Alla inlägg under september 2014

Av 1938 - 20 september 2014 18:02

Eftersom Bundesliga börjar kl 15.30 om lördagar så fick det bli en tidig match att kolla på denna helg. Valet föll på rivalen Olympics hemmamatch mot redan avsågade Staffanstorp. Redan ifjol var Staffanstorp illa på det och i år har man helt enkelt inte räckt till, nästa säsong spelar man därför i div 4. Olympic har efter en chockstart (0-7 mot Di Gula i premiären!) gjort en fullt godkänd säsong och med två matcher kvar på säsongen aspirerar man på en tredjeplats i den rätt tuffa div 3 SG. Dagens tillställning blev en rätt avslagen historia och det mesta handlade om hur stort hemmalaget skulle vinna.

Matchfakta

Olympic - Staffanstorp 4-1

1-0 Jetmir Haliti (11) 2-0 Bassam Ahmad (39) 3-0 Bassam Ahmad (53) 3-1 Armend Zejnullahu (62) 4-1 Blerim Mullici (70)

Matchens spelare: Bassam Ahmad, Olympic

Pluset: Olympics unga spelare som tog för sig på ett förträffligt sätt.

Minuset: Huvuddomaren tvingades till ett byte efter att ha fått en bristning i den första halvleken. Assisterande tog hans plats och den stackars skadade domaren fick halta omkring längs linjen.

Olympic tar tidigt tag i taktpinnen denna halvsoliga och behagliga eftermiddag. Ett härligt dis hade letat sig över mysiga Lindängens IP denna lördag. Efter elva minuter faller matchens första mål. Ett passivt Staffanstorpförsvar låter en Olympicspelare slå ett Rabona-inlägg och när det slutligen landar så är man lika passiva där och hemmalagets vänsterytter Jetmir Haliti kan enkelt lägga in 1-0 invid högerstolpen. Första halvan av halvleken har Olympic ett massivt bollinnehav men målen uteblir. Närmast är man i den tjugoandra minuten där ett avslut först räddas på mållinjen och returen som Ken Hansson tar hand om sedan går i stolpen. Den snart till åldern gångne Ken Hansson har med sina sexton mål stått för över en tredjedel av lagets mål. Men idag uteblev målen. Men bjuder på underhållning det kan han göra ändå. När den tredje sumpiga bollen på rad nått plan utbrast han: "Vi kan f-n inte ha tre sumpiga bollar till match i div 3, det är pinsamt". När matchuret gått upp mot tjugofem minuter kan bortalaget så smått börja jämna ut spelet. Ett första skott på mål har man där omkring, men det vållar inte futsal-landslagsmålvakten Robin Armandt några större problem. Utöver det har man ett antal fasta situationer som man trots tränare Ulf Janssons rop på "bestämdhet, uppoffring" inte alls är hungriga på. Utan att känna Ulf Jansson så kändes det som om han valde ett tydligt postivt utgångsläge när han ropade ut saker till spelarna. Jag tror att man beslutat sig för att göra det bästa av situationen och avsluta säsongen med heder, det bästa sättet att göra det på är att just hitta positiva grejor i det man gör. Framförallt första halvlek avslutade bortalaget med hedern i behåll, trots att Olympic också hinner göra 2-0. Det är ett märkligt mål. Staffanstorp får inte ett tydligt inkast högt upp på offensiv planhalva men får ändå bollen till skänks. Vad gör man då? Efter obeslutsamhet skänker man bort bollen till Olympic som kontrar lika effektivt som snabbt, och i fem mot tre gör man inga misstag. Bortatränaren är upprörd på att hans spelare inte avslutar anfallet, dödar bollen. Olympic har ytterligare några lägen innan paus men resultatet i paus skriver vi till 2-0.

