Alla inlägg under mars 2013

Av 1938 - 16 mars 2013 16:42

Kulladal bjöd på målkalas när man på lördagseftermiddagen besegrade Åkarp med 5-2. André Håkansson och Freddy Helm gjorde två mål var men snyggast för dagen var André Jönssons 1-0. En fin hörna av Zaidoon Latoof når "Stevie G":s panna och bollen letar sig in i bortre. En välbehövlig seger för hemmalaget som med tre mål på sex minuter fått ordning på målskyttet efter två matcher med mindre bra utdelning. Unga Åkarp spelade en riktig trevlig fotboll, men man tappade stora delar av matchen i den andra halvleken. Förhoppningsvis kommer man tillhöra toppen av div 4 västra 2013.

Matchfakta

Kulladal - Åkarp 5-2 (2-1)

1-0 André Jönsson (8) 1-1 (14) 2-1 André Håkansson, straff (43) 3-1 Freddy Helm (58) 4-1 André Håkansson (60) 5-1 Freddy Helm (62) 5-2 (77)

Joel Tindberg (66)

*Jasmin Palevic bytte av Freddy Helm då han behövde byta skor men gjorde sitt "egentliga byte" mot Oskar Hemby tre minuter senare

Så var matchen

André Håkansson som gör sin blott andra match sedan hemkomsten får ett tidigt läge på ett inlägg från Zaidoon Latoof men hans nick placeras i burgaveln. "Håkan" får minuterna senare en utmärkt boll av Hozan Faridoon men trots en fin bollmottagning lyckas han inte få den med sig. Efter åtta minuter får Kulladal en hörna. På den hittar Zaidoon Latoof André Jönssons huvud och en perfekt nick letar sig in i bortre. Det var inte tänkt att "Stevie G" skulle startat matchen men efter ett återbud av storebror Filip lyckades det honom att komma till IP. Tack för det, det innebar ju 1-0 till Kulladal. Zaidoon Latoofs högerfot fick tala många gånger även i denna match, kort efter ledningsmålet provar han skott från trettiofem meter men bollen går utanför. Åkarp har ett väldigt bra grundspel med mycket passningar inom laget, man vill gärna spela bollen. Kvitteringen kommer inte långt efter Kulladals ledningsmål, bara sex minuter för att vara exakt. En perfekt djupledsboll skär igenom hemmalaget och förpassas i mål av Åkarps anfallare, 1-1. I samband med målet tar Åkarp över tillställningen och man har också ett vasst avslut från höger som tvingar Calle Nelin till en fin räddning. Åt andra hållet lyckas André Håkansson trassla med sig bollen ner mot kortlinjen och söker med ett inspel in till Oskar Hemby men bollen är för nära målvakten. Åkarp har sedan ett skott i burgaveln efter ett rappt anfall. Mattias Jurlander stick emellan med en fin individuell prestation som ger hörna, en hörna som är nära att resultera i 2-1. När Åkarp är uppe på Kulladals planhalva nästa gång lyckas man skapa en kort men intensiv press på hemmalaget som inte förmår att rensa undan bollen trots både en, två, tre, fyra chanser. Åkarps får också till ett avslut som Calle Nelin tippar över ribban. André Håkanssons målfarlighet finns inte riktigt där ännu (han gör ändå två mål vilket säger en del) vilket kan demonstreras med en svag nick på ett fint vänsterinlägg från Freddy Helm. Med fem minuter kvar av halvleken testar Zaidoon Latoof ett avslut som inte alls är långtifrån att hitta mål men bollen går metern utanför. Kort före paus jobbar Oskar Hemby till sig en straff sedan han blivit fälld två gånger, i första läget lyckas han nå bollen ändå och i andra halvlek blir han nedragen. André Håkansson har inga problem att sätta dit 2-1 på den efterföljande straffen. Innan paus slarvar Kulladal igen och det är mycket nära att ge Åkarp 2-2 men avslutet går utanför. Kulladal hinner också med ett anfall till och även här är det nära mål när Oskar Hemby hittar André Håkansson framför mål, målvakten parerar dock. 2-1 i paus.

