Olympic - Kulladal (14)

Tisdag (27okt)

Husie - Kulladal (19)

Lund - Olympic (19)

Hur många som går upp får jag återkomma med, för det visste inte ens tränare Cengiz när jag smsade med honom. Naturligtvis är matcherna placerade på dagar jag jobbar eller vi har egen träning. Inget att göra, man måste tjäna ikapp för all weissbier som går åt. Ni får fortlöpande uppdateringar ändå.

Lycka till grabbar!

Av 1938 - 19 oktober 2015 10:15

Kval till div 3 - omg 1 av 3:
Dösjöbro - Höllviken 2-2 (1-2)

D: Fredrik Lövgren, Marcus Gunnarsson

H: Tim Jörvall, Markus Swane

Ett bra resultat för hemmalaget Dösjöbro som nu har allt i egna händer när man åker till Malmö och Hyllie nästa helg. Besvikelse i Höllvikenlägret då man ansåg sig berövade på en klar straff i slutminuterna. Dösjöbro tog ledningen redan efter fem minuter men Höllviken snart både kvitterade och tog ledningen så redan efter sjutton minuter hade det blivit tre mål. Dösjöbro skulle komma tillbaka med ett mål som kan bli avgörande - Marcus Gunnarssons med tjugo kvar. Dösjöbroseger i sista och man spelar i div 3 2016, en pinne kan räcka om Öja och Höllviken blir oavgjort. Höllviken har ännu chans på div 3 men är beroende av andra resultat. Höllviken vann för övrigt straffarna i Dösjöbro så skulle lagen hamna på samma poäng och exakt samma målskillnad så segrar Höllviken.

Hyllie - Öja 1-2 (0-0)

H: Kalidou Diallo

Ö: Ifri Slaouti, Adam Barchan

Med en sen vändning och imponerande seger på Hyllie IP tog sig Öja in i matchen igen om en plats i div 3. För ett formsvagt Hyllie blev detta ännu en missräkning och en plats i div 4 känns oundviklig. Detta trots att man tog ledningen med tjugo minuter kvar. Men med två mål sista tio vände 2015års stora överraskning Öja till seger. Trots förlusten lever det för Hyllie i sista matchen, man har dessutom fördel av hemmaplan mot Dösjöbro. Intressant nog har samtliga lag i kvalgruppen ännu chans på div 3 när en omgång återstår, snacka om rafflande!

1) man slår Hyllie
2) spelar oavgjort samtidigt som Höllviken - Öja blir oavgjort eller Höllviken vinner med uddamålet

3) förlorar med uddamålet samtidigt som Höllviken - Öja blir oavgjort

Öja till div 3 om...
1) man slår Höllviken samtidigt som Hyllie tar poäng mot Dösjöbro

Höllviken till div 3 om...

1) man slår Öja samtidigt som Hyllie slår Dösjöbro

2) man slår Öja med två mål eller fler samtidigt som Hyllie och Dösjöbro slutar oavgjort (om man slår Öja med två mål gäller det att inte Dösjöbro kommer upp i fler totalt gjorda mål än Höllviken)

Hyllie till div 3 om...

1) man slår Dösjöbro samtidigt som Öja och Höllviken spelar oavgjort

Kval till div 4, match 1 av 2 playoff 2:
Fortuna - Rydsgård 4-2 (0-2)

F: Viktor Welander 3, Christer Nordin

R: Rickard Eklund, Hampus Svensson

En riktigt tung förstamatch för återkvalande Rydsgård. Det verkade som om man hade det hela under kontroll med säkra 2-0 i paus, där 1-0 för övrigt kom redan efter tre minuter. Men liksom i returen mot Vellinge i kvalomgång 1 visade Fortuna prov på en imponerande offensiv när man i andra halvlek stänkte dit fyra mål inom loppet av tjugotvå minuter. Viktor Welander satte tre av målen och har nu gjort fyra i kvalet - hittills. Rydsgård har en riktigt tung uppgift framför sig på lördag, men de två målen från bortamötet gör ju att man åtminstone bara kan ösa framåt.

