningom kan avsluta strax utanför. I vanlig ordning såg Kulladals mittfält piggt ut och Dempa kunde med hjälp av först Johan och sen Mario skapa ett par farligheter inom loppet av fem minuter. Dempa med fin rörlighet och bollkontakt matchen igenom. Bollinnehavet är det City som har mest av. En knuff i ryggen av Bruce ger City ett bra frisparksläge men när skyttekungen Kristian Legiec inte var med blev dom fasta aldrig av det farligare slaget. 0-2 var inte alls långt bort när Björkman löper sig fri men målvakten står för en vass räddning till hörna, fin framspelning av Johan. Ytterligare några inläggsbollar närmade sig Kulladals straffområde innan paus med försvaret hade koll på dom och Kulladal kan gå till pausvila i ledning.


Andra börjar Kulladal bäst när Dempa jobbar till sig en frispark högt och Felix Påhlssons inlägg sånär når Marios panna vid förstayton men det blir till hörna istället. Hemmalaget ville dock inte vara sämre och efter ett rappt anfall kommer man till ett utmärkt läge där Derek sen står för en fotparad. Mattias Jurlander entrar plan mot Björkman med lite mer än en halvtimme kvar vilket lämnar Dempa ensam kvar på topp (Julle på vänsterkanten i en slags 4-5-1). Bollinnehavet fortsatte vara i Citys favör med de stora chanserna uteblev. Ytorna för kontring blev större för Kulladal och det lyckas Dempa sånär nyttja med tjugofem kvar men just som han ska chippa den över målvakten så får han en nätt liten knuff och avslutet blir en munsbit för keepern, faktiskt bra försvar av den tidigare bortsprungne högerbacken. Med tjugo minuter kvar tvingas en blödande Filip Jönsson till byte efter att ha fått en fot i ansiktet och Calle Stenberg ersätter. Inte långt efter måste även Söder byta mot Oliver Ohlsson på högerbacken. Det blev väl kanske något byte för mycket för backlinjen som plötsligt blev osynkad. Kvitteringen kommer med fem minuter kvar där City hittar stora ytor på Kulladals högerback där Danne tvingas gå ut för att täcka av och Daniel Burda sen blir fri vid inlägget som följer, nick över Derek och 1-1. Mitt i Citys press för ett segermål slår deras försvarare en farlig tillbakapass som Dempa snappar upp men inte lyckas överlista John Hollinger i hemmamålet som med två frilägesräddningar blir hemmalagets bästa lirare. Av bara farten lyckas så klart hemmalaget få in ett segermål i matchens nittiotredje minut. Kulladals säsong sammanfattat i ett och samma ögonblick där en för svag tillbakanick knockar Derek i situationen efter och domaren väljer att fria. Samtidigt som vi bara har oss själv att skylla så straffas vi oerhört hårt för våra misstag. Men som kommentatorn till WTCC på Eurosport sa i dagens sändning: "Otur har du när en blixt slår ner i tanken på din bil, allt annat kan undvikas". Det ligger nåt i det. Det börjar bli så tröttsamt att påtala att vi måste lyfta oss efter detta. Hur gör man det? Matchen i sig var ju faktiskt en av våra bättre i år så det får vi ta med oss. Stryka sista tio och spela som vi gjorde första åttiofyra. Vi får se hur killarna tar sig an uppgiften mot FC Trelleborg måndag där vi inleder med 0-1 och sen har åttioåtta minuter på oss att reda ut det. Att ge sig finns inte i Kulladals vukabulär. 


Matchens spelare

Derek Robertson. Vår skotske hjälte började matchen med en fin räddning upp i ena hörnet och höll sitt lag i ledningen via en fin benparad i andra. Såg stabil ut matchen igenom fram till målen där han ställdes inför svåra situationer. Skulle han inte haft en frispark vid 2-1-målet? Först på boll, omkullvält och sen öppet mål. Föga roll spelar det nu. Redigerat: Marginalerna för en anfallare är så små. Hade Dempa satt läget vid 1-1 så hade vi antagligen hyllat honom till skyarna nu men vilket match han gör återigen. Lagets hetaste spelare utan tvekan. 