Mitt i all bedrövelse har Staffanstorp en sak att kunna känna sig lite stolta över. På två matcher har man lyckats stänga ute en av seriens skyttekungar Ken Hansson, det är det inte många lag som lyckats med i serien. Staffanstorps dittills bästa möjlighet kommer tidigt i andra men Robin Armandt gör en fin benparad. I anfallet efter gör Olympic 3-0. Situationen är lik den vid 2-0 där Staffanstorp efter att ha gått upp med lite folk mister bollen och åker på en snabb kontring. Det är väl också så att man i det läget, som jumbo borta mot ett duktigt fotbollslag, kanske inte väljer att spurta hemåt för att försvara. Bassom Ahmad gör hursomhelst sitt andra för dagen och river ner applåder från en egen liten hejarklack. Kanske är det frustrationen över de uteblivna målen som gör att Ken Hansson sen hamnar i en dispyt med Staffanstorps mittback Enes Basic. Situationen pikar med att mittbacken strax efter river ner Olympics högerytter och får gult kort. Sjutton minuter gammal är andra halvlek när Staffanstorp bjuder på ett fint anfall. En cross hittar fram, följs av ett inlägg som tas emot på bröstet och blir en passning fram till Armend Zejnullahu som säkert placerar in tröstmålet - med sina fem mål är han också lagets bästa målskytt under året. Målskytten, som enligt mitt tyckte tillsammans med målvakten var Staffanstorps bästa spelare idag hamnar sedan i bråk med Olympics Blerim Mullici som tydligen ska ha riktat ett slag efter en duell spelarna emellan. Det hela reder ut sig. Blerim Mullici får dock sista ordet när han placerar in 4-1 efter att Ken Hansson missat en straff. Eller snarare efter att målvakten med det mäktiga namnet Thomas Munck af Rosenschöld räddat. "Muncken" som han kallas är något av en straffspecialist, några är vi som kommer ihåg hans två räddade straffar mot Kulladal i en träningsmatch förra säsongen. Hans namn gör också att jag inofficiellt placerar honom på tvåa över min lista av spelare med coola namn i Skånefotbollen, direkt efter Don Magnusson. Eftersom detta trots allt är en blogg om Kulladal är det säkert en del av er som undrar om några av Kulladals gamla 97:or var på plan. Sanningen är att två stycken fick chansen; Astrit Seljmani har mer eller mindre spelat sig till en ordinarie plats i laget bredvid Ken Hansson på topp. Dessutom kom Kevin Robert in med tio kvar. De båda tog för sig och fick bra stöd av sina lagkamrater, för på trots att Lindängelaget stundtals har ett rätt tufft språkklimat sinsemellan så har man en god förmåga (speciellt Ken Hansson och Robin Armandt) att stötta sina yngre förmågor som slussas in efterhand. Trots att man var utspelat under stora delar av matchen och en förlust på 1-4 så kan Staffanstorp lämna Malmö med hedern i behåll. Synd att inte en cykelspark av inhoppande bortaspelaren Oscar Kindvall, född 1996 kunde leta sig i mål - det hade man förtjänat. Med två matcher kvar av serien fortsätter Olympic sträva efter en rätt eftertraktad tredjeplats bakom suveränerna IFK Malmö och Österlen, det borde kunna gå eftersom man möter två till redan avhängda lag. Staffanstorp kan i bästa fall försöka undvika jumboplatsen i serien, det kräver förmodligen en seger mot bottenkollegan Eket i sista omgången.

Av 1938 - 19 september 2014 21:00

Kulladal fortsätter sin bergsbestigning, där toppen innebär nytt kontrakt, mot jumbon Klagshamn på söndag. Allt annat än tre poäng är en missräkning, kort och gott. Senast lagen möttes blev det till Kulladalsseger med 5-1, men det ska nämnas att man låg under med 0-1 i paus. Fyra av målen då gjordes av spelare som inte är med på söndag (Andreas Romansoff och André Håkansson). Klagshamn har efter seriesegern i div 2 och nej-tacket till div 1 rasat igenom seriesystemet och nästa år spelar man i div 5. Denna säsong har det endast blivit till en poäng. Trots detta och trots att målskillnaden skulle kunna avgöra kampen om att undvika kval betonades det på torsdagens träning att tre poäng, oavsett siffror, är det viktigaste. Det är inte svårt att förstå varför, bland annat väntar Kulladal på sin första nolla för säsongen. Kulladal saknar Mattias Jurlander, Andreas Romansoff, André Håkansson, Nicholas Reilly och Filip Ahlström och har dessutom två osäkra kort i Daniel Jansson och Calle Stenberg som varit sjuka under veckan.

