1. 1.820kr (70%)

2. 520kr (20%)

3. 260kr (10%)

Av 1938 - 14 augusti 2017 22:30

Även U-laget fick oavgjort med sig i veckans omgång av div 1 reserv. Den på förhand tuffa bortaresan mot Höganäs slutade med 2-2 efter lika ett i paus. Får man tro spelarnas ord nedan så verkar lagen ha haft en halvlek var. Filip Gavran var tillbaka i Kulladalströjan efter tio månaders frånvaro och gjorde ingen besviken när han med sina två mål i högsta grad bidrog till att man åtminstone fick med sig en pinne hem. Det var ett tag sedan U-laget lirade match då man bland annat drabbats av uppskjutna matcher under juni månad. Av dom är det för övrigt spikat att Rosengårdsmatchen spelas torsdagen den 7sept kl 19.30 Den andra uppskjutna matchen (mot Eslöv) har ett förslag om att spelas onsdagen den 20sept kl 19.45 Med kvällens pinne behöll man ett betryggande avstånd till botten samtidigt som man har häng på nästa veckas motståndare Torn som ligger tre poäng framför. I en minst sagt haltande tabell ligger ligger Kulladal sjua (av tio) men med färre matcher spelade än de flesta lag. Ta del av Gavran och Tim Rickbos ord nedan.

Jack Berggrensson

(som vanligt med reservation för sena ändringar)

Filip Gavran:

[Hur gick det i comebacken?] Det gick bra! Matchen slutatde 2-2 och jag gjorde två mål! Första nickmål assist av Jörgen. De var bättre i första halvek, de ägde bollen sen börjar vi ta över. Första halvek slutade 1-1. Andra halvlek var vår, vi tog över helt - kunde vunnit matchen. Vi hade tio hörnor i andra, fyra-fem frisparkar och Stenbergs nick i ribban i sista minuten. Vi hade inte tur denna gången.

Tim Rickbo:

Vi började trögt, många vara kanske lite trötta och sega en måndagkväll efter att åkt en timme till match, och vi släpper in första målet! Men vi jobbar oss in i matchen och på en kontring så slår Jörgen ett inlägg till Gavran som nickar in kvitteringen. Tyvärr så kommer vi åter i underläge när vi slarvar med passningarna. Efter det så börjar vi jobba oss in i matchen och tar mer och mer över den. Vi har ett antal lägen att göra 2-2 men det kommer inte förrän det är 15 min kvar och efter det fortsätter vi trycka på och vi har i slutet tre hörnor i rad varav Stenberg har en nick i ribban. Tyvärr får vi inte in segermålet och det är lite surt, men en måndagkväll kl 19 borta i Höganäs och ta med sig en pinne är väl kanske inte så illa.

Semi Erden

J-laget inledde hösten i onsdags när man förlorade med 3-1 borta mot Hässleholms IF. En ännu tuffare match förväntades på söndagen då vårens topplag Kvarnby kom på besök. Vårens möte slutade dessutom med en storförlust på 4-0. Men av det syntes inga spår. Visserligen inledde gästerna bäst och pressade på första fem-tio minuterna. Man har faktiskt en hörna direkt i mål där Noli Morina enligt domaren får en liten knuff och tilldöms frispark. Dessutom har man ett utmärkt läge inne i straffområdet där Noli står för en kanonräddning. Men Kulladal, med en nykomponerad 3-5-2-uppställning, kom snart in i matchen och tog faktiskt över den efterhand. Man vågade spela sig ur situationerna och bjöd stundtals på fina kombinationer. Överhuvudtaget visade spelarna fin rörlighet över lagdelarna. Anfallaren Genti Bulliqi rörde sig över stora ytor där han ofta gick ner och hämtade boll. Sebastian Hillgren skapade som vanligt med sitt hårda arbete och fick också lagets kanske bästa chans i första, men skjuter över i bra läge. Med Mathias vågade trebackslinje kunde man få tag i spelet högre upp i banan och den sårbarhet som befarades att uppstå bakåt visade sig sällan. Det var med mersmak spelarna gick till paus med 0-0.

