Av 1938 - 15 maj 2021 18:15

Omg 7 - Söderettan

Torn - Qviding 1-4 (0-0)

T: Kevin Harletun

I en halvlek stod Torn upp bra mot toppkollegan Qviding som i andra halvlek dock visade vem som betämde. Tre mål första tjugo stängde matchen och Qviding gick upp i tillfällig serieledning. Torns reducering via inhopparen Kevin Harletun kom på övertid. Fram till denna match har Torn ändå visat att man hör hemma i toppen men att man kanske har en bit kvar till den absoluta. Förre Kulladalarna Lamin Sarr och Kevin Robért startade som vanligt inne i hemmalaget. I nästa omgång åker Torn till Ljungskile (den 22maj).

Tvååker - IFK Malmö 2-0 (0-0)

"Mardrömsstart i andra halvlek sänkte IFK Malmö" löd Sydsvenskans rubrik. Di Gule fortsätter ha förtvivlat svårt att göra mål framåt och även om man höll ihop bra defensivt så avgjorde hallänningarna mötet via två mål precis i början av andra. Rasmus Andersson gjorde båda målen, det andra på straff efter en hands på en Malmöspelare. Förre Kulladalaren Roger Nilsson är ändå förhoppningsfull kring målskyttet och sa så här till Sydsvenskan: "Det uppstår inte jättemånga målchanser per match, så det gäller att slå till när vi väl får chanserna. Vi jobbar vidare

och så kommer målen säkert snart". Måhända redan i nästa omgång då Lunds BK väntar i ett derby på Stadion.

Oskarshamn - Österlen 4-1 (2-0)

Ö: Kojo Annor

Som väntat fick Österlen det tufft när man åkte till Smålands rike för match på lördagen. Oskarshamn är ett tippat topplag i serien och med denna segern så leder man ettan efter sju omgångar. Det är inte matcherna nykomlingen Österlen ska ta poäng i för att klara kontrakt men dom är säkerligen nyttiga erfarenheter för att göra det i november. Smålänningarna avgjorde mötet med två mål inom sju minuter i första. Hörnstatistiken (8-1) från halvleken är talande för matchbilden och när man så ökade på till 3-0 tidigt i andra så var det hela klart. Kojo Annor gjorde Österlens mål med en halvtimme kvar. Tuff period för Österlen nu då man nästa lördag möter serietvåan, på samma poäng som Oskarshamn, Qviding.

Lund - Vänersborg 4-1 (2-1)

L: Filip Bohman, Rebin Asaad, Marcley Marceles Ruthwin Manuela, Noah Christoffersson

Lund spelade ut ordentligt i 4-1-segern mot inför omgången topplaget Vänersborg. Det var annars ett Lund i tveksam form och något pressat med en bottenstrid likt fjolåret. Då svarade man för årets bästa insats. 2-1 i paus och det befriande 3-1-målet med tio kvar. Sen ett mål med Kulladalsstämpel då inhoppande anfallaren Noah Christoffersson gjorde sitt andra för året med sitt 4-1. Fantastiskt kul för honom. I en haltande tabell är man över båda nedre strecken med en rejäl putsning av målskillnaden. Och förbi IFK Malmö vilket kan vara en mental boost inför derbyt på fredag.

Nästa omgång:
IFK Malmö - Lund (fre 21maj kl 19)
Österlen - Qviding (lör 22maj kl 16)
Ljungskile - Torn (lör 22maj kl 16)

Tabell och resultat
Av 1938 - 13 maj 2021 13:34

Nä det blev ingen fotboll för oss äldre här i maj månad. Däremot öppnades det upp för fotboll den 1juni då lättnader, om smittoläget tillåter, kommer ske. Det innebär bland annat tillåtelse att spela match även för dom som är födda 2001 och tidigare. Cuper blir tillåtna för dom som nu får lira match (02 och senare). Vi ser överallt att smittan från den "tredje vågen" gått ner så även om datumen har skjutits på hela tiden så känns det ändå som om det faktiskt kan bli aktuellt med fotboll - som vi minns det - igen. FHM skriver så här på sin hemsida:

"Folkhälsomyndigheten reglerar även vad som gäller för tävlingar utomhus i form av motionslopp och liknande.