Svedala (B) 0-8

Tabellplacering10. Kulladal 19 6 3 10 31-38 21p 12. Klagshamn 19 0 1 18 16-95 1p

Av 1938 - 18 september 2014 22:00

Som väntat hade Veberöd inte så mycket att hämta på Kulladals IP denna kväll. Med ett mycket ungt lag hade man inte en suck mot ett taggat Kulladal. Slutsiffrorna skrevs till 12-0 och det var otroligt nog Kulladals (A och U räknat) första nolla för säsongen. Våra "inlånade" 99:or hade stor del i storsegern. Inhoppande Noah Christoffersson stänkte dit fyra mål och hans kollega i 99-laget, Johan Mellqvist satte tre. Dessutom noterade vi André Persson för ett mål och flertalet framspelningar. Siffrorna var i underkant och även om det kanske inte var den mest utvecklande matchen så är det positivt att laget spelar matchen ut och för en gång skull kunde känna lite glädje i spelet.

Matchfakta

Kulladal - Veberöd 12-0

K: Noah Christoffersson 4, Johan Mellqvist 3, Mattias Andersson 2, André Persson, Martin Madjarov, Mattias Jurlander

Umid Azizi (UT 63, IN 73)

Jonathan Malmqvist (UT 24, IN 45, UT 73)

Så var matchen

Efter sju sorger och åtta bedrövelser skulle Kulladals fjorton man försöka bärga hem en efterlängtad seger mot jumbon Veberöd. Inställningen var ordet som genomsyrade Håkan Isgrens genomgång i omklädningsrummet innan match. På en alltmer vanlig position som mittback var det Umid Azizi som började den anfallsglada fotbollen när han direkt efter avspark slår en lång boll ner mot Andreas Romansoff som spurtat ner till höger, inspelet missar dessvärre Mattias Andersson i mitten. Just Romansoff drog ju på sig sitt tredje gula för säsongen i söndagens A-match och är därför avstängd mot Klagshamn på söndag. Men bara några sekunder därefter hade Kulladal ändå tagit ledningen. Storformaren Johan Mellqvist fångar upp en dålig målvaktsrensning, rundar dessutom målvakten och lägger enkelt in 1-0 efter bara 83sekunder. Tvåan skulle komma bara 59(!) sekunder senare, måste vara något form av rekord. Mattias Andersson får flera timmar på sig att lägga in bollen efter en bra hörna av Romansoff. Veberöds unga lag hade fått en mycket tung start men var ändå nära en kvitteringschans när anfallaren sprintar ifrån både Umid och mittbackskollegan Denniz Salih. Vänsterbacken Antonijo Ladan kommer dock in som en räddande ängel och reder upp situationen. Nästa gång är det lagkaptenen själv som ordnar upp det. Efter tio minuter bjuder Kulladal på ett snyggt anfall. Romansoff hittar Mattias Jurlander på vänsterkanten som sprintar ner mot kortlinjen, slår ett perfekt inspel till Johan som lägger in sitt andra för kvällen, och Kulladals tredje. Julles gästspel var en trevlig syn då A-startspelare i U-laget varit ett sällsynt inslag de senaste säsongerna. Åtta minuter senare ringer klockan igen. Högerbacken Jonathan Malmqvist slår en vacker djupledsboll till Martin Madjarov som tillsammans med tre Kulladalare kommer ensam med stackars Veberödsmålvakten. Madja väljer helt rätt att avsluta själv. Madjas tredje mål för året och Jonte tredje assist för året för övrigt. Med tanke på hur matchen höll på att arta sig så beslutade Isgren tidigt att lufta bänken rätt friskt, så redan med halva första spelad kom ett första byte: Noah Christoffersson kom in mot Johan Mellqvist. Inom kort kom också byte två och tre när Joachim Nilsson och André Persson kom in. Madja får en ny chans, fri med målvakten slarvar han när han skjuter utanför. Men femman skulle komma rätt snart. Denniz slår en frispark som touchar muren, tvingar målvakten till en räddning som går rätt ut till inhoppande Noah som bara varit på plan i tre minuter! Ett par minuter senare vinner Alex Mårtensson en boll på mittplan och hittar en djupledslöpande Matte som fri med målvakten placerar in 6-0. Ska man hitta något att klaga på denna afton så var det slutminuterna av de båda halvlekarna där det blev lite för mycket individuellt och lite mindre lagspel. Julle står sedan för en jätterusch på vänsterkanten, Romansoff får inget riktigt läge framför mål. Strax innan paus kommer 7-0. En boll från mittfältet hittar fram till AP som sökt sig ner mot kortlinjen, han slår sedan ett perfekt inspel som Julle glider in i mål. Snudd på lika vackert anfall som vid 3-0.

