Malmö FF - Kulladal 2-2 (0-0)

K: Viktor Kutlesovski 2

Publik: ca 30st

Så var matchen

I strålande solsken inleddes morgonens toppmatch på konstgräset vid Stadion. Kulladal kom till matchen med en stark 4-3-seger mot Kvarnby i ryggen och boostat med självförtroende. Det skulle komma att behövas mot serieledande Malmö FF med tre raka segrar och 26-0 (!) i målskillnad. Första halvlek var jämn och de få chanser som uppstod stod jämnt fördelade lagen emellan. Bland annat har Kulladal ett stolpskott med ungefär halva halvleken spelad. Det individuellt skickliga MFF hade tydliga problem med ett mer taktiskt skickligt Kulladal som inte sällan kom igenom via precisa djupledsbollar. Mållöst i paus.

Andra halvlek blir mer instensiv, tempot ökar successivt - nästan ikapp med den allt hårdare vinden som blåser in från Coop-sidan. Liksom i första halvlek satsar Kulladal framgångsrik på omställningar. Efter fem minuter kommer en lång boll mot anfallsesset Viktor Kutlesovski som lekande lätt rundar hemmamålvakten och lägger in 1-0 för Kulladal, ett fint anfall. MFF:s kvittering kommer omgående. En KFF-bekanting skär in från vänsterkanten och blir fälld innanför straffområdet, en klar straff och 1-1 så småningom. Kulladal repar dock mod. MFF för spelet men det är Kulladal som återigen får in en boll till 2-1, nästan en exakt kopia av det första målet! Försvarsspelaren med nr 3 på ryggen bryter en boll och längre fram kopierar målskytten Viktor Kutlesovski sitt första mål när han rundar målvakten och lägger in ledningsmålet. Målet får fart på MFF:arna som sista minuterna ligger på ordentligt för en kvittering, man är nära med fem minuter kvar men Kulladalsförsvaret lyckas med både tur och skicklighet att få väck bollen. Med mindre än minuten kvar tilldöms MFF en tveksam frispark några meter från straffområdet. Den slås vackert i mål till 2-2, klockan står då på 40.07 (speltid 2x20). En underhållande och välspelad match är över. Ett tungt poängtapp för Simon Bergquist och Lars Bergquist mannar som dock kan vara stolta över sin insats mot den annars så överlägsna klubben.

Matchens spelare: Viktor Kutlesovski

Av 1938 - 5 september 2013 13:42

Som en följd av den muntliga dispyten med domaren efter matchen mot Skanör/Falsterbo har nu André Håkansson fått sin dom. Domen lyder på två matcher, eller närmare bestämt en tidsavstängning till den 19sept. Det innefattar även matcher med U-laget. Vi fick tidigt indikationer på avstängningen så det kommer inte som en överraskning, men det är inte desto mindre olyckligt för det. Mot ÖT Smygehuk har nu Kulladal tre spelare avstängda, förutom "Håkan" även Tobinho Sjöbäck och André Jönsson.

Av 1938 - 2 september 2013 22:45

U-laget stod på måndagskvällen för en imponerande insats när man tog emot serieledarna Hyllie hemma på Kulladal. Efter 0-12 på Hyllie IP i våras fanns en hel del revansch att utkräva. Med en utmärkt inställning gick man ut på plan och stod för en bra första halvlek trots underläge 0-2. I andra kom med en stark laginsats även målen. André Håkansson hämtade upp till 2-2 genom sitt sjunde och åttonde mål - på tre matcher! Ett skitmål gav Hyllie ledningen pånytt men Pierre Svensson trycker in en kvittering till 3-3 med ett par minuter kvar av matchen. Kulladal ville lite mer än ett spelmässigt bättre bortalag och det räckte till en stark poäng. Bästa Kulladalare? Jasmin Palevic - som mittback (!).

Matchfakta

Kulladal - Hyllie 3-3 (0-2)

K: André Håkansson 2, Pierre Svensson

Varningar K: Jasmin Palevic (1), Denniz Salih (2)