Tidigt i den andra halvleken tilldöms Kulladal en billig frispark som Zaidoon Latoof tar hand om. Frisparken är bra och skapar oreda i bortalaget som dock får undan bollen till slut. En lika pigg Erik Magnusson som vanligt jobbar fram ett bra inlägg mot André Håkansson som sånär får ett nickläge men en försvarare hinner emellan. Åkarp tappar lite av sitt fina spel i den andra halvleken men när man väl kommer fram är det ofta farligt. Calle Nelin tvingas till ännu en räddning när han enhandsräddar ett Åkarpavslut från höger. Precis när jag blir inskickad att hämta ett par nya dojjor till "Totti" händer allt. (Tack till min assistent Tobinho som noterade!). Just Freddy Helm har först ett läge för 3-1 men hans skott blockas av en försvarare. Men kort därefter får han ännu ett läge efter ett snyggt instick av Zaidoon Latoof och där gör han inga misstag - 3-1. Varför han skulle byta skor vet jag inte... Två minuter senare, i den sextionde minuten är Oskar Hemby först på en förlöpen boll och lobbar bollen i ribban och på returen dyker André Håkansson upp och nickar in sitt andra mål för dagen. Ytterligare två minuter senare fullbordar Kulladal sex otroliga minuter när Freddy Helm bryter in från vänster och placerar in sitt andra mål för dagen. Efter det gör tränare Mats Persson, som för övrigt mötte sitt gamla lag idag, fyra byten och Kulladals offensiva frenesi lugnar ner sig. Istället är det Åkarp som försöker, ett skott från lite utanför straffområdet touchas på en KFF:are men Calle Nelin är snabbt nere och räddar till hörna. Minuten senare är Åkarp framme igen, men lite trängd av Filip Ahlström skjuter anfallaren bollen utanför. Calle Nelin gör en storartad insats längst bak och när han med en utrusning kontrollerar bollen som vilket utespelare som helst visar han stort självförtroende. Kort därefter gör han ännu en parad när Åkarp avslutar ur svår vinkel. Calle Stenberg som hoppat in på högerbacken slår ett fint inlägg mot en annan inhoppare, Pierre Svensson som får till ett bra avslut som dessvärre går över. Kulladals avslappnande ställer till det där bak och Åkarp tillåts att spela in 5-2 efter ett passivt försvarsspel framför mål. Riktigt härligt att se Joel Tindbergs inhopp som inte på något vis var det bästa genom tiderna, däremot kunde det slagit något form av rekord som det kortaste på länge när det orangea kortet var aktuellt efter en tackning, men som ändå symboliserar att vi är på rätt väg med truppen. "JT" har även ett volleyförsök utanför mål. Åkarp är uppe några gånger till men farligare än ett skott över från tjugofem meter är man inte. Matchen slutar 5-2.

1938:s plus och minus:

PLUS: + Målskyttet! Äntligen satt det där det skulle. Fem mål mot en div 4-kollega är bra.
         + Andra halvlek. En riktigt vass period av Kulladal från minut 50 till 65 räcker för att avgöra matchen.

+ Målvaktsspelet. Se nedan.
         + Mittbackarna. Daniel Jansson och Filip Ahlström kompletterar varandra utmärkt och gör en bra insats som mittlås.

+ Solen. Lite skämtsamt men skönt att den vågar visa sig lite efter en iskall vinter.

+ Åkarp. Helt underbart att de ville ställa upp till match med så kort varsel.

MINUS: - Avslappnat. Det blir lite för avslappnat mot slutet av matchen och som Danne säger så måste det förbättras till serien.