I paus kör Isgren ett Mourinho-byte (tre byten samtidigt) som sig bör denna kväll. Två minuter hinner det gå innan första målet i denna halvlek. AP slår en bra hörna som touchar Julle innan Johan gör en 360 och skickar bollen i nät - 8-0. 99:ornas samarbete fortsätter och ger en hörna. Hörnan slås återigen av AP som hittar 99-kollegan Noah som nickar in nian. Redan nu kan man se hur komplett Noah är som anfallare; snabb, sinne för mål, bra på huvudet är några egenskaper. Får han dessutom sådana inlägg så blir det mål. Vid nästa mål är det återigen Johan som utnyttjar ett osäkert försvarsspel, friställer Noah som därmed krossar gränsen för dubbelsiffrigt. Morgan Nielsen hade både tid att beställa och hämta en pizza från Per Albins krog utan att riskera baklängesmål men vid en sällsynt Veberödshörna fick han vara på tårna när han tvingas till en utboxning. Julle uppmätte nog flera hastighetsrekord på det nya konstgräset när han gång på gång kom fram på sin kant. Vid ett tillfälle försökte han sig på en Kurre Hamrin när han på egen hand tog sig fram längs kanten och in mot första stolpen, men målvakten är med på noterna. Nästa gång Julle är framme är det på en boll av Denniz, denna gång blir det ett lobbförsök som målvakten också klarar. Madja är nästa man att frispela en lagkamrat när han passar Johan men både han och sedan Noah missar utmärkta lägen. Noah revanscherar sig dock när han på egen retur lägger in 11-0 med tjugofem minuter kvar. Målet gör att han går upp på sju mål på bara fem matcher i U-laget denna säsong, med det är han näst bästa målskytt tillsammans med lagkompisen i 99, Johan. Matte stoltserar på första plats med sina åtta. Madja provar ett skott från tjugo meter, någon meter över. Med tio minuter kvar spikas slutresultatet. Alex slår en snygg boll till AP som löper mot första stolpen och ur rätt svår vinkel får in bollen. Matte avslutar Kulladals chanskavalkad med två bra chanser mot slutet, men ingen av dem resulterar alltså.

Av 1938 - 17 september 2014 11:06

Ikväll tar sig Kulladals U-lag an seriejumbon Veberöd i en ovanlig mitt i veckan match. Som sig bör ställer man ett ungt lag på banan innehållande bland annat tre 99:or och tre 97:or. Kulladal måste kunna plocka hem en trea ikväll, allt annat är en besvikelse.

14. André Persson

Avspark kl 19.45 på Kulladals IP (konstgräs)

Av 1938 - 15 september 2014 14:15

Kulladals IP bjöd på riktigt trevlig fotboll när hemmalaget Kulladal tog emot topplaget Oxie på söndagseftermiddagen. Efter en mållös första halvlek trillade målen in i andra och till slut kunde vi skriva in slutresultatet 2-2. Oxie hade ledningen med både 1-0 och 2-1 men båda gångerna lyckades Kulladal kvitterade rätt så omgående. Arlind Tahiri satte snyggt den första kvitteringen och Johan Mellqvist skrev in sig i historieböckerna när han blev Kulladals yngsta målskytt genom tiderna med sin 2-2-kvittering. Båda målen framspelades av matchens bästa spelare enligt mitt tycke; Tobinho Sjöbäck. Anmärkningsvärt att det skiljer arton poäng mellan lagen i serien, det syntes inte.

