Mukremin Semovski

Tobinho Sjöbäck

Labinot Mahalla

Markus Swane

Med dom siffrorna rusar Kulladal upp till andraplats i en minst sagt haltande tabell. Otroligt nog lyckades man dessutom förbättra det galna målsnittet på fem mål per match. Undertecknad var inte på plats ikväll och att be nån spelare rabbla upp alla målskyttar, framspelningar med mera vore att begära för mycket. Så mer än så här blir det tyvärr inte om matchen. När domaren registrerat det kommer det upp här. Däremot kan vi konstatera saker från serien i övrigt. Fjolårsettan IFK Malmö fortsätter ha det tungt. Förvisso vann man sin första match mot Dösjöbro senast men i derbyt mot FC Rosengård och man på en 0-7-förlust. Dösjöbro vann kvällens andra derby när man bortaslog Lödde med 4-2. "Dösjan" imponerar under sin första säsong i div 1. I nästa omgång förväntas Kulladal få det något tuffare då man gästar Lindängens IP. Matchen spelas på måndag kl 19.

Tabell och resultat

Av 1938 - 21 maj 2018 14:15

Efter urladdningen mot Lödde senast spelar U-laget återigen hemmamatch ikväll när Torn kommer på besök. Kvällens motståndare har börjat säsongen svagt, i motsats till A-laget som går som tåget som nykomlingar i div 1, och har efter fyra matcher ännu inga poäng på kontot. Ett målglatt Kulladalslag (målsnitt på fem mål per match) bör ha goda chanser att såra deras försvar (nitton insläppta på fyra matcher). Som vanligt vet vi dock aldrig vad motståndarna kommer med för trupp vilket gör det farligt att gå in med en slapp inställning. Med någon timme till jag ska på jobb ligger ingen trupp ute så jag kan tyvärr inte meddela kvällens Kulladalstrupp men förväntar att fredagens bänk samt ett antal juniorer kommer till spel. Filip Hillgren i mål är ett som är säkert åtminstone.

Obsevera att matchen börjar kl 19.15 och spelas på gräset!

Av 1938 - 20 maj 2018 16:56

Seved - Lindeborg 4-2 (2-1)

En ledig söndag innebär alltsom oftast småklubbsfotboll för undertecknad, åtminstone vid denna årstiden. Idag var skådeplatsen Heleneholm och planen bredvid värmeverket. Lagen var nykomlingarna i sexan Seved som tog emot vår grannar söderöver Lindeborg. Första gången någonsin jag besökte denna del av Heleleholms IP. Trivsamt faktiskt och att solen sken gjorde inte saken sämre. Det här var något av en ödesmatch för båda lagen. Seved sist i serien och så klart i stort poängbehov. Lindeborg fick en rätt hyfsad start på säsongen i år med två segrar första tre matcherna. Men senaste omgångarna har det inte alls gått lagets väg och inför dagens match hade man tre raka förluster. Ifjol var man ohyggligt nära en direktcomeback till div 5 men rasade sönder och samman under en kvalmatch vilket innebar en div 6-plats även i år. Dagens match speglade den nuvarande formen väl. Redan innan jag hunnit "bänka mig" hade Seved gjort 1-0, ett vackert mål enligt min bänkkollega Jack Berggrensson som var där för att se brorsan Joel som startade på topp. Det dröjde inte särskilt länge innan Seved kontrade in 2-0. Detta om något borde tryckt ner Lindeborgarna i skorna. Men där och då visade laget moral och kom tillbaka in i matchen. Innan halvtid var det reducerat och pausvilan var nog mest välkommen för hemmalaget. I början av andra var Lindeborg det klart mest spelförande laget, eller ja spelförande det var väl knappast något ordnat spel från någon av lagen. Men ett ögonblicks finess av Lindeborgs innermittfältare innebar kvittering till 2-2. En vacker frispark som gick stolpe in. Frisparken föregicks dock av diskussioner eftersom en Sevedspelare i tron att en offsidefrispark skulle slås från andra sidan planen slog bollen ditåt, men då uppfattade domaren det som om han satt igång spelet. Joel Bergrensson tog emot bollen och fick med sig en frispark. Efter kvitteringen trodde de flesta att Lindeborg skulle gå segrande ur det här. Seved såg riktigt trötta ut och nyttjade flera byten. Men Lindeborg gjorde nåt slags halvhjärtat försök att gå för ett segermål. Det såg illabådande ut redan på en kontring efter hörna då man markerade upp två Sevedspelare med bara två spelare. Tränare Peter Nilsson ordentligt frustrerad. Just den situationen klarade man upp men det skulle komma fler. Försvaret såg paralyserat ut när Seved mot slutet mest på chans slog långt. Både 3-2 och 4-2 är två identiska mål där hemmaspelarna får lång tid på sig att motta inlägg och avsluta, det ena ett skott från ungefär straffpunkten och det andra ett fint nickmål. Men vad gjorde Lindeborg?! Typiskt för situationen man befinner sig i för tillfället. Det fanns lägen att lyfta in bollen och vid nåt tillfälle är man nära att få till avslut men för poäng skulle man satt sina chanser tidigare i matchen. Seved, jumbo i serien och med bara två inspelade pinnar inför matchen kasserar hem sin första seger i årets serie. Inte alls orättvist men ett någorlunda rätt inställt Lindeborg skulle ha vunnit detta. Växlade några ord med klubblegendaren Richard Palhoto som var inne på att knyta på sig skorna igen. Nu sitter där någon hemma och himlar med ögonen. Men det är precis vad laget behöver. En ledarfigur som kan dra övriga spelare i kragen. Peter försöker förgäves från bänken och Palhoto från publikplats men frågan är om han inte gjort nytta även på plan i dagens läge. Nu med sonen Alexander i laget för övrigt. Jo dom har hunnit spela match tillsammans redan ifjol om någon undrade. Det här laget har tillräcklig kunskap för att inte härja i botten av sexan, det har jag inga tvivel över. Flera duktiga unga. Men spelintelligensen finns inte. Ingen styr upp det. Där måste finnas någon som berättar för dom hur man ska göra. Sen om det är Palhoto eller någon annan, något måste hända. Nästa match redan på onsdag. Kom igen Fältet!