Andra halvlek fortsatte lika bra. Kulladal tar också ledningen genom efter semester återkomna Sanel Smajic lite på chans skickar ett skott på mål, skottet tar på en back och seglar över målvakten till 1-0. Något turligt men vilken comeback av Sanel! Dessvärre varar inte ledningen särskilt länge för bara åtta minuter senare har Kvarnby kvitterat. En frispark kunde ha blåsts innan målet men med tanke på det bortdömda målet i inledningen... Kvarnby hade också börjat ta över när Kulladals ork började tryta. Sista fem minuterna såg jag lite från distans men där verkade Kvarnby vara närmst ett segermål dock utan att vara jättenära. Hemmalaget lyckas försvara sin pinne och nog lyckades man visa vad fyra månaders träning med seniorlaget gjort med juniorerna. Det här var bra. Från 0-4 till 1-1 mot samma topplag. Spännande att se kommande matcher om nu spelarna ligger i med träningen även när skolan börjat. Nästa match borta mot Osby på söndag.

Matchens spelare: Sebastian Hillgren

Av 1938 - 13 augusti 2017 11:56

Då löper vi så sakta emot en ny vecka. Rent fotbollsmässigt har många blickar säkerligen riktats mot första omgången av Premier League denna helg nu när A-laget lirade i fredags. Den neutrale åskådaren kan knappast ha blivit besviken med helt galna matcher, både sett till mål och händelser. Kulladals egna PL-fantasy-liga är i full gång och vårens mästare Tobinho Sjöbäck gick ut hårt även i höst men med Eddie Ekblad inte långt ifrån. Bloggen följer tävlingen, ska försöka ha en något mer frekvent uppdatering än sist. 26st lirare landade vi till slut på. Kommer en första update här i veckan.

Fredagens match slutade väl trots allt. Vet inte om det var avsparkstiden eller Bayern München-effekten som Super-Mario kallade det efter matchen (tyskarna brukar kalla det så eftersom det finns en risk att man känner sig nöjd och går ner sig när man gjort en stormatch mot Bayern ena veckan och sen har en "lättare" match veckan efter), men det såg inte klockrent ut. Så länge det isoleras till denna matchen och inte sprider sig över kommande matcher bör vi inte vara oroliga - inte minst då vi trots allt hämtade hem de tre poängen. Känslan är att vi måste höja oss rätt många procent för att stå emot IFK Trelleborg på lördag. "Zebrorna" som för övrigt fick 2-2 i sin bortamatch mot Hörby efter att ha kvitterat på straff inne på övertid. På lördagen spelades även seriefinalen mellan Olympic och Nosaby som gästerna vann bekvämt med 3-0. Med en match mindre spelad än serieledarna är man nu bara en ynka pinne bakom. Olympic som gick obesegrade i tolv omgångar har nu två raka förluster utan mål framåt. Nosaby är uppe i sju raka segrar och fortsätter vara seriens mest formstarka lag, följt av Kulladal och Eslöv (fjärde raka mot Dösjöbro i fredags). Lördagens tredje och sista match var bottenmötet mellan Hyllie och Lund där hemmalaget var tvunget att vinna för att ha nån som helst chans att undvika jumboplatsen, men där Lund till slut segrade med 3-1 och därmed lämnade nedflyttningshotet (tillfälligt?) bakom sig. Plötsligt är fjolårets trea Lödde på återkvalplats med en match mer spelad än Lund. Oerhört tungt för tiondeplacerade Bjärred som efter fredagens mentala nedbrytare fick se Lund rycka ifrån och nu ska möta Nosaby borta. Innan omg 16 sparkar igång kommande helg spelas restmatchen Lund och Hörby från omg 13 på tisdag.