ANNONS
Av 1938 - 19 juni 2019 11:00

Kulladal har gjort klart med 22-årige forwarden Hampus Golstrand som närmast kommer från ett års uppehåll från fotbollen och innan dess representation i Nosaby och ungdomsfotboll i Trelleborgs FF. Hampus är en storväxt centertank som förutom anfallare även kan spela på övriga centrala positioner. Han har rätt snabbt skakat av sig ringrostigheten och visat vad han kan komma att bidra med under hösten. Spelklar den 22juni skulla han kunna användas i vårens två sista matcher men det är främst under hösten han är tänkt att kunna förstärka truppen. Med Hampus som alternativ har vi efter en något klen vinter/vår, där vi förvisso hade oflyt med Swanes skada, nu en stark forwardsuppsättning - bokstavligt talat. För den som undrar hur stor Hampus är kan ni studera bilden nedan där han alltså duellerar med 1,90-store Filip Jönsson... Vi kan också se fram emot en brödrakamp när Kulladal gästar Vångavallen i höst, Adam Golstrand i IFK Trelleborg är nämligen Hampus lillebror. 

Välkommen till Kulladal Hampus!


 

ANNONS
Av 1938 - 18 juni 2019 22:29

Dags för årets andra av totalt tre konstgräsmatcher när vi gästar topplaget Malmö City på torsdagskvällen. City fick en tung start på säsongen med tre raka förluster men har sedan dess bara förlorat en av sex och det var något överraskande borta mot Södra Sandby. Liksom lördagens motståndare FC Trelleborg är det ett offensivt starkt gäng som med sina tjugotre mål nästan gjort dubbelt så många som Kulladal. Fortfarande heter de mest namnkunniga lirarna Kristian Legiec, med överlägset bäst fötter i serien, och Daniel Burda. Själv har jag sett City spela en gång i år och då vann man relativt bekvämt hemma mot Tomelilla utan att imponera. Imponerade gjorde däremot effektiviteten väl framme på offensiv planhalva. Båda lagen kommer för övrigt från inställda matcher i lördags där domaren bröt Nike - Malmö City efter drygt tjugo minuter. För Kulladals del finns det en del skavanker i form av skador och sjukdomar vilket gör elvan osäker fram till matchdag men det är trots allt en stark artonmannatrupp som är uttagen. Fjolårets två matcher lagen emellan slutade i varsin vinst. 


MALMÖ CITY - KULLADAL

OMG 10, DIV 3 SG

TORSDAGEN DEN 20JUNI KL 19

KIRSEBERGS IP, MALMÖ


Truppen


1. Derek Robertson

21. Calle Nelin

2. Oliver Ohlsson

3. Mattias Jurlander

4. Daniel Jansson

5. Filip Jönsson

6. Martin Persson

7. Dennis Rickbo

8. Johan Mellqvist

9. Markus Swane

10. Felix Påhlsson

11. Eddie Ekblad

12. Joakim Söderlund

14. Erik Björkman

15. Calle Stenberg

16. Filip Ahlström

17. Nikola Antic

18. Mario Gloger


Match-up:

             
Bildat19382009
HemmaplanKulladals IPKirsebergs IP
TränarePatrik Påhlsson (sjätte året) och 
Georg Eterovic (första året)
Marco Whittle (första året)
Fem säsonger2018: 4:a i div 3 SG
2017: 3:a i div 3 SG
2016: 8:a i div 3 SG

2015: 1:a i div 4 SV
2014: 10:a i div 4 S
2018: 6:a i div 3 SG
2017: 3:a i div 4 SV
2016: 8:a i div 4 SV
2015: 5:a i div 4 V
2014: 6:a i div 4 V
Form

FFVFV

VVFVV
Fem senaste

Flagg (H) 1-2
LB07 (B) 0-4
Kvarnby (H) 4-1
Lödde (H) 1-5
Södra Sandby (B) 3-0

Kvarnby (B) 6-1
Balkan (H) 4-2
Södra Sandby (B) 0-2
IFK Trelleborg (H) 2-1
FC Trelleborg (B) 4-3