Av 1938 - 19 maj 2018 00:30

Kulladal verkar trivas utomordentligt på Vångavallen i Trelleborg. På fredagskvällen kom lagets andra raka seger, tredje raka utan förlust, på den svårspelade arenan. Den kom via en imponerande arbetsmoral, effektivitet och mål vid precis rätt tillfällen. Springer man mer än motståndaren så brukar det räcka långt och det är onekligen en devis Kulladal lever efter. IFK Trelleborg var det spelförande laget när Sebastian Rask efter Martin Perssons inlägg volleysparkar in 0-1 med ungefär halva halvleken spelad. Om det målet var tungt att få emot sig var det inget mot 0-2 som skulle komma nästan omgående efter avspark i andra. Mario Gloger krigar fram bollen till Markus Swane som får helt öppet mål. Av bara farten kontrar man också in 0-3 när Johan Mellqvist petar bollen till Rask som blir helt ren med keepern - hans nionde (!) säsongsmål var ett faktum. Då hade vi bara spelat femtiofem minuter av matchen. Kulladal tillät sig aldrig slappna av väl elva mot elva men när Trelleborg fick en man utvisad tycktes man vaggas in i nån slags falsk trygghet, alternativt att man kroknade. Hemmalaget har flera mer eller mindre klara chanser och borde spräckt nollan långt tidigare än Daniel Janssons självmål på övertid. Filip Hillgren står här för flera klassparader. Även om dom inte var lika många som Trelleborgs chanser så borde Kulladal också ha nyttjat sina omställningar bättre. Att gå ifrån en match mot IFK Trelleborg utan att ge upp chanser är sällsynt så det behöver vi inte lägga något större fokus på. Det här var ännu en fantastisk insats på Vångavallen och en trea som andra lag bara drömmer om. Och så en comeback av Dennis Rickbo på det med! Det är sån match där hela laget kan nämnas med risk för att annars glömma någon. Lysande, fullständigt lysande Kulladal.

Tack till Inge Kvist för bilderna!

Matchfakta

IFK Trelleborg - Kulladal 1-3 (0-1)

0-1 Sebastian Rask (23) 0-2 Markus Swane (46) 0-3 Sebastian Rask (55) 1-3 (92)

