Alla inlägg under mars 2013

Av 1938 - 5 mars 2013 10:31

IFK Malmö fortsätter att värva till sig favoritskapet i div 4 södra 2013. Klubbens sextonde (!) nyförvärv blev igår klart för klubben. Det är den 29-årige målspottaren Jörgen Nilsson med meriter från bland annat Superettan där han representerat Mjällby och Ängelholm. På IFK:s hemsida kommenterar tränaren Dan Fransson värvningen såhär: "Jag är jätteglad att få in en anfallare till. Det är en bra tillökning och stärker konkurrensen i en lagdel där vi har tidigare har haft det lite väl tunt".

Di Gule förlorade för övrigt helgens träningsmatch mot kommande seriekollegan Höllviken med 1-0.

Av 1938 - 3 mars 2013 17:36

Kulladal förlorade på lördagen prestigemötet mot Olympic på Lindängen med 1-4. Efter en helt ok första halvlek där Kulladal skapade många bra chanser och dessutom tog ledningen med 1-0 genom André Jönsson innan Olympic kvitterade, så tappade man det mesta i en svag andra halvlek. Ett resultat av att man tvingats gå runt på fjorton-femton man i tre matcher på sex dagar, det sätter såklart sina spår. Olympic kunde enkelt gasa på i andra och utan att imponera gick man ifrån till 4-1.

Matchfakta

Olympic - Kulladal 4-1 (1-1)

0-1 André Jönsson (36) 1-1 (39) 2-1 (50) 3-1 (61) 4-1 (77)

Så var matchen

Olympic äger de första minuterna av halvleken utan att skapa det helt stora i målchanser. Ett svagt försvarsspel av Kulladals vänsterkant ger dock hemmalaget ett bra läge, men det blir aldrig farligt. En pigg Oskar Hemby ordnar fint fram bollen till en framlöpande Pierre Svensson vars avslut tas enkelt omhand av Olympics målvakt. Efter tio minuter kommer hemmalaget fram igen sedan Kulladalsförsvaret blivit rejält uppsnurrade men avslutet skjuts utanför. Matchens första heta målchans får dock Kulladal sedan Calle Stenberg mött upp en hörna av Zaidoon Latoof med huvudet men målvakten lyckas hålla bollen på rätt sida mållinjen och hemmalaget kan rensa. Minuten senare har man en kanske ännu vassare målchans sedan Oskar Hemby på egen hand vunnit boll av en stressad målvakt, avslutet dock utanför stolpen. Oskar Hemby är också inblandad i nästa farlighet, en perfekt boll av mittbacken Daniel Jansson hittar honom men "Oski" får ingen ren träff och inte heller Mattias Jurlander lyckas få på ett avslut på andrabollen. Med chanserna lyckas Kulladal jämna ut spelet och till och med ta över. I ett anfall efter drygt halva halvleken får Kulladal ett antal chanser, närmast är Pierre Svensson som sånär får träff på ett inspel av Oskar Hemby, en andrachans går i täck. Det ligger ett bortamål i luften när Oskar Hemby pånytt löper sig fri och spelar Mattias Jurlander, men återigen bara nära. På en hörna därefter lyckas dock Zaidoon Latoof hitta André Jönsson på bortre som utan problem skickar in 1-0, "Stevie G":s första mål detta året. Men ett slarvigt Kulladal, dessvärre lite symptomatiskt för försäsongen, tappar bollen på egen planhalva och ger Olympic en kvitteringschans som man utnyttjar. Trots att både Calle Nelin och Hozan Faridoon är på bollen så smiter den in till 1-1. Olympic har också ett läge för 2-1 men trots problem med avslutet lyckas Calle Nelin få bollen till hörna. Den efterföljande hörnan avslutas tätt utanför. En vacker boll av Filip Ahlström, för andra matchen i rad som innermittfältare, ger Oskar Hemby ett gyllende läge men den senare skickar bollen över. Zaidoon Latoofs lysande bolltouch visar sig flera gånger i den första halvleken och ett par-tre gånger är det nära att resultera i ännu ett mål, men 1-1 står sig till paus. Tendenser till ett tröttkört Kulladal i slutet av halvleken.

Några minuter in på andra halvlek kommer en KFF-inspark snabbt tillbaka och trots en brytning av Hozan Faridoon lyckas Olympic få med sig bollen och sätta 2-1, en jobbig start på andra. Kulladal repar dock snabbt mod och via en bra press av bortalaget får Oskar Hemby ett utmärkt kvitteringsläge men målvakt är ute och parerar. Olympics omställningsspel i kombination med Kulladals fallande ork skulle så småningom ge Olympic chanser att utnyttja, en sådan på gång redan när Calle Nelin tvingas till en snabb utrusning nästan uppe vid mittplan (!). Med halvtimmen kvar släpper Kulladal in ett billigt mål till 1-3, en hörna förpassas enkelt i mål av Lindängelaget sedan markeringen från KFF:s sida varit obefintlig. Inhoppande Jonathan Malmqvist räddar ett tröttkört Kulladal från 1-4. Chanserna kommer ändå för Kulladal, bland annat får Oskar Hemby ännu en när Daniel Jansson slår in bollen men "Oski" missar bollen. Bortalaget tappar ännu lite till när Filip Jönsson tvingas gå ut med känningar. Olympic är inte långtifrån fyran men en nick nära mål nickas över. Kort därefter har man en jättekanon i ribban. Calle Nelin räddar returen. Ett till vissa delar kollapsat Kulladal ger bort bollen vid mittplan och i det närmaste ger bort 4-1 till Olympic som sätter friläget. Inhoppande Antonijo Ladan slår ett väl avvägt inlägg mot Oskar Hemby som sprungit väldigt mycket i matchen, och som av förklarliga skäl därför inte har den rätta koncentrationen för att avsluta - en felträff går utanför. Han får göra ett välförtjänt byte kort därefter. Denniz Salih, en tredje inhoppare gör en snygg aktion på högerkanten, slår ett inlägg mot Mattias Jurlander som dock kommer fel i upphoppet. Filip Ahlström får ett sista läge men hans skott går över.