Från den 1 juni ska det också bli möjligt med mindre cuper eller tävlingar för barn och unga såväl inomhus som utomhus. Detsamma gäller för tävlingsidrott i mindre skala för vuxna utomhus"

Läste precis att Skåneboll då lägger premiären helgen 5-6juni (jag trodde först att vi kunde lira vår inplanerade match mot Höllviken 1juni). För Kulladals del innebär det premiär på hemmaplan när man tar emot nykomlingen Bellevue. För min del kunde den också räknats som MM-finalen vi skulle spelat 2020. Se vad ansvariga kommer fram till. Nu börjar det iallafall närma sig match!

Av 1938 - 11 maj 2021 21:24

Ni som växt upp med Seinfeld har säkert hört frasen. Så är känslan just nu när vi bara går och väntar på att få dra igång med matcher igen. Nu är vi snart uppe i åtta månader utan match. Ofattbart. Läget är vad det är och den ständiga klagan jag framför är knappast riktad mot någon utan en enda stor frustration. Skånesports inlägg från idag ger knappast förhoppningar om en start om två veckor. Jag var för en gång skull optimist gällande start men det fick man ingenting för. Räkna med ett nytt kallt besked fredag. Nästa i princip meningslösa satta datum blir då helgen 5-6juni. Nu börjar vi närma oss en gräns där det känns poänglöst att dra igång innan sommaren, bättre ta uppehåll nu och dra igång på allvar när smittan gått ner i mitten på juli/början på augusti. Fjolårets "spela två matcher innan sommaren" kändes bara märkligt.

Under tiden fortsätter vi träna på. Nu bara två gånger i veckan. Jag börjar förstå ungdomarna som hoppar av när tävlingsnerven inte finns där (nu får dom ju i och för sig starta snart). Jag har själv vant mig vid en extra ledig dag och det kommer kännas när vi åter når fyra tillfällen i veckan. Men så länge ett av dom är match! Se vart jag själv tar i vägen till nästa säsong. Nu skriver jag bara av mig. Jag har några missnöjen att ta fram gällande arbetsfördelningen i och kring laget. Och det har jag framfört till klubben. En fördel med att ha en blogg är att kommunikationen inte behöver bli envägs och bara dö ut. Det ska dock inte drabba spelarna nu så det tar vi inför nästa säsong. Bloggens vara eller icke-vara är kanske rätt läge att dra fram när jag inte skrivit ett seriöst inlägg på åtta månader! Skämt å sido. Hoppas vi kan komma igång snart och skrivarglädjen i mig kommer tillbaka.

Kul att 03:orna fått dra igång. Redan nu har dom börjat lira träningsmatcher och seriestarten ligger runt hörnet. Det blir aktuellt att följa deras framfart under nye tränaren Björn Lindstrand. Den tidigare A-lagsspelaren ska slussa upp nya seniorspelare. Nu har jag bara sett träningar med dom men det tar sig. Där är några duktiga lirare utöver dom som är uppe och tränar med oss. Första seriematchen är planerad till 23maj hemma mot Karlskrona. Man kommer spela i en åttalagserie med tre utomskånska lag (Karlskrona, Laholm, Falkenberg) och fem skånska (Kulladal, Torn, FC Trelleborg, Kristianstad, Landskrona). Med några få undantag blir det spel söndagar för juniorerna.

Röddags träning torsdag! Sen har vi nytt besked på datum för seriestart (som inte heller det kommer kännas särskilt säkert). Tur det finns padel och golf. Och EM snart!

Av 1938 - 8 maj 2021 19:31

Omg 6 - Söderettan

Österlen - Torn 1-3 (1-3)

Ö: Jacob Blixt
T: Jamshed Asekzai, Adham El Youssef, Dylan Kosik Sulaiman

Torn fortsätter imponera i årets söderetta och tog på lördagen andra raka segern efter 3-1 borta mot Österlen i säsongens andra Skånederby. Efter en mållös första halvlek föll målen i andra halvlek där Österlens var en reducering till 1-2. Med segern var Torn för en kort stund serieledare men då hade övriga topplag ännu inte spelat klart. Den kan man istället ta när man på torsdag (röd dag) möter niondeplacerade Qviding. Desto tyngre för Österlen som möter topplaget Oskarshamn på bortaplan om precis en vecka.