Så var matchen

Det här var faktiskt IFK Trelleborgs första match på Vångavallen denna säsong efter att dom fått hålla till utanför fram tills nu. Det är också dom som inleder piggast. Daniel Jansson, en av tre tillbaka från avstängning senast, tvingas till en fin glidtackling som blir till hörna. Den leder till matchens första avslut, en volley som går utanför. Kulladals första hörna kommer inte långt därefter, där det är Sebastian Rask som både ordnar den och slår den. Mario Glogers skarv ser nog farligare ut från vår vinkel än vad det faktiskt var. Första riktiga anfallet dröjde några minuter till. Markus Swane tar ner en boll till Mario som crossar den över till Rask, på typiskt skyttekungsmanér drar han till direkt på volley, dock en bit utanför. Rask var tillbaka i rollen som han hade under hösten ifjol; mellan innermittfält och anfall. Det tog inte särskilt lång tid innan han var hemma i den. Det kunde dock varit ledning för hemmalaget med en kvart cirka spelad. Man spelar till sig en frispark i utmärkt läge. Nichlas Schön, en av lagets värvningar inför säsongen, knorrar den mot höger men Filip Hillgren får händerna på både den och returen. Även om Trelleborg har bollen mest lyckas Kulladal reda ut det utan större problem. Ett exempel är när Johan Mellqvist och Martin Persson spelar sig ur ett trängt läge vilket sånär ger en målchans för Swane, om det inte vore för målvakt Marko Lukic utrusning. Efter tjugotre minuter får Kulladal ett inkast högt upp. MP kastar långt, får bollen åter och slår ett inlägg som skarvas av en hemmaförsvarare innan den dimper ner till Rask som dundrar in 0-1! Det får fart på hemmabenen. Några minuter efter målet går ett högerinlägg från en vänsterfot farligt nära bortre stolpen. Danne får ut ett långt ben och lyckas rensa nästa anfall till hörna. Hörnan skapar viss oreda men Hillgren får precis en hand på bollen, sen står målet tomt för ett ögonblick då han fått en smäll (egna spelare) och reser sig sakta. Men försvaret lyckas reda upp det. När domaren blåser för paus är det så klart en befrielse då Trelleborgarna stundtals lyckats pressa oss tillbaka.

Sällan eller aldrig har jag sett ett Kulladalslag gå från trötta och tillbakapressade till supertaggade och målfarliga på en kvarts paus. Det där var ett paussnack Patrik Påhlsson! För knappt hade publiken på Tjonga..., förlåt Vångavallen hunnit bänka sig då Mario får tag i en passning nära straffområdeslinjen. Förstatouchen blir för lång men tysken lyckas peta andratouchen precis så bollen går förbi både försvarare och målvakt till Swane som har helt öppet mål - 0-2! Swanes fjärde mål på nätt och jämnt hundra minuters speltid. Hillgren fortsätter vara orädd vid IFK:s fasta, återigen krockar han med en egen spelare - denna gång Danne - men båda reser sig igen. Det skulle istället bli en kontring för Kulladal. Kontringsexperten Johan lyckas peta bollen perfekt till Rask som i sin tur springer sig till ett friläge - 0-3! Raskens nionde mål på bara fem matcher! Solen tycktes lysa ännu starkare över Kulladalsspelarna några minuter efter det. I en duell med Mario, som får gult, sparkar en Trelleborgare efter tysken och drar på sig ett direkt rött. Med undantag för Swanes skott i burgaveln, framspelad av Johan tycktes detta mest hämma gästerna. För sen tar Trelleborg över matchen rejält. Vore det inte för Hillgrens kalasräddning från ett avslut på nära håll var det reducerat redan där. Den efterföljande hörnan är ännu farligare men här räddas de rödklädda av ribban och av ett svagt avslut på returen. Mario går ut efter ett fantastiskt arbete och med ett gult hängande över sig. Tobinho Sjöbäck ersätter. Rasken har faktiskt läge för ett nytt hattrick i Kulladalströjan, det är nu så många att jag tappat räkningen, men hans avslut efter att Johan lagt en fin boll över backlinjen går bortom bortre stolpen. MP är näste grovjobbare att förtjäna vila. Matchens spelare från i måndags, Tim Rickbo ersätter. Det dröjer inte länge innan han får en chans men hans skott efter fint samarbete Swane/Gavran går rakt i famnen på keepern. Hillgren står för en ny räddning med en tolv minuter kvar. Med tio minuter kvar går Gavran och Rask ut, båda rejält utarbetade. Marcus Sandén in för att rensa upp och en efterlängtad comeback för Dennis Rickbo som missat hela försäsongen på grund av sin knäskada. Intressant nog var det just här i Trelleborg som bröderna Rickbo spelade sin senaste A-match tillsammans, den 20aug 2017. Det gladde säkerligen en av våra mest trogna supportrar uppe på läktaren. Dennis bästa skriva-hem-om-aktion var ett inlägg till Swanen som han nickade utanför. Ett övertidsmål från Trelleborg, inprickat av Danne, blev bara ett tröstmål och Kulladal kunde räkna hem säsongens fjärde trepoängare!

Matchens spelare

Sebastian Rask. Jag sa för ett tag sedan att det skulle vara slut på delade utnämningar, annars hade Filip Hillgren varit med på denna också. Rasken var avstängd senast och tycktes ordentligt spelsugen. Oj vad han kommer till sin rätt i rollen mellan MP/Johan och Swane på topp. För det första blir han mer involverad i spelet och så känns det som om ytorna för honom blir större. Särskilt när han löper som ikväll. Förutom de två matchavgörande målen står han för flera uppoffrande löpningar defensivt. Visst blev det ett byte på det men hellre grovjobb i åttio än att springa och spara på sig, när vi nu har fem byten dessutom. Firma Rask/Swane i denna form... Siiicken!

