... Johan MellqvistKulladal3
 Filip GavranKulladal3
...Calle StenbergKulladal1

Av 1938 - 17 juni 2018 11:30

Den laddade toppmatchen mellan Kulladal och LB07 slutade i bortaseger efter mål i slutet på matchen. Tillställningen kom att präglas av Sebastian Rasks röda kort i slutet på första som han fick efter ett andra gula för filmning. LB dominerade matchbilden redan innan utvisningen och var närmst med ett stolpskott i första. Dominansen blev naturligtvis inte mindre i andra och efter ännu ett stolpskott kom ledningsmålet på nick efter ett precist inlägg från höger. Dittills hade Kulladal lyckats helt okej att begränsa tappet av en man även om offensiven blev lidande. Till slut höll det inte mer. Inställningen var det dock inget fel på men för en gång skull hittade vi ett lag som sprang ännu mer än oss. Det är sällan skådat. Personligen imponerades jag stort av nykomlingarna. Mot slutet skrapade Kulladal ändå ihop några halvchanser men gästerna höll undan och är nu uppe nio raka utan förlust. Kulladal får slicka såren under söndagen och ladda om för ett nytt tufft derby redan på torsdag då man gästar Kirsebergs IP och Malmö City.

Så var matchen

Några förändringar gentemot segermatchen mot Wormo senast där Filip Ahlström intog balansrollen och Daniel Jansson gick in som mittback tillsammans med Calle Stenberg. Johan Mellqvist enda nya spelaren i elvan. Inför match hade Pålle gått igenom hur mycket motståndarna löper. Det blev Kulladal snabbt varse om. Filip Hillgren stressas till den grad att han får ett motlägg som sånär smiter in bakom honom. Första tio minuterna tvingas Kulladal till flera panikrensningar då man inte tilläts få igång något eget spel. Ofta blev det några pass i backlinjen innan den långa kom. Det skulle dock bli bättre. Johan inser att han för en stund har helt öppet mål sedan LB:s keeper Festim Bytyqi fått en smäll i samband med en rensning ute vid sidlinjen, men skottet är för svagt och tas om hand av en försvarare. Majoriteten av halvleken tillhör serietrean från sydvästra Malmö. Efter en kvart spelad har man ett farligt inspel som Eddie "Zambrotta" Ekblad tvingas rensa. Sen är det just Zambrotta som slår in en rätt farlig frispark i offensiv väg, målvakten får vissa problem med inlägget och det blir hörna av det. Fem minuter senare provar lagkaptenen skott på en utdelad frispark till höger om straffområdet, men målvakten hinner ner och räddar. Att motståndarna bara har släppt in sju mål under säsongen märktes för mycket mer än så här skapade inte hemmalaget som ändå varit rätt målglada framåt, låt vara inte på de senaste matcherna. Synd att våra hörnor slarvades bort alldeles för lättvindigt för här tror jag bästa chansen till nätkänning fanns idag. Med tio minuter kvar av första har LB matchens dittills bästa målchans när Rocco Tadic prickar innerstolpen efter fint kombinationsspel till vänster. Det var ofta vänsterkanten LB fokuserade sitt anfallsspel på, Joakim Söderlund fick onekligen att göra. För övrigt en av tre i Kulladals startelva som spelat i LB07 tidigare (Filip Ahlström och Filip Gavran de två andra). Sista minuterna av första blir dystra för Kulladal då Sebastian Rask först får gult efter att ha gått hårt åt LB i deras uppspelsfas. Bara ett par minuter senare drar han sen på sig ett andra gula då domaren hävdat att han försökt filma till sig en straff. Det var rätt hårt dömt.