Matchens spelare

Calle Nelin. När till och med domaren gratulerar till en fin insats då är det inte så mycket att tala om. Inne i zonen stod "Abbiati" för en mängd viktiga räddningar, kanske framförallt i den första halvleken när matchen stod och vägde men även i andra när Kulladal slappnar av lite väl mycket. Har en uppsyn över spelet och bollkontroll som få målvakter på denna nivån kan stoltsera med. Till och med förre Kulladalsmålvakten Tonny "TT" Tindberg måste ha blivit imponerad från publikplats. Länge sedan Kulladal kunde visa upp sån bredd på målvaktssidan (förutom Sebastian Larsson förväntas Christoffer "Totte" Persson tillbaka till säsongen).

Övrigt uppdateras senare...

Av 1938 - 15 mars 2013 15:34

Imorgon spelar Kulladal sin åttonde träningsmatch för året när man tar emot Åkarp. Ändrade planer för Eriksfält gjorde att vi saknade motståndare till lördagen men efter att Mats Perssons ringt runt nappade div 4-laget Åkarp, som även dem åkte ur trean ifjol efter ett tungt kval. Åkarp har kommit igång efter att ha inlett försäsongen med två förluster, senast blev det till seger mot Furulund (3-0) och innan dess slog man även Staffanstorp (2-1). Senast Kulladal mötte Åkarp blev det oavgjort, 1-1 efter Kulladalsmål av Andy Borg. Joel Tindberg förväntas göra sin första match för året då han är en av femton man som är uttagna till morgondagens match.

15. Calle "Mexes" Stenberg

Kommentar: Skadelistan innehåller ännu Jimmy El-Jaleb, Tobinho Sjöbäck och Jörgen Mellberg men med tanke på hur det såg ut i början av månaden är vi väldigt glada över att den krympt så pass mycket. André Jönsson kommer inte till spel på grund av tentamen men i övrigt är det fullt manskap. Anfallaren Jasmin Palevic, född 1994 närmar sig ett kontrakt med Kulladal, endast detaljer återstår och imorgon får han ännu en möjlighet att visa upp sig. Årsdebut för Joel Tindberg!

Furulund (H) 3-0

Tabellplacering (2012)11. Kulladal 22 5 6 11 -12 21p9. Åkarp 22 6 6 10 30-46 24p
Fem års möten

6 4 1 1 12-7 13p

6 1 1 4 7-12 4p
SkytteledareErik Magnusson och Mattias Jurlander, 3mål

Mattias Folkesson, 2mål

Som vanligt följer ni måluppdateringen på 1938:s FB-sida som ni hittar i vänstermenyn.

Heja Blått!

Av 1938 - 14 mars 2013 08:30

Efter Fältets återbud till lördagens match kändes det väldigt svårt att hitta en ny motståndare med så kort varsel. Men Mats Persson har gjort ett stort jobb och nu har han också lyckats hitta en motståndare. Det blir Åkarp som Kulladal mött flera gånger de senaste åren och varje gång spelat jämna matcher mot, senast 1-1 i Åkarp. På sätt och vis var återbudet rätt bra eftersom Åkarp är en bättre motståndare än Fältet för närvarande. Men naturligtvis hade det varit kul med ett derby. Men Åkarp, samma dag, samma tid, samma plats: Lördag kl 14 på Kulladals IP.

Av 1938 - 13 mars 2013 10:35

Det var kanske inte heller just denna matchen vi skulle ta oss upp på vinnarspåret igen, men med det sagt hängde Kulladal riktigt bra med inledande fyrtiofem där man faktiskt hade flera riktigt bra chanser att ta ledningen på. I andra halvlek satte bortalaget in en högre växel och utnyttjade Kulladals passivitet. Slutresultatet skrevs till 4-0.