Matchfakta

Kulladal - Oxie 2-2 (0-0)

0-1 (53) 1-1 Arlind Tahiri (57) 1-2 (82) 2-2 Johan Mellqvist (83)

Varningar K: Marcus Sandén (1), Daniel Jansson (4), Andreas Romansoff (3*), Mattias Jurlander (3*), Tobinho Sjöbäck (5), André Håkansson (3*)

Jörgen Mellberg

Inför matchen hade Pålle beslutat att ändra formation, istället för mer traditionella 4-4-2 återvände Kulladal till nygamla 4-2-3-1 med en trio på innermittfältet, två yttrar och en ensam anfallare. Lyckat skulle det visa sig. Matchens höga intensitet tog sin början rätt tidigt. Skåneboll hade valt en ung domare till derbyt, kanske inte det mest lyckade beslutet. Ett första anfall skapas när Tobinho Sjöbäck får tag i bollen kring mittplan, hittar André Jönsson som är nära att lura sista-backen och ge sig själv ett öppet läge. Nästa gång Jönsson är framme tar det återigen stopp på sista-backen, dessförinnan en soloraid förbi två försvarare. Kulladal visar prov på snabbt anfallsspel. Nästa gång Kulladal är framme kommer Tobinho och Pierre Svensson i två mot ett men den senare lyckas inte få ordning på Tobinhos passning precis framför mål. Kulladals rappa inledning fortsätter. Tobinho slår en perfekt hörna som utan att han vet om det ser det ut som tar på Arlind Tahiri och i ribban, returen lyckas han inte få under ribban. Oxie är pressat, panikrensningar följer. Men bortalaget lyckas så småningom jämna ut spelet. En fast situation ger Oxie en god möjlighet men avslutet går över. Ett tecken på Kulladals goda lagmoral, trots vårt utsatta läge, är när Jönsson jobbar tillbaka bollen vid mittcirkeln, han får sen ut den till Tobinho som söker Arre som löpt med i mitten - försvarare dock emellan. Minuten senare är Jönsson framme pånytt, denna gång söker han ett avslut men ges aldrig möjlighet. Med en halvtimme spelad cirka ges Kulladal en utmärkt frisparksmöjlighet. Arre steppar upp och placerar den väl vid närmsta stolpen men målvakten är med på noterna. Mattias Jurlanders position som ytter gav han stora ytor att jobba på, både framåt och bakåt. Framåt blir det till en straffsituation när han petar undan bollen och blir fälld men inget gehör hos domaren. Knappt hinner Oxie spela upp bollen innan Kulladal och Julle åter kommer till läge. Arre slår en utmärkt boll ut till Pierre på högerkanten, Pierre i sin tur slår ett bra inlägg till Julle som framför mål nickar metern över. Återigen ett bra anfall. Kulladals offensivlusta höll i sig. En boll av Martin Persson letar sig ut till Julles korridor på vänsterkanten, MP får sedan bollen åter någon meter innanför straffområdeslinjen och med yttersidan tar han avslut direkt - utanför. Trots chansövertaget är det Oxie som är närmast att gå till halvtidsledning, men MP som dröjer sig kvar vid ena stolpen lyckas rädda ett avslut på mållinjen. Oxie har också en nick utanför på ett frisparksinlägg. Det fina anfallsspelet till trots: 0-0 i paus.