Kulladal går alltså ut till andra med en man mindre. Så mycket ändringar i "tian" blir det inte, men tränarduon eftersökte ett mer kompakt spel på mitten. Hemmalaget blir tidigt tillbakapressat, ingen jätteöverraskning med tanke på hur första halvlek såg ut. Det dröjer inte länge förrän LB har ett nytt skott i stolpen efter att inhoppande Mattias Hansson (tror jag det var) vunnit kampen mot Stenberg och avslutat i högerstolpen. Fint spel av Gavran, Tobinho och slutligen Swane ordnar iallafall fram en hörna till Kulladal och tillfälligt andrum. Men hörnan är för långt slagen. De rödklädda sökte ofta cross ut till sin vänsterspringare Clifford Rindom, som i mitt tycke var matchens bästa lirare. Fysik, bollbehandling, snabbhet han hade det mesta. Och ja Pålle hade varnat för honom innan match vilket gjorde att vi hade hyfsad koll på honom. En kvart in på andra byter Gavran ut mot Mario Gloger. Kulladalarna ropar på straff när Filip Ahlström blir hårt åtgången i straffområdet på en hörna, det är som det är med dom situationerna. Domaren Kroatien - Nigeria igår tog en sån straff men det hör inte till vanligheterna. LB:s konstanta tryck har avtagit men man skapar ändå farligheter. Söder passar fel i utsatt läge vilket ger upphov för en kontring, starkt hemjobb av tysken förhindrar en målchans. Med en kvart kvar lyckas det dock gästerna att få in ett ledningsmål. Ett högerinlägg nickas påpassligt i mål av Martin Svensson. Kulladal repar mod rätt snabbt. Bruce har en dribblingsraid utanför offensivt straffområde och får med sig en hörna. Den drar vinden med sig och blir åter för långt. LB07 kastar in en 01 i form av Alexander Robert (faktiskt bästa målskytt i laget). En ettrig lirare som inte räds för att gå i klinch med motståndare. Han testar avslut efter att Kulladal tappat mitten - det blev gärna så när man gick framåt med en man mindre. Man kastar in Martin Persson i ett försök att få till mer spel, Tobinho går ut. Det är just MP:s långa inkast som blir Kulladals farligaste i kvitteringsjakten och då har LB ändå bra koll på dom. Danne har bästa läget med en nick vid första stolpen, den går dock över. Gästerna är i ärlighetens namn närmare ett till mål men det ser Filip Hillgren till att man inte får med en räddning efter en kontring. Matchen slutar 0-1 och Kulladal får ladda om inför nästa derby redan på torsdag.

Matchens spelare

Markus Swane. Fick dra ett oerhört tungt lass, inte minst när han blev helt isolerad i andra. Tog emot många smällar (delade ut några också) när han i mer eller mindre omöjliga lägen fick bollar upp emot sig. LB07:s löpande gjorde det svårt för Kulladal att få igång något spel. Swane gjorde vad han kunde och ska ha cred för sitt uppoffrande slit.

Av 1938 - 14 juni 2018 21:30

På lördag bjuds vi på en fin smällkaramell när Kulladal tar emot LB07 i vad som både är ett hett Malmöderby, Kulladals andra för säsongen, men också en ren och skär toppmatch i Div 3 södra Götaland där tvåan möter trean. Det var elva år sedan lagen spelade i samma serie men man har mötts en del i cupsammanhang med februari månads möte som det senaste. Här drog LB det längsta strået med en 2-1-seger, trots Sebastian Rasks ledningsmål i slutet på första halvlek. LB07 är nykomlingar i trean efter en imponerande serieseger i "Malmöfyran" förra säsongen. Man tog ju för övrigt med sig Balkan och Malmö City upp från den också. Man har imponerat stort i säsongsupptakten och är nu uppe i åtta raka utan förlust, enda hittills kom i premiären mot Balkan. Bland segrarna hittar vi 3-1 borta mot Lödde och 3-0 hemma mot Eslöv, just de båda lagen Kulladal förlorat mot. Men att det blir en tuff match lördag vet vi redan om. Med det sagt är det vi som leder formtabellen, har inte släppt in ett mål på 210min och har hemmaplan. Kulladal börjar så smått få tillbaka spelare från skador och annan frånvaro. Johan Mellqvist är åter efter sin studentvecka. Daniel Jansson är nog redo att starta efter att ha fått agera inhoppare i comebacken. För första gången på ett tag har vi också två målvakter i truppen, en trygghet så klart. Det lär bli en intensiv match och här gäller det att sätta sig i respekt tidigt.

HemmaplanKulladals IPBrovallen
TränarePatrik Påhlsson (femte året)Tommy Ringblom (tredje året)

Fem års möten

2018, Malmömästerskapen: Kulladal - LB07 1-2 (Sebastian Rask)

2017, träningsmatch: Kulladal - LB07 3-2 (Markus Swane 3)

2013, Malmömästerskapen: LB07 - Kulladal 5-1 (E.Asamoah)

Skyttekung

Sebastian Rask, 11mål

Alexander Robert, 3mål

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

Alla tips i KFF-tipset hittar ni här

Från lagens senaste möte. LB07 vann gruppmatchen i Malmömästerskapen med 2-1.