Av 1938 - 17 maj 2018 20:45

Kulladal åker på fredagen till Vångavallen för match mot tabelltvåan IFK Trelleborg. Motståndarna är obesegrade efter fem matcher av serien och har endast LB07 framför sig i tabellen. Efter oavgjort mot Eslöv i första omgången blev det tre raka vinster innan Dösjöbro lyckades plocka en pinne senast. Därefter har man hunnit slå ut div 2-laget Österlen ur DM. Förra årets mittenplacering verkar vara ett minne blott för "Zebrorna" som förutom en ny tränare värvat in offensiv spets i laget. Kulladal har goda minnen från Vångavallen då man ifjol stod för en prickfri insats och efter två mål av Dennis Rickbo segrade med 2-0. Faktum är att man vann både hemma- och bortamötet 2017. Kulladal studsade tillbaka väl i förra omgången då Höganäs slogs tillbaka med 5-2. Imponerande med tanke på att vi kom till spel med tre avstängningar, utan en skadad målvakt och med bara fjorton man i matchtruppen. Truppbredden visade sig åter från den goda sidan. Det får den gärna göra igen. Till fredagens match saknas Eddie Ekblad (resa) och Felix Påhlsson (cup med juniorerna) förutom skadade Joakim Söderlund (rygg), Primus Swenson (ljumske) och Patrik Ingholt. Däremot har vi tillbaka Daniel Jansson, Mattias Jurlander och Sebastian Rask från avstängning. Sen största utropstecknet Dennis Rickbo som varit borta ända sedan sista seriematchen ifjol. Oerhört trevligt besked. Som alltid blir en bortamatch mot IFK Trelleborg något att bita i men det blir det också för Trelleborgarna.

HemmaplanKulladals IPVångavallen
TränarePatrik Påhlsson (femte året)Hannu Sirviö (första året)

Fem års möten

2017, div 3 SG: IFK Trelleborg - Kulladal 0-2 (Dennis Rickbo 2)
2017, div 3 SG: Kulladal - IFK Trelleborg 3-1 (Martin Persson, Daniel Jansson, Sebastian Rask)
2016, div 3 SG: IFK Trelleborg - Kulladal 1-1 (Mattias Jurlander)
2016, div 3 SG: Kulladal - IFK Trelleborg 0-3 (-)

Skyttekung

Sebastian Rask, 7mål

Nichlas Schön, 3mål

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

Alla tips i KFF-tipset hittar ni här

Från fjolårets möte på Vångavallen som Kulladal efter en dubbel av Dennis Rickbo vann med 2-0

Av 1938 - 14 maj 2018 21:16

Det blev aldrig riktigt någon match av kvällens tillställning mellan Kulladal och Lödde. Redan inom första minuten hade Tobinho Sjöbäck gett Kulladal ledningen och sedan snittade man ett mål var tionde minut. Revanschen som hemmalaget skulle utkräva för A-lagets två förluster mot Lödde blev aldrig aktuell eftersom Lödde med en DM-match mot Högaborg imorgon ställde ett ungt lag på banan. Ett Kulladal fyllt med A-spelare hade naturligtvis inga problem att gå vinnande ur en sådan strid. Pausresultatet 4-0 föjdes upp av sex nya i andra och slutresultatet skrevs till 10-1. Målbäst blev föga överraskande målkungen Sebastian Rask som mäktade med fem baljor och vore det inte för en Lödde-reducering hade han även plockat med sig ett äkta hattrick på åtta minuter. Felix Påhlsson var inte långt efter med ett hattrick. Men matchens bästa var trots allt Tim Rickbo som gjorde precis vad han ville på innermittfältet. Får han så mycket arbetsyta och -ro blir han som Watson till Sherlock Holmes. Fyra assist landade han på men med bättre skärpa hos avslutarna kunde det blivit ännu fler. Visst fanns det långa stunder av matchen där det blev gåfotboll men gillade ändå Kulladals sätt att runda av matchen. Man gick inte ner i Löddes tempo och gick hela tiden framåt. Chanserna var många, till exempel var ramträffarna två samtidigt som en helt utelämnad Löddemålvakt stod för flera fina räddningar.

Matchfakta

Kulladal - Lödde 10-1 (4-0)

K: Sebastian Rask 5, Felix Påhlsson 3, Tobinho Sjöbäck, Mukremin Semovski

Ass: Tim Rickbo 4, Tobinho Sjöbäck 2, Felix Påhlsson, Sebastian Rask, Mattias Jurlander, Mario Gloger