Calle Stenberg (71)

Redan efter någon minut av matchen spelar sig Kulladal fram till ett friläge när Zaidoon Latoof hittar Oskar Hemby i djupet, men avslutet räddas av bortamålvakten och på returen hinner inte Erik Magnusson riktigt ändra fram. Det dröjer inte länge innan Oskar Hemby åter har sprungit sig till ett bra läge men denna gången rinner Mattias Jurlanders fina boll ifrån honom. På en tredje boll mot en väldigt pigg "Oski" är målvakten snabbt ute och avvärjer och hinner dessutom upp och räddar Zaidoon Latoofs lobbförsök. Den senare är också inblandad i nästa anfallsvåg när han slår en fin boll mot Freddy Helm vars träff dock inte är tillräcklig för att ställa målvakten i BW. När man skapar så här många fina chanser utan att göra mål, då vinner man inga matcher. BW behövde tid på sig att komma in i matchen men det skulle komma. Tur då att Daniel Jansson är med och fint bryter en potentiell målchans. Kulladal sticker emellan med en målchans för Freddy Helm men hans träff på vänsterinlägget blir för svag. BW har minuter därefter en boll i ribban efter en vänsterhörna. Bortalaget hade kommit igång. En misskommunikation mellan Sebastian Larsson och Filip Jönsson kunde mycket väl resulterat i 0-1 men det reder ut sig när Daniel Jansson rensar undan. När Kulladal sedan når offensiv planhalva igen är det frågan om Kulladal inte ska ha straff när Oskar Hemby knockas av BW:s yvige målvakt, men domaren väljer att fria. Efter en halvtimme har matchen lugnat ner sig något efter en hektisk inledning. Men märkligt nog är det då första målet faller. Efter ett inlägg från höger dimper bollen ner vid den bortre stolpen där BW:s provspelare lobbnickar in bollen över "Sebbe" för 1-0. Men Kulladal vill inte vara sämre och repar snabbt mod. En vacker frispark av Zaidoon Latoof går mot krysset men räddas av BW:s spänstige målvakt. På en andrahörna därefter touchas bollen fint av Filip Jönsson in mot mållinjen men väl där får den ingen träff. En snabb Kulladalsomställning några minuter senare är också nära att resultera. Oskar Hemby hittar en frispringande Erik Magnusson som trycker till bollen tätt över ribban, även den är målvakten på men domaren ser inte det och dömer inspark. Förutom ett avslut av André Jönsson utanför och en BW-frispark långt händer det inte så mycket mer i målchansväg. Däremot försvagas hemmalaget en del när Zaidoon Latoof tilldöms ett andra gult kort precis innan halvtid. Kulladal får dock ta in en ny spelare och medan Jasmin Palevic, född 1994 går in som anfallare flyttar Freddy Helm in som offensiv mittfältare och Oskar Hemby ut på kanten.

Det som inte får hända när man jagar kvittering händer tidigt i den andra halvleken. Kulladal tappar boll på mittplan och BW kontrar in 2-0. Det tar dock inte musten ur Kulladal riktigt än. Oskar Hemby står för ett hästjobb när han inleder en bollvändning, ett oerhört jobb av nyförvärvet från Malmö Korpf. som just nu "bara" saknar målutdelningen. Mattias Jurlander får sedan ett utmärkt läge för 1-2 men hans nick på Hozan Faridoons fina inlägg lyckas inte tryckas ner under ribban och går över. BW har ett ännu vassar läge för 3-0 i anfallet efter men man lyckas missa bollen en meter från mållinjen med öppet mål. Bättre läge än Hozan Faridoons i höjd med straffpunkten får man inte, men högerbacken skjuter över. Kulladal måste börja göra mål innan det börja sätta sig i huvudet på spelarna, det är det ännu för tidigt för men risken finns ju längre det lider. Jasmin Palevic är en intressant spelare och med sin fysik och bollbehandling kan han bli spännande för Kulladal. Bland annat visar han det när han suger in bollen och från svår vinkel drar en volley i ovansida ribba! Det är dock avvinkat för offside. Kulladal fortsätter att skapa chanser. Hozan Faridoon spelar osjälviskt in bollen till Filip Ahlström som letat sig i bra position i mitten men hans avslut enhandsräddas av målvakten. Kort därefter är det Pierre Svenssons tur att få läge, men hans skott går i täck - hemjobbet därefter bör belönas med några ord här, härligt att se. I takt med att Kulladal desperat söker ett mål öppnas det luckor bakåt bland annat för BW:s vindsnabbe högerytter. En fin glidbrytning av Filip Jönsson som sisteman hindrar mål med tjugo minuter kvar. Men 3-0 skulle ändå komma. En hörna letar sig på något märkligt sätt in i mål efter att ha tyckts vara över kortlinjen, både "Sebbe" och "Fille" reagerar på den assisterande domarens beslut att hålla nere flaggan.  Även ett fjärde mål kommer med få minuter kvar. BW:s snabba kontring leder till att man är helt rena med "Sebbe" och 4-0 är ett faktum. Erik Magnusson har ett bra vänsterskott i burgaveln vilket får avsluta den kylslagna matchen. Kulladal ska inte känna sig alltför deprimerat över att ha förlorat mot ett div 2-lag men med tanke på de många chanserna man skapade så är det lite frustrerande.