Av 1938 - 11 juni 2018 15:45

Dessvärre blir den inställda U-matchen mot Eskilsminne till en walkover-förlust för Kulladal. Det var faktiskt många år sedan vi tvingades lämna wo i den alltid så wo-drabbade reservlagsserien men nu fanns det inga utvägar. Vi har dessutom en uppskjuten match mot FC Rosengård kvar att planera in innan sommaruppehållet. En kortsiktig konsekvens av walkovern blir "bara" säsongens andra förlust och ett större gap upp till just Eskilsminne. Man har sen rätt att lämna en wo till innan man en tredje gång blir utesluten från serien. Detta gäller bara U-lagsserier och inte representationsserier (där får inga wo lämnas). Dock får lagen inte lämna en av sina två walkovers i dom två sista omgångarna av serien, då blir man också uteslutet och hamnar sist i nästa års ranking. En mer långsiktig konsekvens är att det sannolikt kommer börja diskuteras U-lagets vara eller icke-vara i Kulladals framtid. Oavsett utgång en diskussion som måste föras. Vårens situation har inte varit hållbar, så klart förklarad av seniortruppens många skador men däri ligger inte hela sanningen.

Nästa match för U är på måndag borta mot Dösjöbro. Se vad Håkan Isgren lyckas skrapa ihop då.

Totalt: 16matcher, 11vinster 3oavgjorda 2förluster

*Den uppmärksamme noterar kanske att vi även spelade i rött i premiären mot Bosnien/Hercegovina 2015 men då var det i vårt gamla ställ eftersom det nya inte var färdigställt.

Av 1938 - 9 juni 2018 18:15

Kulladal tog på lördagen sin femte raka seger i Div 3 södra Götaland när Wormo besegrades med 1-0. Det var också den andra raka bortasegern efter samma siffror mot Balkan för åtta dagar sedan. Även denna seger satt långt inne och det var återigen Sebastian Rasks högerdoja som ordnade de tre poängen när han satte dit Tobinho Sjöbäcks inspel med tjugo minuter kvar. Till skillnad från den matchen skapade Kulladal en hel del chanser och redan före paus borde nollan spräckts. Allra närmast var Filip Gavran med sin nick i ribban men även Joakim Söderlund, Markus Swane och Rask hade bra chanser. Men trägen vinner. Kulladal malde på och med undantag för den absoluta inledningen samt en tiominuters period i början på andra tycktes man ha bra kontroll på matchen. Återigen en stark defensiv insats av laget och bra spel fram till lägena där siktet inte var rätt inställt. Det är inga lätta matcher Kulladal går och vinner här på det senaste. Återigen kan vi stoltsera med vår bredd där Tobinho går in och gör det strålande på mittfältet, det syntes faktiskt redan i U-laget i måndags. Värmen tog hårt på spelarna idag och det var faktiskt så man tyckte synd om dom stundtals. Att gå ut och prestera på det sättet i den värmen är starkt. Nu får dom vila upp sig ordentligt. Nästa lördag väntar formtoppade LB07 hemma på Kulladal.

Felix Påhlsson (80)

Termometern visade på närmare trettio grader samtidigt som det var helt vindstilla på Exercisfältet i Landskrona vid matchstart. Vattenbesparingsrekommendationen fick stå till sidan för idag gick det åt vatten. Wormo inleder matchen bäst och får ett bra läge när Joakim Söderlund halkar till, men avslutet högt över. Tobinho Sjöbäck (högerytter) startade för första gången denna säsong och tillsammans med Filip Ahlström var dom nya i truppen jämfört med Balkanmatchen. Marcus Sandén tog därför steget upp på innermittfältet. Även Daniel Jansson och Mario Gloger var nya i truppen men dom började på bänken efter att precis kommit åter från skada. Kulladal har stora problem i uppspelsfasen inledningsvis då Wormo trycker på högt upp. Tur att sistapasset och avsluten saknar kvalitet. Kulladals första målchans kommer runt fem minuter in då Filip Gavran avslutar efter framspel av Tobinho, inga problem för Wormokeepern Bill Halvorsen. Ett långt inkast från hemmalaget blir halvfarligt när det dimper ner vid bortre delen av straffområdet men halvvolleyn går även den över. Det kom att bli en rätt hektisk start på matchen för det hände en del värt att uppmärksamma. Ett Wormoinkast på egen planhalva kom att bli till ett fint läge för Kulladal. Målvakten tvingas nämligen rensa tillbakakastet men gör det inte bättre än att bollen går rätt upp i luften och när bollen sen dimper ner boxar målvakten bort bollen i duell med Markus Swane. Domaren dömer då indirekt frispark till Kulladal. Sebastian Rask är den som slutligen får chansen att skotta men inte bättre än att bollen går i utsidan av vänstra burgaveln. Nästa Kulladalschans byggs upp fint ända från egen planhalva där Gavran och Mackan löser det fint. Längre fram lyckas Tobinho bryta sig igenom och avlossa bössan, målvakten styr avslutet åt vänster där Söder kommer springandes men lyckas inte hålla avslutet nedanför ribban. Här är Kulladal inne i en fin period. Ett par minuter senare nickar Gavran i ribban på Raskens fina hörna. Men sedan följer en period av lägre tempo, vilket inte är så konstigt. En som försöker få igång det hela igen är Wormos högerytter Kevin Nadarevic som bjöd på publikfrieri med sin teknik, härligt att skåda även om det just där inte ledde till någon målchans. Swane har ett läge med tio kvar av första, framspelad av Rask får han ett läge från nära håll men avslutet är inte bättre än att målvakten tar det. Kort därefter har även Gavran ett fint läge efter att Bruce följt med upp, men även det tar den duktige hemmamålvakten. Rask har slutligen också ett läge inom straffområdet efter en tjusig nedtagning på Eddie Ekblads hörnretur, men målvakten får det rakt på sig. 0-0 i paus.