Tabellplacering
11. Kulladal 10 2 1 7 12-25 7p4. Malmö City 9 5 0 4 23-17 15p
Hemma/Borta

10. Kulladal 6 1 1 4 4-14 4p

6. Malmö City 4 3 0 1 11-7 9p

Fem års möten

2018, div 3 södra Götaland: Kulladal - Malmö City 4-2 (Sebastian Rask, Filip Gavran, Primus Swenson)
2018, div 3 södra Götaland: Malmö City - Kulladal 2-0
2017, Malmömästerskapen: Kulladal - Malmö City 3-0 (Markus Swane 2, Sebastian Rask)

Skyttekung

Markus Swane, 5mål

Kristian Legiec, 6mål

 

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

Alla KFF-tips hittar ni här

 

Från lagens senast möte i omg 22 av div 3 SG 2018. Matchen slutade 4-2 efter mål av den senare flyktade trion Sebastian Rask (2), Filip Gavran och Primus Swenson. 

Av 1938 - 17 juni 2019 22:51

Under måndagen skickade båda klubbarna in önskemål om att spela resten av de åttioåtta minuter som återstod av matchen mellan Kulladal och FC Trelleborg då den avbröts på grund av åskväder i lördags, på måndag den 24juni kl 19. Domaren blåste som bekant av matchen med lite mindre än två minuter spelade och beodrade in spelarna i omklädningsrummen eftersom blixtrar syntes i närområdet. Då hade gästerna redan hunnit ta ledningen då Kevin Fridlund utnyttjade svagt försvarsagerande av hemmalaget. Efter det ordnade Markus Swane fram en hörna och det är vid den hörnan som matchen tar vid. Förhoppningsvis med ett mer förberett Kulladalslag. Taggningen var det sannerligen inget fel på utan snarare agerandet. Det lär bli en märklig sekvens att inleda en match med en hörna något som åtminstone jag aldrig varit med om. Men där har ni alltså speldagen: 24juni kl 19. Oklart hur föreningen gör med grillning och så vidare men det ska vi nog kunna återkomma med information kring. 


Gällande KFF-tipset ändras så klart ingenting. Resultatet som blir måndag 24juni är det som gäller. Men eftersom poängen inte kommer delas ut innan så förblir kolumnen tom medan poängen från Citymatchen delas ut. 


Först match mot Malmö City på torsdag och sedvanlig träning imorgon, tisdag. 

Av 1938 - 15 juni 2019 16:52

 
Istället för att sitta och hänga läpp över att det inte blev match passar bloggen istället på att hylla våra 03:or som igår plockade hem vårens Skåneserie A efter klara 4-0 mot rivalerna från Lindängen. Målskyttarna från matchen: Ahmad Abu Beida, Simon Cespedes Henriksson, Alizakaria Abulfazli och Jonathan Bengtsson. Det innebar att man vann serien före Kristianstad och Eskilsminne (en match mindre spelad kan komma tvåa). Än mer imponerande är att 03:orna under hela våren dubblat med matcher även i juniorserien efter att i stort sett hela juniorlaget lämnade klubben i början på april. Tillsammans med kvarvarande 01:or har man gjort ett strålande jobb och oavsett resultat säkerligen fått ut mängder med erfarenheter av spel mot två eller fler år äldre. Ni som följt bloggen vet att vi haft uppe Lukas Minter Wettergren för att göra A-lagsdebut och under veckan även Hampus Källström för att göra "träningsdebut". Det är bara två i ett gäng duktiga lirare som ni kommer få stifta bekantskap med i det kommande. Kul är också att man har flera engagerade tränare och ledare som kommer och stöttar A-laget under deras matcher. Sånt betyder mycket även om man kanske inte alltid får chans att visa det. Grattis till en stark vår pågar! 