Bara en minut in på andra halvlek har Oxie lyckats spela til sig en trippelhörna. Men Kulladal försvarar sig bra på dessa. Kulladal kontrar med Julle på vänsterkanten, men hans inspel täcks. Åtta minuter in i halvleken tar Oxie ledningen. En andraboll letar sig via en halv cykelspark in framför Calle Nelin som förlorar duellen framför mål och tvingas se bollen studsa i mål till 1-0. Men inte ens ett balängesmål kunde stoppa Kulladals så efterlängtade offensivlusta. Fyra minuter senare skickar Tobinho in en boll mot bortre delen av straffområdet, där står Arre redo med en mottagning och ett fint skott upp mot krysset. Ett klassmål. Arres femte mål för säsongen och 1-1 i matchen. Kulladal är inte så långt ifrån ett ledningsmål. Jönsson slår en fin boll till Julle vars passning mot Tobinho dessvärre bryts. Några halvchanser senare kommer Kulladal i ett utmärkt läge. Arre och Jönsson samarbetar sig fram till ett friläge för den förstnämnde, men avslutet dröjer och det blir inget av det hela. Med tjugo kvar får så Jönsson tar ett välförjänt byte efter en riktigt bra insats, in kommer comebackande Andreas Romansoff som varit borta på det senaste på grund av magproblem. I vanlig ordning går det bara några minuter innan ex-Fältaren dragit på sig en varning. Det gör att han dessvärre är avstängd mot Klagshamn. Med en kvart kvar kommer två nya byten; André Håkansson och Johan Mellqvist ersätter Arre och Pierre. När matchuret tickat upp på 82 kommer Oxies 2-1. Kulladal lyckas inte få bort bollen som verkar vara magnetiserad till området precis utanför straffområdet, ett avslut från Oxies skyttekung touchar en Kulladalare och ställer Calle i målet. Ett flytmål skulle man väl kunna säga. Men flyt har också Kulladal när man kvitterar bara minuten senare. Tobinho slår ett inlägg som via en Oxiespelare hamnar hos inhoppande Johan, som till slut får på ett avslut som på något sätt letar sig i mål. Fem minuter på plan räckte för 99:an som därmed gjort sitt första A-lagsmål vid en ålder av 14! En tröttkörd Marcus Sandén byter sedan av mot Pierre. Matchens slutskede blir konstigt nog den minst händelserika perioden av matchen. Julle och Håkansson drar på sig säsongens tredje varning och blir därmed också dom avstängda mot Klagshamn. Den välspelade matchen slutar 2-2.

Tobinho Sjöbäck. Den nya positionen medförde att Tobinho kom upp i gammal god form. Låg bakom en hel del i anfallsväg och bidrog i allra högsta grad till poängen med sina två assist. Trivdes.

Av 1938 - 12 september 2014 13:30

Trots att det återstår två omgångar av div 6 SV A spelade Barrikaden igår hem seriesegern via säkra 2-0 borta mot mittenlaget Kyrkheddinge. Segern var Barrikadens åttonde (!) raka efter förlusten mot Torna Hällestad strax innan sommaren. Den innebär att man nu har ointagliga tretton poäng ner till tvåan Skånekurd, som förvisso har två matcher mindre spelade men som ändå inte kan nå Henrik Nilssons och Jimmy El-Jalebs gäng. Barrikaden har gått från klarhet till klarhet under säsongen och har förvandlat de lite turliga (och sena) uddamålssegrarna till stabila flermålssegrar. Målskyttar i den div 5-säkrande segern var Daniel Svensson (4:e för året) och Linus Jensen (3:e). Just fördelningen av målskyttar verkar vara en av Barrikadens styrkor; femton spelare ligger målfördelningen på under säsongen. Av dessa har åtta spelare gjort två mål eller fler. De gamla Kulladalarna Henrik Nilsson (4) och Jimmy El-Jaleb (1) har bjudit på en åttondel av Barrikadens mål. Fler faktorer till den så överlägsna seriesegern kan åberopas, bland annat den förkrossande hemmastatistiken på nio segrar av nio möjliga. Så klart är den avgörande faktorn att man fått till ett slagkraftigt lag som om man får behålla det säkerligen kan slåss om en topp på övre halvan av div 5. Låt oss bara hoppas att det inte blir i kamp med Kulladal.

Grattis Barrikaden och våra gamla spelare!

Av 1938 - 12 september 2014 13:15

Den mycket tunga förlusten mot Svedala i söndags har satt oss i ett i stort sett omöjligt läge att klara div 4-kontraktet utan kval. Så länge det finns en teoretiskt chans ska vi dock gå efter det, det är dessutom viktigt att kamma hem niondeplatsen i serien på grund av bättre seedning i kvalet. Topplaget Oxie väntar i helgens hemmamatch, ett svårspelat lag som vi dock har besegrat två av tre gånger senaste säsongerna. Senast var i Pålles första match som huvudtränare och då blev det seger med 3-2. En av få positiva saker för tillfället är den allt tunnare skadelistan. Filip Ahlström närmar sig spel. André Jönsson är med i matchtruppen. Dessvärre skadade sig Nicholas Reilly på torsdagens träning, vill det sig illa kan det röra sig om en knäskada som håller honom borta resten av säsongen.