Skånekurd - Svedala 3-1 (1-0)
Sk: Micke Ohlsson 2, Selwan Al-Jaberi

Sv: Stefan Nordborg

Inför en begeistrad hemmapublik på inte mindre än 600 pers (!) lyckades det Lundalaget Skånekurd att få ett utmärkt utgångsläge inför returen i Svedala kommande helg. Det såg annars ljust ut för Svedala när man kvitterade Skånekurds pausledning en kvart in på andra genom Stefan Nordborg, hans åttonde mål för säsongen. Men hemmalaget svarade omgående när man satte 2-1 och att släkten är värst visade sig sedan när förre Svedalaspelaren Selwan Al-Jaberi satte 3-1 med tio kvar. Svedala var inte utan chanser, bland annat hade man en boll i klykan vid ställningen 2-1. Joel Bang Berg startade matchen för Svedala och utgick mot slutet. I och med bortamålet räcker en 2-0-seger för Svedala på lördag, men uppgiften är allt annat än lätt.

Av 1938 - 15 oktober 2015 15:30

Knappt har säsongen hunnit ta slut, för vissa lag är den inte ens slut i och med kvalspelet, innan det händer saker i trupperna hos våra kommande motståndare i div 3. Givetvis har serieindelningen inte diskuterats ännu på Svenska fotbollsförbundet men man kan anta lite och det är det jag gjort när jag skriver vad som händer i lagen nedan. Skriver först snabbt ihop troliga lag, som beror på om IFK Trelleborg förlorar div 2-kvalet mot IFK Hässleholm och om Hörby klarar sitt kval till div 3:

Kågeröd

Hyllie/Höllviken/Dösjöbro/Öja (kvalar i detta nu)

Hörby (kvalar i detta nu)

IFK Trelleborg (kvalar i detta nu)

Nyheterna som kommit in på det senaste rör tränarbyten. Wormos huvudtränare över de två senaste säsongerna, Dick Melin lämnat över rodret till sin assisterande tränare Jonas Lindh. Trots att IFK Trelleborg är mitt inne i ett div 2-kval har man offentliggjort en ny tränare för Christian Lind som inte stannar. Intressant nog är det Flaggs mångårige tränare Daniel Lindgren (f.d. Jönsson) som tar över där. Flagg letar en efterträdare i detta nu. I Kågeröd vill man att Johan Isgren stannar kvar men tydligen är det inte helt hundra än, liksom att man ännu inte gjort klart med skyttekungen Niklas Nielsen (30mål i div 4 i år). En historia som Skånskan tar upp idag. Också i Lödde får man se sig om efter en ny tränare sedan hela ledartrojkan, med tränare Peter Joelsson i spetsen, tackat för sig. Slutligen når vi Österlen FF vars första säsong i div 2 slutade i nedflyttning till trean. Här tar Mladen Blagojevic över efter Lars Blixt (tar över Borrby). Lite överraskande eftersom han gjort bra ifrån sig i BW 90 under året.

Så var ni uppdaterade om det! Som sagt är det inte klart vilka lag som spelar i Kulladals div 3 nästa år men även om några av dessa inte skulle spela så har uppdateringen nog inte gjort någon skada för er. Även under kommande försäsong följer bloggen noga vad som händer i de andra lagen, både gällande övergångar och träningsmatcher.