Imorgon spelar U-laget sin första match för hösten. En långresa till Höganäs där man möter serieåttan (Kulladal ligger sjua). Kanske med en comeback för Filip Gavran? Vårens möte vann Kulladal med 4-1, bland annat efter två mål av Dennis Rickbo. Bloggen hoppas som vanligt kunna få några ord med någon spelare efter matchen.

I eftermiddag spelar J-laget derby mot Kvarnby (kl 14). Där har man revansch att utkräva efter en storförlust i våras. Det verkar som om tränare Mathias Andersson har en något bredare trupp att jobba med än dom tolv han hade med sig i Hässleholm senast.

Av 1938 - 12 augusti 2017 00:30

Kulladal tog på fredagskvällen sin fjärde raka seger i div 3 SG när man bortaslog Bjärred med 2-1. Spelmässigt imponerade man inte och farhågorna om en reaktion efter derbysegern i söndags besannades till viss del. Segern kom något till skänks av hemmalaget som på grund av individuella misstag tvingades hämta bollen ur nät två gånger. Redan i den andra minuten kunde en het Dennis Rickbo nicka in sitt tredje mål för säsongen. Istället för att bygga vidare på det tycktes det tidiga målet bli en belastning och laget vaggades in i en falsk trygghet. Bjärred tog över och var utan tvekan närmast att göra nästa mål. Calle Nelins jätteräddning höll kvar gästerna i ledning. Men sen från ingenstans utnyttjar Primus Swenson hemmamålvaktens bolltapp när han glider in 2-0 och sitt andra säsongsmål nära paus. I början på andra kom nästa situation som Kulladal borde gjort något mycket bättre av när en i hemmalaget får hjärnsläpp och sparkar ner Sebastian Rask när bollen inte är i spel. Men även spel med en man mer tycktes bli ett handikapp för bortalaget som tillåter Bjärred äga boll, spela ut och reducera i mitten på andra. Mot slutet turades lagen om att ha målchanser, Bjärred närmst på en hörna där spelaren ohotad får gå upp och nicka, men nickar över. Kulladal närmst via Markus Swane som har några skott på och utanför mål. Den nyblivna serietrean lyckas reda ut det hela och även om vi nog får lägga denna i kategorin "fulsegrar" så syns inte det när tabellen räknas ihop den siste september. Nånstans starkt att vinna trots att spelet inte sitter. Värt att notera... för att hitta den senaste div 3-säsongen i vilken Kulladal vann fyra raka seriematcher får vi gå tillbaka till 2002 (!). Nu firar vi helg och laddar sen emot en riktigt svår match mot IFK Trelleborg på Vångavallen nästa.

Matchfakta

Bjärred - Kulladal 1-2 (0-2)

0-1 Dennis Rickbo (2) 0-2 Primus Swenson (38) 1-2 (62)

Assist K: 0-1 Sebastian Rask

Varningar K: Dennis Rickbo (1), Johan Mellqvist (1), Jörgen Mellberg (1)