PLUS: + Spelet fram till chanserna. Fina kombinationer och lysande framspelningar. Men vad som händer sen är en gåta. Nu måste bollfan in i mål på lördag.
         + Första halvlek. I den första halvleken står vi upp bra och skapar också mer än BW.

+ Hårt jobb. Löpförmågan hos spelare som Oskar Hemby och Erik Magnusson är beundransvärd.

MINUS: - Målchanserna. Kan bara kopiera vad jag skrev efter Olympic: Inte helt bra än! Måste sätta betydligt mer chanser, då håller vi oss inne i matchen idag

- Uppgivenheten. Mot slutet är det synd att vi viker ner oss. Det är klart, det är bara träningsmatch och vi har redan förlorat men det gäller att hålla uppe ångan i nittio minuter - oavsett.

- Domaren. Jag brukar inte vilja kritisera domaren men nu är det träningsmatch så nu tillåter jag mig själv att göra det. Vad hittar han två gula på Zaidoon?! Kom igen... Att domaren sedan håller matchen på en nivå värre än en berg-och-dal-bana gynnar inte spelarna precis. Men, det är en träningsmatch även för domarna!

Matchens spelare:

Det här tyckte jag var svårt. Ingen spelare var superbra och ingen spelare var dålig. Märklig match på det sättet... Hur kunde det bli 0-4? Mitt val blir dock till slut Erik Magnusson för hans hårda slit i nittio minuter på högerkanten. För övrigt en väldigt spännande högerkant där det dessutom förväntas en Tobinho Sjöbäck på ingång närmaste månaderna. Konkurrensen ökar, vilket känns riktigt bra.

Nu väntar Eriksfält på lördag, ännu ett hett rivalmöte!

Av 1938 - 12 mars 2013 11:14

Dags för säsongens hittills tuffaste uppgift när BW90 ikväll kommer till Kulladals IP för träningsmatch. Vi börjar närma oss fullt manskap i truppen och med undantag för Tobinho Sjöbäck och Jörgen Mellberg ser det ut att gå mot det den 13april då serien drar igång. BW90 och Kulladal gick motsatta vägar efter div 3-säsongen var slut ifjol, medan Kulladal blev degraderat kunde BW nämligen springa hem en välförtjänt plats i div 2 till denna säsong. Även om den allt annat än smickrande 0-5-förlusten hemma på Kulladal sitter bäst tillgängligt på näthinnan så får vi inte glömma att Kulladal som ett av få lag lyckades plocka poäng av serievinnaren på deras hemmaplan. 3-3 slutade en bragdmatch sedan Mattias Jurlander kvitterat på övertid för Kulladal. Det ska vi ha med oss in till kvällens match.

13. Haysam (prov)

Kommentar: Skadelistan krymper eller vi kan åtminstone tillåta oss att finjustera den lite. Jimmy El-Jaleb och Joel Tindberg känns inte många träningar från match, men står ändå över tills vidare. André Håkansson likaså. Erik Magnusson och Freddy Helm är tillbaka efter att ha missat Olympic-matchen. Filip Jönsson avbröt gårdagens träning men kommer ändå till start ikväll, mest en säkerhetsåtgärd då kanske. Två provspelare får som nämnt igår chansen att visa upp sig i kvällens match. Med gårdagens träning färskt i minnet går det ändå positiva tongångar i KFF för tillfället, vilket det inte alltid gjort efter degraderingen ifjol - kanske kan vi nu, en gång för alla, lägga den bakom oss och fokusera helt och hållet på årets säsong.