Ljungskile - Lund 4-0 (2-0)

Lund hade inte en chans mot tippade bottenlaget Ljungskile. Två mål inom loppet av tre minuter i mitten på första satte hemmalaget i förarsätet. Lund hade chansen till en reducering via straff men Filip Pivkovski missade den. I andra rann siffrorna iväg och Lund riskerar nu att åka under det första nedre strecket. Nästa match hemma mot Vänersborg.

Vänersborg - IFK Malmö 0-0

Di Gule fortsätter plocka sina poäng som nykomlingar i ettan. Det är en oerhört målsnål upplaga av IFK Malmö vi ser i år och efter sex omgångar är man både det lag som gjort minst mål och släppt in minst mål i serien. Det hör inte vanligheterna. Men poängen dom plockar man och med dagens starka poäng under på en lång bortaresa är man åtta i serien. I nästa omgång åker man till Halland och möter Tvååker som spelat in lika många poäng.

L: Marcley Marceles Ruthwin Manuela 2

I den femte omgången säkrade Lund sina första tre poäng i årets div 1 södra. Efter en mållös första halvlek kunde gästerna från Lindome ta ledningen en kvart in på andra. De tre poängen såg sen ut att gå till gästerna från Mölndal för när klockan tickat upp till åttio stod det ännu 0-1 på resultattavlan. Men då kom ett byte där Marcley Marceles Ruthwin Manuela ersatte Dardan Mustafa. Och bara sex minuter senare hade samme inhoppare gjort två mål (båda målen dessutom inom ett par minuter) och vänt på matchen. Dramatik på högsta nivå och nu är Lund ovanför strecket som dom så länge var nedanför under större delen av fjolåret. I nästa omgång åker man till Ljungskile.

Torn - Åtvidaberg 2-2 (0-2)

T: Dino Mesic, Hugo Ahl

Även bakom Torns resultat låg där en upphämtning och en poänghjälte i form av inhoppare. Gästerna från Åtvid som inför omgången var utan seger skickade i första halvleks sista minut in för Torn moralknäckande 0-2. Men en frispark av Dino Mesic med tjugo kvar gav hopp för poäng. Med kvarten kvar hoppade Hugo Ahl in och tre minuter senare hade han kvitterat till 2-2 och räddat en inför omgången något svag, men som matchen utvecklade sig en stark upphämtad, pinne. Svag eftersom Åtvid är tippade i botten och inför omgången faktiskt låg under strecket. Tungt derby nästa helg när Torn åker till Österlen...

Linköping - Österlen 1-5 (1-2)
Ö: Jacob Blixt 2, Edafe Egbedi, Granit Sherifi

... som i något av en tidig ödesmatch kammade hem första trean dom också. Tippade jumbon Linköping åkte på en femetta trots en tidig ledning i matchen. Med två mål inom loppet av tre minuter vände inte bara Österlen på matchen utan man dubblade även sin målskörd hittills under säsongen. Vid ställningen 1-2 hade Linköping en boll i virket och typisk är väl fotbollen när Österlen bara tre minuter senare istället gör 1-3 genom Granit Sherifi. Sen var det Jacob Blixts tur att showa med två mål. Segern tar Österlen över de nedre strecken och förbi bland annat IFK Malmö som dock har sin femte match under morgondagen.

IFK Malmö - Utsikten 1-0 (1-0)

M: Martin Johansson

Med tredje raka nollan bakåt plockade Di Gule hem sin andra raka seger när man slog topptippade Utsikten med matchens enda mål. På lagets hemsida beskrivs målet i detalj: "Emil Johansson slog en crosspassning från höger ut till Luka Petrovic på vänsterkanten. Han tog ner bollen spelade den bakåt till Gustav Hillstedt som slog in den mot mitten där Jakob Andersson framgångsrikt stångades med en motståndare och fick fram bollen till Martin Johansson som blev helt fri. Han slog bollen under målvakten och relativt sakta passerade den mållinjen. 1-0 till hemmalaget". Det ska sägas att Victor Ringdahl i IFK-målet minuten innan räddat en straff sedan en bortaspelare enligt uppgifter fallit lätt. I andra lyckades det hemmalaget hålla undan för segern som tar dom upp på övre halvan av tabellen. En trivsam omgång för Skånelagen som nu samtliga är ovanför det nedre strecket (Österlen just nu på återkvalplats).