Så var matchen

Tränarduon valde ikväll att återgå till två anfallare. Med Johan Mellqvist återkomst till startelvan fick Primus Swenson flytta ut till höger medan Filip Ahlström ersatte Calle Stenberg på mittbacken. I övrigt samma uppställning som slog Olympic för fem dagar sen. Knappt hade publiken på Borgeby IP hunnit bänka sig innan Kulladal får ett inkast högt upp i banan. Martin Persson tar sats och kastar bollen mot Sebastian Rask i straffområdet som i duell med målvakten lyckas förpassa bollen till Dennis Rickbo som mer eller mindre bara har att nicka bollen i tomt mål. En drömstart för Kulladal och Ramseys tredje mål för säsongen. Amir Darban Khales, mittback i Bjärred är sen nära att bjuda Kulladal på 2-0 när Rasken och Markus Swane mer eller mindre tar bollen ifrån honom - men Swanens avslut går rakt på målvakten. För andra gången på kort tid spelar Bjärredsförsvaret galet när man skickar ett uppspel rätt till Primme. Swanen får sedermera bollen på högerkanten och hittar sin anfallskollega framför mål, men Rasken får mottagningen för långt ifrån sig (läge att skjuta direkt?!) och målvakten snor åt sig bollen innan skyttekungen får på något avslut. Efter det börjar Bjärred få utdelning på det spelövertag man sakta men säkert skaffat sig. I ett snabbt anfall kommer man fem stycken mot Kulladals fyrbackslinje och tvingar Calle Nelin till en första räddning, luftreturen kan han sen fånga in. Det dröjer inte länge innan hemmalaget spelat sig till en ny chans. Enkelt kommer man igenom från höger, spelar ut till en vidöppen Fredrik Svensson till vänster i straffområdet - men genom att få ut vänsterhanden i tid lyckas Calle mv snyggt parera avslutet. Kulladal har väldigt svårt att utnyttja de stora ytor som faktiskt finns på sista tredjedelen, alldeles för ofta söker man den avgörande passningen istället för att hålla bollen inom laget och få igång något liknande ett spel. Bjärreds nästa chans är ett skott över från tjugofem meter. Joakim Söderlund följer med upp i ett sällsynt Kulladalsanfall, och blir tillspelad bollen av Primme längs högerkanten - inspelet som följer går dock rakt på hemmamålvakten. Med sju minuter kvar av första skickar en Bjärredsspelare en rensning i eget straffområde rätt upp i luften, när målvakten sen ska fånga bollen tappar han den bakåt och där hinner Primme precis upp den innan kortlinjen och glider in 0-2. Den unge mittfältarens andra mål för säsongen. En kalldusch för dom rödklädda som trots allt hade det mesta av spelet vid tidpunkten. Strax innan paus slår Eddie Ekblad en frispark mot Filip Ahlström som kommer högt men inte får rätt styrning på nicken. 0-2 står sig till paus.

Ramsey tvingas utgå innan andra halvlek drar igång (inget allvarligt men ont i benhinnorna) och ersätts av Jörgen Mellberg. En långboll bakom Kulladals mittbackar ger sånär en tidig målchans för hemmalaget, men Daniel Jansson står för en oerhört viktig brytning innan det sker. Kulladals första målchans i andra har Primme efter en fin frispark från vänster av Rasken, men 00:an får inte till nicken överhuvudtaget. Knappt har jag hunnit notera det innan han har fått bollen igen, fint framspelar han Swanen framför mål som dock skickar bollen över mål. Swanen blev förvisso poänglös ikväll men gjorde trots allt en fin insats där han ständigt var spelbar och lyckades avlasta lagkamrater mest hela tiden. Sen var siktet inte det bästa, men det får sparas till kommande matcher. Söder river ner applåder från avbytarbänken när han tunnlar en Bjärredspelare på väg uppåt i banan. Nån minut efter det tappar hemmalagets Oliver Ågren huvudet när han sparkar ner Rasken som han tycker står i vägen för bollen vid en frispark. Domaren halar upp det röda direkt. Bara fyra minuter efter det kommer Bjärred igenom centralt, efter ett något turligt väggspel kommer man vidare ut till höger för en målchans. Kevin Svensson Mugosa placerar snyggt in reduceringen i bortre. Rättvist, även om vi lärt oss att sånt inte betyder särskilt mycket i fotbollssammanhang. Även om bollen studsade Bjärreds väg så agerade Kulladalsspelarna väl passivt. Ängsligt är ett ord som passar in på Kulladalslaget denna afton. Bruce gör en sällsynt miss när han formligen ger bort bollen till motståndarna, men räddar snart upp det till hörna. Med tolv minuter kvar byts Rasken av mot Patrik Ingholt, som går in som vänsterytter. Legendaren byter kant. Kulladal "återgår" till en 4-1-4-1-uppställning med Primme och Johan framför MP och Swanen ensam på topp. Tio minuter kvar. Bjärred tillåts återigen gå lätt igenom centralt, men skottet som följer går långt utanför. Just som jag noterat att Kulladal inte vinner några andrabollar smäller Swane sånär ihop med en utrusande målvakt och en försvarare, men lyckas någorlunda undvika det. Zambrotta får tag i bollen men har aldrig något reellt läge att avsluta mot det tomma målet. Istället blir det Legendaren som får chansen att avsluta med ett utmärkt nickläge framför mål, men för en gång skull får han på en missriktad nick som går utanför. Sen kommer det här jätteläget som jag väljer att kalla det fast jag inte såg det (Ramsey beskrev det). Bjärredspelaren kommer upp perfekt på en hörna men kan ändå inte få den efterföljande nicken på mål. En tröttkörd Martin Persson tvingas till byte med tio kvar, Tim Rickbo ersätter rakt av. Knappt inne i matchen blir Timpa av med bollen i farligt läge, varpå Bjärred får en hörna. Men Calle mv boxar ut den och försvaret kan rensa. Efter den väckarklockan var innermittfältaren på tå resterande del av matchen. Sen får Swanen några bra lägen att avgöra, bäst är det när han får bollen av Söder - men målvakten lyckas rädda avslutet som går till hörna. Hjärtat är i det närmaste i halsgropen när domaren blåser av två minuter in på övertid, då har nämligen Bjärred precis innan ropat på straff efter ett misslyckat inlägg. Domaren verkade dock inte ha en tanke på att blåsa. Matchen slutar 1-2.