1938:s plus och minus:

PLUS: + Målchansskapandet. Vi skapar flera bra lägen framförallt i den första halvleken, nu ska dom bara sitta.
         + Målvaktsspelet. Målvakterna fortsätter visa att det är en position vi inte behöver oroa oss över 2013.
         + Zaidoon Latoof. En underbar touch, kommer ligga bakom många mål denna säsong. Fint samspel med polaren André Jönsson.

MINUS: - Orken. Kulladal orkar av förklarliga skäl inte matchen ut, tre tunga matcher på kort tid.

- Avsaknad av Erik Magnusson. Förvånansvärt stor, inte för att på något sätt förringa Erik Magnussons insatser hittills (tvärtom!) men att en spelare kan saknas så.

- Målchanserna. Inte helt bra än! Måste sätta betydligt mer chanser, då håller vi oss inne i matchen idag

- Truppbredden. Det är ingen konkurrens om platserna för närvarande, men det lär komma under de närmaste veckorna. Spelarna behöver ha någon som flåsar i nacken.

Matchens spelare:

Zaidoon Latoof. Kommer bli viktig i Kulladalströjan, sätter helt fenomenala passningar emellanåt. Precisa hörnor och frisparkar som medspelarna, förutom André Jönsson, inte riktigt kan utnyttja (ännu!). Kämpar och sliter men orkar inte nittio minuter, det är heller inte konstigt med tanke på de många matcherna som sagt flera gånger redan.

Nu är det speluppehåll fram till tisdag den 12mars då vi möter BW 90 på Kulladal. Full träningsvecka med start imorgon kl 18.30 Väl mött!

(Spelarstatistik och övriga träningsmatcher uppdateras i inledningen av nästa vecka...)

Av 1938 - 2 mars 2013 11:08

Det är inte bara seniorerna som mött Flagg denna vecka. Igår spelade 97:orna mot Kirsebergslaget och segrade med 9-3. Ett utdrag från grabbarnas hemsida:

Kulladals FF - BK Flagg

19:00 Blåser domaren igång matchen på ett lätt kyligt Kulladals IP och det var två tända lag som startade matchen i ett högt tempo. Det var en tät match till en början där spelet mixades mellan bra passningspel och rörelse till fina djupledsbollar som gjorde att vi skapade några jättefina kombinationer som resulterade i flera fina anfall. Vi tar också ledningen med 1-0 & 2-0 på bra spel Bk Flagg som också var duktiga får ett frilläge och reducerar till 2-1 vi gör sedan 3-1 på ett mycket vackert anfall ända från försvaret till målet en snabb omställning med ett rakt och fint spel som blir till en fin djupleds boll som Ratan spelar in med en perfekt boll som skär in bakom backlinjen till Enes och sim sala bim så enkelt men ack så vackert. Då har det gått ca 20 minuter av första halvlek och fast matchen är fysisk med hårda närkamper spelar vi dessa 20 riktigt riktigt bra fotboll, vi tappar lite av vårt fina spel därefter och blir lite för passiva och blir lite för duttiga med bollen Bk Flagg får ett nytt läge som de reducerar på 3-2 Bk Flagg är duktiga lite större och mer fysiska än oss plus några snabba anfallare men backlinjen löser detta på ett bra sätt matchen igenom 1:a halvlek slutar 3-2
2:a halvlek drar igång och våra blå & vita grabbar knyter verkligen nävarna och vattnet i halvtid satt nog vart det skulle för nästan allt gick vår väg fina kombinationer bra löpningar och jobbet för varandra det kunde bara gå på ett sätt de 3-2 vi hade i paus stack iväg till 9-2 mycket just för att vi fortsatte löpa och kunde variera kortpassning med djupledsbollar och instick Bk Flagg lyckas få in en balja till i slutet och matchen slutar 9-3 till oss. Stora siffror men matchen var jämnare än så en av orsakerna till att matchen gick som den gick är viljan ni visar ute på planen, för att citera ett ordspråk som mitt favoritlag i premier league använder på latin:
Vis Unita Fortior vilket betyder Förenad styrka Är Starkare och ni var ett sammansvetsat lag på planen idag Grymt jobb!!!!
Matchens Lirare:
Kulladals FF Hela Laget

Gratulerar till segern. Keep it up!

Snart bara två timmar till matchstart på Lindängen...! Vi ses väl där?

Av 1938 - 1 mars 2013 11:57

Då laddar vi om efter Flaggmatchen, laddar om till årets match - hittills. Imorgon väntar Olympic på Lindängen, den bittra rivalen. När lagen möttes förra säsongen blev det oavgjort, 1-1 sedan Eddie Ekblad kvitterat i mörkermatchen (en strålkastare fungerade inte och mörklade ena hörnet). Sedan dess har båda lagen åkt ur sina divisioner och blivit av med rätt så mycket folk. Det blir därför två till stora delar nya lag som möts på Lindängen imorgon - i morgondagens Kulladal finns till exempel bara Mattias Jurlander, Filip Ahlström och Calle Stenberg kvar från den truppen. Olympic har blandat och gett under försäsongen. 3-3 mot BW 90, 1-0 mot Höllviken och 3-1 mot Nike tillhör de fina resultaten medan 1-5 mot MFF U19 och 3-4 mot Hyllie tillhör förlusterna.