Av 1938 - 11 mars 2013 21:41

Det dröjde ända in på mitten av mars, på en av årets kanske kallaste kvällar. Men ikväll nådde antal deltagare upp över tjugostrecket, närmare bestämt tjugofyra personer. Det tidigare rekordet på arton personer blev därmed slaget med råge. Vi ska i den här tjugofyra förvisso också räkna in två provtränande spelare: Jasmin Palevic närmast från Lunds BK med rötter i Kulladals FF. Jasmin är född 1994 och har efter Kulladalstiden även spelat för LB07. En storväxt forward med god speluppfattning, en klart intressant spelare. Dessutom en Haysam som inte fick visat lika mycket på träningen men som får chans att ta för sig desto mer imorgon då både han och Jasmin är uttagna till matchen mot BW.

Det stora antalet spelare gjorde att tempot blev högt och spelarna var inte sena med att ta i lite extra. Med alla friska och närvarande tror jag att denna truppen har något ändå, trots att vi tappat tretton-fjorton man inför säsongen. Idag var det särskilt härligt att se en oerhört pådrivande Calle Stenberg som ville mycket. Härligt också att se att vinnarinstinkten finns där, att spelarna blir arga om de så bara förlorar en "ut-med-liken"-match. Att spelare redan ropar på uppdelning av truppen gör mig lite irriterad då vi har spelare som kämpat i två månader och kommit på varenda träning och därmed räddat många träningar - helt plötsligt när vi blir många ska få maka på sig. Det köper jag inte. När alla förutsättningar är lika och när spelare ställs mot varann i fråga om kvalitet och att man då delar upp truppen i ett A- och ett U-lag, då köper jag det.

Imorgon väntar BW90. En svår motståndare. Men bland de trevligaste lagen jag mött som ledare. Inför den matchen kommer under morgondagen. Hörs då!

Av 1938 - 11 mars 2013 14:04

Det har varit en skön helg med vila för Kulladals FF:s seniorer. En välbehövlig sådan efter tre matcher på sex dagar här i inledningen av månaden. Ett tröttkört lag som gått runt på femton-sexton spelare kan naturligtvis inte hålla den ångan uppe. Det såg vi också i den andra halvleken mot Olympic. Men nu är spelare på väg tillbaka, bland annat har Jimmy El-Jaleb, Joel Tindberg och Tobinho Sjöbäck flera träningar bakom sig. Endast Jörgen Mellberg har en längre tid kvar från sin skada, sen ska man komma ihåg att Tobinho inte är aktuell för matcher ännu. Att spelare kommer tillbaka behövs då vi går in i ännu en tung period med tre matcher på nio dagar, med början imorgon mot BW 90. En riktigt tuff uppgift. Senast lagen möttes stod det efter nittio minuter 0-6 på resultattavlan på IP... Men vi har inget att förlora mot ett så kvalificerat motstånd, det bör istället ses som en fin genomkörare inför säsongen.

Vad har då hänt runt om i Skåne?!

FC Trelleborg förlorade mot Flagg igår, 0-2. Detta trots att Flagg kom till matchen med endast två försvarare (!). Bland annat tvingades spjutspetsen Jade Grannum spela som ytterback! Dessutom fick Kirsebergarna skada på skada under matchens gång och man fick till fullo nyttja reservbänken bestående av fyra U-spelare. Enligt referatet på Flaggs hemsida fick Andy Borg utgå med en knäskada efter en ful eftersläng av Trelles målvakt, kände mig tvungen att skicka hur det var med honom och fick lugnande besked: "För tillfället så känns det inte så bra men förhoppningsvis lugnt eftersom det va en smäll och inte en vridning på knäet".