Matchens spelare

Calle Nelin. Fenomenal enhandsräddning på Bjärreds bästa målchans i första halvlek som gjorde att laget kunde behålla och utöka ledningen in till paus. Stabil i övrigt. Svårt göra nåt på målet. Användes bra av mittbackarna när man försökte rulla av tid mot slutet. Främsta utmanare i Joakim Söderlund som var en av dom som kom upp i någorlunda nivå. Kom flera gånger på rulle i det offensiva spelet och var säker defensivt.

Av 1938 - 10 augusti 2017 21:00

Efter söndagens urladdning i derbyt mot Olympic är det dags för bortamatch i Borgeby mot tiondeplacerade Bjärred. Är det något historien förtäljer oss är det faran med att sväva iväg efter en superb insats och vifta iväg nästa match som en lättare sådan. Vi behöver bara gå tillbaka till våren för att hitta senaste gången då Kulladal efter en strålande insats mot seriefavoriterna IFK Trelleborg gick tre raka matcher utan vinst, där 0-2 hemma mot Lund får ses som ett av säsongens bottennapp hittills. Det är bara att hoppas att läxan är lärd och att vi kan åka till Borgeby med samma härliga frenesi som i derbyt, för det råder ingen tvekan om vad det här laget kan när energidepåerna är fyllda. Bjärred ligger för närvarande under strecket och är i stort poängbehov särskilt som Lund på placeringen ovan efter fredagens match kommer ha tre matcher mindre spelade. Man har spelat två matcher i höstinledningen där det blivit till en pinne mot Hyllie och förlust mot IFK Trelleborg. Bjärreds senaste vinst kom den 25maj mot Lödde. Ett jämnt vårmöte på Kulladals IP slutade i seger för Kulladal 2-0 men innan målen trillade in hade gästerna en boll i virket. Senast Kulladal besökte Borgeby, träningsmatch 2016, segrade hemmalaget. Tobinho Sjöbäck missar matchen efter att ha skadat foten mot i söndags. Inte heller Calle Stenberg följer med laget till Borgeby. Däremot är Johan Mellqvist tillbaka i truppen och så även från semester hemvändande Dominic Cica. Sebastian Hillgren får en ny chans att göra sina första minuter i div 3-sammanhang.