Håkan Isgren

Det är bortalaget Hyllie som startar matchen piggast då man bland annat skapar en hörna, som dock blir ofarlig. Kulladals första målchans får Mattias Andersson, även idag högerytter, när han nickar utanför på Calle Stenbergs frispark. Just Calle Stenberg blev inkallad sent då Filip Jönsson tvingades lämna återbud, väldigt tur för oss att "Mexes" ville ställa upp. Hyllie tar ledningen efter sjutton minuter när man spelar sig igenom Kulladalsförsvaret via ett rappt passningsspel och avslutet var lika kyligt som det var välplacerat. Serieledarna är även nära 2-0 när lagkapten Denniz Salih står för en farlig tillbakapass men Jonathan Malmqvist lyckas få väck bollen nära mållinjen. André Håkansson får sedan ett utmärkt läge för kvittering när han blir ren framför mål men avslutet är svagt och går utanför. André Håkansson och Pierre Svensson, som kom in mot Ziad El-Jerbi efter tjugotre minuter, var inte uttagna i truppen från början men var båda två på tränaren om att få spela ikväll. Det är väldigt glädjande, för är det något vi har haft problem med i U-laget de senast tre-fyra åren så är det folk som vill/kan spela. Hyllies 2-0 kommer efter en halvtimme när en bortaspelare drar till från trettio meter och borrar in bollen bakom Morgan Nielsen. Mot slutet av halvleken är dock Kulladal närmast ett mål. André Håkansson får ännu ett bra läge när Jasmin Palevic slår tillbaka en förlupen boll, men skyttekungens volley går över. Med runt fem minuter kvar av första sätter Kulladal igång en snabb kontring som ger två lägen, ett sista avslutar "Håkan" dock utan problem för målvakten. Han får ännu ett läge efter ett fint Kulladalsuppspel från högerkanten innehållande Per Magnusson, Mattias Andersson, Mattias Jurlander och slutligen då "Håkan" men avslutet lämnar mer att önska. En, så här i efterhand, viktig aktion är Calle Stenbergs brytning precis innen en Hylliespelare får möjlighet att spela in en boll framför mål. 0-2 i paus.

Kulladal rivstartar andra halvlek och visar att man åtminstone vill ha ett mål med sig från de här båda mötena med Hyllie. Och mål, det får man. Efter femtio minuter slår Denniz Salih en utmärkt boll i djupet till "Håkan" som distinskt avslutar med en halvvolley i bortre, 1-2. Det finns flera sekvenser i halvleken som påvisar Kulladals vilja ikväll, en av dessa är Mattias Anderssons hemjobb till eget straffområde som både hindrar en potentiell målchans för Hyllie och skapar ett kontringsläge där "Julle" sånär hittar "Håkan" för ett andra mål. Ett inhopp av Edward Asamoah med halvtimmen kvar skulle visa sig ge Kulladal ännu lite mer energi. Fem minuter senare står det 2-2 på resultattavlan efter att Pierre Svensson slagit en djupledsboll till "Eddie" som inte får den med sig men gör tillräckligt för att bollen ska hitta fram till "Håkan" och ett andra mål för kvällen. Hans åttonde (!) på de enda tre matcherna han spelat med U i år. Kulladal kämpar hårt och man är det bättre laget just nu. Därför känns 2-3-målet med kvarten kvar riktigt tungt. Ett inspel från höger tar på "Mexes" innan det går i mål. Det ger Hyllie energi och om det inte vore för "Mogges" två räddningar inom loppet av några minuter hade det stått 2-4 och kanske mer. Målvakten ger sina utespelare chansen. Med tio kvar kommer två riktigt heta lägen. Pierre Svensson slår en fin hörna som "Julle" får huvudet på men både nicken och returen av "Håkan" räddas på mållinjen. Efter att "Eddie" något slarvigt skickat ett avslut långt utanför kändes det som om det skulle bli en jobbig uddamålsförlust. Men turen var på Kulladals sida denna afton. Pierre Svensson utnyttjar en frisparksretur och skickar in 3-3 invid vänstra stolpen. Jubel på bänken! Mot slutet blir det riktigt Hawaii när båda lagen skickar fram chansbollar framför mål. Närmast är Kulladal via "Eddie" och kvitteringshjälten Pierre Svensson. Men matchen slutar 3-3 och Kulladalsspelarna ska ha stor eloge för sin insats.

Matchens spelare

Jasmin Palevic tog kontakt med lagledningen under dagen och uttryckte sin önskan om att spela mittback ikväll. Chansen fick han och tog den med bravur! "Jasse", eller "den nya Dani Alves" som Hozan ville döpa honom till hade naturligtvis stor hjälp av den rutinerade Calle Stenberg som blev inkallad sent. Men utmärkt timing, fint positionsspel, brytningssäker och styrka i luften ställer ju frågan om anfallsspelaren kommer ifrån mittbacken igen...

Nästa match: Lödde (H) måndag den 9sept kl 19.30

Av 1938 - 2 september 2013 12:00

Senast Kulladals U-lag mötte Hyllie blev det en ordentlig käftsmäll som slutade med 0-12 på Hyllie IP. Nu söker man revansch när lagen möts på nytt.