IFK Malmö, utan en skadad Endrit Sahiti i truppen nådde "bara" oavgjort mot Sjöbo på lördagen. Efter underläge 0-2 i paus kom man tillbaka med två mål inom loppet av tre minuter i mitten av andra. Bland annat scorade färska nyförvärvet Jörgen Nilsson (1-2). Sjöbo fortsätter imponera på försäsongen, 5-0 mot Södra Sandby och 2-1 mot Kulladal var resultaten innan helgens match. Spännande att se hur det går mot en annan seriekollega, BK Höllviken den 28mars.

Just Höllviken imponerar nämligen också. Sedan förlusten mot Malmö City i början av februari har man segrat mot Klagshamn (Okej...), FC Trelleborg, IFK Malmö och nu senast spelat oavgjort mot div 3-laget Svedala. Höllviken seglar upp som en liten outsider till andraplatsen bakom "Di Gule".

Oxie SK följde upp förra helgens seger mot Lödde med att krossa Helsingborgs Östra med 6-1. Imponerande med tanke på att Helsingborgarna var med i kvalet till div 4 så sent som i höstas. Och ja, Lounes Boukhezzar hänger med än... Ett mål i matchen.

Limhamns FF har i veckan besökt Barcelona. Oklart om de har träningsmatchat där, kanske har FCB fått sig en genomkörare mot Andreas Freijs gäng inför CL-matchen mot Milan på tisdag.

Skanör/Falsterbo besegrade Klagshamn med 5-1 i torsdags. Vad det förtäljer oss är svårt att säga med tanke på Klagshamn situation.

En obehaglig skada på Veberöds Henrik Andersson i matchen mot FC Trelleborg har rört upp känslor på Romelevallen. I ett numera borttaget inlägg på Trelleborgs hemsida uttryckte en anonym Veberödare sin ilska mot tilltaget som har lett till att spelaren sitter i rullstol och är borta till åtminstone höstsäsongen. Ett brott på skenbenet ska ha blivit resultatet. Vi kan bara hoppas på att Henrik Andersson återhämtar sig väl. Veberöd har för övrigt nyss avslutat sin samträning med Blentarp som pågått i några veckor.

Inför match under morgondagen! Kvällens träning kl 18.30.

Av 1938 - 7 mars 2013 10:11

Så var det klart, eller det har väl egentligen varit klart i någon vecka nu men som alltid ska ju allt helst vara helt bekräftat innan man offentliggör en värvning. KFF-sonen André Håkansson vänder hem till Kulladal igen efter en säsong utan fotboll, bortsett från några få matcher med Malmö City. Med ett målsnitt på 2mål per match (!), 36mål på 18matcher kom "Håkan" upp i ett målstimm under 2011 som jag tror ingen kommer i närheten av under en överskådlig framtid. Med det var han en stor bidragande faktor till att Kulladal gick till kval och så småningom gick upp till div 3. Men efterspelet kom inte att bli vad varken Håkansson eller klubben hade tänkt sig och en flytt till Malmö City blev resultatet.

Men nu skriver vi 2013 och när nu klubben och André själv närmat sig varandra så kan vi stryka tidigare händelser och nu är "Håkan" tillbaka där han hör hemma - på Kulladals IP. Naturligtvis har han långt kvar till storformen efter att ha varit borta från fotbollen så länge, men med lite träningar och matcher i benen så blir han en viktig kugge i ett sargat Kulladalslag. Tillsammans med Oskar Hemby, Jimmy El-Jaleb och Jörgen Mellberg utgör han dock en allt annat än en svag anfallsuppsättning.

Målskyttet har alltid varit André Håkanssons främsta attribut. Kulladals Inzaghi om man så vill. Men med sin ålder (27år) och kännedom om klubben och förutsättningarna i div 4 så kan han också bli en viktig rutinpjäs för det nya KFF som inför säsongen blivit av med tretton man. Det kan nog bli bra detta.