Av 1938 - 15 oktober 2015 11:07

Kulladals U-lag besegrade igår kväll Barrikaden med 3-2 i vad som var sista matchen för säsongen. Trots att Barrikaden hade hemmaplan spelades matchen på Kulladals IP. Två av Kulladalsmålen föll i den första halvleken: 1-0 efter tolv minuter genom Martin Persson, assisterad av Mattias Andersson. Tydligen var målet något utöver det vanliga och allt från "årets mål utdelades för tidigt" till "ett sånt mål måste upplevas live" hördes efter matchen. Men ingen förklarade hur det gick till. 2-0 efter en halvtimme genom Filip Gavran, assisterad av Antonijo Ladan. Strax efter paus utökar sedan matchens förgrundsfigur Gavran till 3-0. Barrikaden reducerar omgående. Så klart skulle förre Kulladalskaptenen Henrik Nilsson också hamna i målprotokollet, det gjorde han ju även i vårens match, när han nickar in 2-3 med en halvtimme kvar. Men närmare än så kommer inte Barrikaden. Med segern befäste U-laget sin andraplats i serien, som sånär som på en match är färdigspelad. Såvida Tomelilla inte förlorar sin sista match mot just Barrikaden - med nio mål - så hamnar Kulladal på andraplatsen i serien vilket är den bästa placeringen på väldigt många år.

Matchfakta

Barrikaden - Kulladal 2-3 (0-2)

B: Alexander Eriksson, Henrik Nilsson

K: Filip Gavran 2, Martin Persson

Assist K: Mattias Andersson, Antonijo Ladan, ?
Varningar K: Pierre Svensson

Liksom befarades inför säsongen så var serien alldeles för svag. Utöver det är det riktigt pinsamt att tre av seriens elva lag dragit sig ur. Varför ska ett seriöst Kulladalslag behöva spela i en sån serie? Det här unga laget behöver större utmaningar och förhoppningvis får laget en plats i div 1 reserv nästa säsong. Hur man än vrider och vänder på det imponerar de 65 gjorda målen medan de 45 insläppta målen inte imponerar lika mycket. Säsongen inleddes direkt svagt, bakom förlusterna mot Vellinge och Lindeborg finns dåliga insatser. Men därefter blev det bättring i leden. 99:orna kom in i det, offensiven startade upp rejält. Under hösten har det blivit till märkliga matcher, där Flagg hemma nog får betecknas som den märkligaste (som jag sett). Men man har trots begränsat med resurser, ibland har Håkan Isgren fått trolla eller till och med fått vara med själv, stått för starka insatser och vänt svåra underlägen. Laget har burits fram av lojala spelare, fyllts ut med 99:or och spelare som har långt under 50% i träningsnärvaro. Att man ändå hamnar tvåa i serien är imponerande oavsett styrka på den. Bästa matchen tyckte jag var mot Tomelilla hemma (6-3). Säsongen har varit underhållande och jag tackar för den!

Tabell och resultat

Av 1938 - 12 oktober 2015 14:49

Då var omröstningen för årets mål 2015 avslutad. Ett stort grattis till Arlind Tahiri vars fantastiska frisparksmål mot Rydsgård på bortaplan i omg 8 vann med närmare hälften av rösterna. Tvåa i omröstningen blev Nicholas Reilly med sitt Kurre Hamrin-mål hemma mot Lunnarp i omg 16. Totalt 93 röster kom in, ett rätt överlägset rekord för en omröstning på den här bloggen vilket är riktigt kul. Med andra ord får jag nog sätta upp lite fler omröstningar i framtiden.

Resultat omröstning Årets mål:

1. Arlind Tahiri vs Rydsgård - 50%

2. Nicholas Reilly vs Lunnarp - 34%

3. Arlind Tahiri vs Barrikaden - 14%

4. Filip Ahlström vs Svedala - 2%

Stort grattis till Arre som blir tredje spelare att ta hem vandringspokalen för årets mål!

Liksom förra året utmanar bloggen nu Arre att på tre försök göra om målet på tisdagens träning...