Av 1938 - 15 juni 2019 16:31

Dagens bottenmöte mellan Kulladal och FC Trelleborg hann avverkas i mindre än två minuter innan ett ordentligt åskväder fick domaren att beodra in lagen i omklädningsrummet igen. Ett klokt beslut skulle det visa sig eftersom åskan fortfarande pågår medan jag skriver denna text. Sen om matchen överhuvudtaget skulle blåsits igång är en annan femma. Med största sannolikhet börjar matchen vid ställningen 0-1 eftersom gästerna tog ledningen innan ens matchuret tickat upp till en minut. Direkt svagt agerande av Kulladalsförsvaret som visste om att FCT skulle slå långt och ändå inte kunde hantera det. Efter det ordnade Markus Swane fram en hörna och det är vid den matchen kommer upptas när lagen hittat ett nytt speldatum. Under de närmaste dagarna blir vi klokare på ett nytt speldatum och förutsättningarna för matchen i fråga. 


Matchfakta

Kulladal - FC Trelleborg 0-1 

0-1 (1)


Matchen avbruten på grund av åska efter drygt två minuters spel. Återupptas vid ett senare datum. 


Matchens spelare

Ante och Niko som kutade ut i regnet och hämtade sakerna på bänken som lämnats kvar vid domarens signal. Väluppfostrade pågar det. Tack!

Av 1938 - 13 juni 2019 22:25

Av 1938 - 12 juni 2019 23:30

Lunds BK - FC Rosengård 2-2, 4-2 efter förlängning

L: Jesper Rindmo, Jesper Möller, Geronimo Balint, Engin Redjep
R: Egzon Sekiraca, Dardan Dakaj

 

Eskilsminne - LB07 1-1, 5-4 efter straffar


Malmö FF - Eslöv 3-2
M: Sebastian Nanasi, Oscar Uddenäs, Patriot Sejdiu

E: Kim Jeppsson, Ludvig Hegdal


Näsby - Torn 0-10
T: Anton Kinnander 5, Andreas Åkerlund 3, Fredrik Bergman 2


Trelleborgs FF - Ängelholm 1-2

T: André Reinholdsson
Ä: Filip Pivkovski, Lowe Ohlander


Lödde - Landskrona BOIS 2-1
Lö: Kristian Mjörnman, Simon Ingheden
La: Linus Olsson


Kristianstad - Nosaby 2juli kl 19

Hässleholms IF - Hittarp 31juli kl 19(Malmölag och div 3 SG-lag)

DM

Reklam

KFF-tipset

Topp 3, omg 7 av 9
1. Mikael Larsson, 16p

2. Stefan Robért, 14p

3. Ava Sjöstrand, 12p

 

Inlämnade tips: 53

Prisutdelning:
1. 2 385kr
2. 1 192kr
3. 398kr

 

Alla tips

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Nästa match

 vs   

 

Omg 10, Div 3 SG

Lördagen 26sept kl 14

Kulladals IP, Kulladal

Tabell

Malmömästerskapen, Grupp B

Plac Lag Ma V O F Mål P
1. Kulladal 3 3 0 0 7-3 9
2. Ariana 3 2 0 1 8-7 6
3. Lilla Torg 3 1 0 2 7-7 3
4. Flagg 3 0 0 3 1-6 0

Kulladal och Ariana vidare till kvartsfinal


Div 3 SG

Tabell

Lag

Ma

V

O

F

Mål

P

1. Balkan 8 6 1 1 22-8 19
2. Vellinge 8 5 3 0 26-7  18 
3. IFK Tbg 8 5 2 1 20-9  17 
4. Malmö City  8 5 1 2 13-12 16
5. Högaborg   8 5 0 3 15-11 15
6. Lödde 8 2 4 2 14-11 11
7. Veberöd 8 12-11  10 
8. Kulladal 8 2 1 5 6-19 7
9. Nike 8 2 1 5 6-20
10. Råå 8 1 2 5 7-16 5
11. IFK Simris 8 9-20 
12. Tomelilla 8 1 2 5 8-14 2

 

1:an till div 2

2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Länkar

Fotboll på tv

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se