För första gången på en herrans många år (undantaget vintermatcher) väljer tränarna att stanna ute för att undvika värmen i omklädningsrummet. Det sa en hel del. Tidigt i andra får Swane ett nytt läge men avslutet är likt det i första, en markrullare som målvakten hanterar utan problem. Wormo springer till sig en kontring efter att vänsterkanten blivit helt öppen, inspelet går dock förbi samtliga i straffområdet. Rasken testar ett vänsteravslut som målvakten fångar in, Tobinho förarbetet. Om tempot drogs upp i början på matchen så var det nästan raka motsatsen i andra. Wormo stod lågt och Kulladal rullade sig fram så sakteliga. Men kring tio minuter in på andra tar Wormo över matchen via innermittfältet. Jag räknade till tre lägen som man fick fram genom att Kulladal helt tappat mitten. Först är det Tobinho som tappar boll på egen planhalva varpå Wormo får till ett vasst läge som dock förpassas utanför. Sen ytterligare två lägen där Filip Hillgren tar hand om det ena. Där och då beslutade sig tränarna för att ändra om. Mario Gloger kommer in mot en tröttkörd Gavran. Kulladal får tag i spelet igen. Mackan, Rask och Swane ordnar fram en hörna efter att Swanes skott räddats intill ena stolpen. Det är dock i efterdyningarna av den hörnan som 0-1 skulle komma. Martin Persson gör det snyggt när han volleysparkar ut en svår boll till Zambrotta, som i sin tur lirkar ut den till Tobinho ute till höger. Högermittfältaren tar sig inåt och hittar en fristående Rask som skickar in bollen i nät. Fint spel av Kulladal. Wormos kvittering kunde mycket väl kommit omgående. Calle Stenberg är nere för räkning mitt under pågående anfall men sån tur är misslyckas en hemmaspelare med inlägget som går till inspark. Stenberg reser sig igen. Sen kommer ett dubbelbyte för Kulladal med kvarten kvar. En halt MP och en helt slut Zambrotta går ut medan Daniel Jansson och Tim Rickbo går in för att säkra upp. Stenberg ut på vänsterbacken. Wormos kvitteringsjakt är inte särkskilt intensiv och fokuserar på långa, höga bollar som Danne och Bruce aldrig fick problem med. Tvärtom är det närmare 2-0 när Danne, som först missat en chans själv, kyligt frispelar Mario som vänder upp men inte får bort ena backen som står för en fin block. Kulladal håller undan för en ny trepoängare, bortaseger och hållen nolla!

Filip Ahlström. Vilka försvarare vi har. Nytt mittlås idag och ny blockad. Lät inte många bollar slippra igenom och hade ett samspel likt ett schweiziskt urverk. Sen på toppen av allt kommer Daniel Jansson in med kvarten kvar och bultar fast dörren än mer. Bruce´s bästa egenskap är hans tajming, han vet precis när han kan gå upp för att bryta, samtidigt som han vågar ta klivet upp också i uppspelsfasen. Sätter standarden!

Av 1938 - 9 juni 2018 17:30