D: Fredrik Lövgren, Hampus Pålsson

Med en riktigt tung hemmaförlust är Öja nästan ur kvalet innan det hunnit börja. Nu måste man slå Hyllie borta och Höllviken hemma, om ens det räcker. Efter en jämn och mållös första halvlek tog tvåan i div 4 västra, Dösjöbro ledningen med en halvtimme spelad. Öja jagade en kvittering men istället lyckades gästerna säkra segern med sitt 2-0-mål precis innan full tid. En imponerande seger av ett Dösjöbro som hade lite problem i slutet av serien, visserligen ingen förlust sista fem men fyra oavgjorda och en walkover-vinst som man förlorade först gjorde att man säkrade kvalplatsen först i sista stund. Dösjöbro spelade för övrigt div 5-fotboll 2014 och årets säsong var den första någonsin i div 4.

Höllviken - Hyllie 0-0

En poäng med stor mersmak skickade assisterande tränare Ulf Pålsson till mig en timme efter slutsignal. Höllviken var närmast segern med en jättechans med få minuter kvar men fick nöja sig med oavgjort. I Sydsvenskan framlades att både Micke Sander och Hyllies tränare Richard Nordström var nöjd med poängen. Det är lätt att förstå, eftersom det gärna tar en match för att komma in i ett nervpirrande kval och 0-0 innebär ju att båda lagen definitivt ännu är med i kampen om en förstaplats i gruppen. Lyxigt att få rapport så direkt efter match, tack Uffe! Det enda jag inte fick med mig var hur det gick i straffsparksläggningen (vid oavgjort i en kvalmatch till div 3 så ska det ju läggas straffar utifall att lagen hamnar på samma poäng och samma målskillnad).

Kval till div 4, returmatch playoff 1:
Fortuna - Vellinge IF 4-1 (4-0)

F: Viktor Welander, Christer Nordin, Björn Hyllén, Casper Seger

V: Dennis Rickbo

Fortuna till playoff 2 med sammanlagt 4-3

Trots ett utmärkt resultat i hemmamatchen lyckades det inte Vellinge att gå vidare i kvalet till div 4. För tredje året i rad missar man därmed i kvalet. Inför en rekordpublik hemma på Örbyvallen satte Fortuna allt på ett kort i första halvlek och gick till pausledning med 4-0 (!). Vellinge repade dock mod i andra och reducerade omgående genom Dennis Rickbo. Ett till mål hade räckt men det kom aldrig. Helsingborgslaget Fortuna får nu testa sina krafter mot ett formstarkt Rydsgård.

Skånekurd - Åsum 3-2 (1-0)

S: Amayas Hamici 3

Å: Adam Nilsson, Pierre Rosén

Skånekurd till playoff 2 med sammanlagt 5-3

Lundalaget Skånekurd hade inga som helst problem att säkra avancemang till nästa playoff-omgång. Med 2-1 i ryggen från första mötet gick man idag upp till 3-0 efter ett hattrick av Amayas Hamici innan Åsum tröstmålade två gånger om i 88:e och 90:e. Ifjol spelade laget i samma div 6 som Barrikaden, och redan då tyckte jag att man spelade en fin fotboll. Matchen mellan Barrikaden och Skånekurd på Heleneholms IP var bättre än samtliga div 5-matcher jag sett i år. Men att gå igenom hela div 5 till ett nytt kval året efter är riktigt imponerande. Ett satsande Skånekurd blir en tuff nöt att knäcka för Svedala. Min support går dock klart till Kalle Palms mannar.

Kval till div 3, omg 2 av 3

Lördag

Kval till div 4 - Match 1 av 2

Lördag

Av 1938 - 9 oktober 2015 16:30

Lagom till fredagsmyset är den här! Ta fram en bira ur kylen eller häll upp ett glas vin, sätt dig ner och njut av bloggens tio minuters långa hyllningsvideo till spelarna, ledarna och alla runtomkring som lett Kulladals FF tillbaka till div 3. Jag vill noga påpeka att jag inte är en regissör, att min mobilkamera inte är den vassaste och att filmen mer är ett ihopaplock av allt material bloggen samlat på sig under året. Dessutom passar mitt musikurval nog endast rockälskare. Inte desto mindre, eller kanske just därför, är den underhållande. Så varsågoda...