Alla inlägg under april 2017

Av 1938 - 24 april 2017 15:00

Efter att A-laget och J-laget gjort sina hemmapremiärer i helgen är det ikväll dags för U-laget att göra detsamma. Efter uddamålsförlusten mot Eslöv i premiären (3-4) tar man ikväll emot Höganäs som i sin första match förlorade stort mot Torn. Det är tajt matchande för vår seniortrupp med fyra matcher på lika många dagar, men det ska vi klara med den stora truppen. Dessvärre kan inte bloggen närvara ikväll på grund av jobb men ett resultat ska nog kunna rapporteras.

Mahmoud "Semko" El-Borchali

(med reservation för eventuella ändringar)

Av 1938 - 24 april 2017 09:51

På söndagseftermiddagen spelade juniorerna sin andra match för säsongen när man tog emot spelskickliga Osby hemma på Kulladal. Det var också gästerna som dominerade matchbilden större delen av första halvlek. Trots ordentligt spelövertag lyckades det bara norrskåningarna att göra ett mål, en hel del tack vare fint målvaktsspel av Noli Morina som joinat från Lindeborg här under vintern. Mot slutet av halvleken började Kulladal äntligen försöka etablera lite spel och på sin i stort sett första målchans lyckades det laget att kvittera till 1-1. Ett fint anfall avslutades med ett perfekt inlägg av högeryttern Oliver Ohlsson som Jack Berggrensson fick perfekt träff med pannan på. Även andra halvlek inleder man bra och via en stark centrallinje lyckades det Mathias Anderssons mannar att stänga till Osby uppspelsmöjligheter. Kulladal spelade sig till ett antal bra chanser men lyckades inte överlista Osbys talangfulla målvakt Morgan Hellman (tidigare Olympic för övrigt) en gång till. Istället fick gästerna chansen att avgöra matchen då man tilldömdes en straff med tio minuter kvar. Men Noli Morina gick rätt, räddade straffen och blev stor poänghjälte denna söndag. Poängen var juniorlagets första efter storförlusten mot Kvarnby i premiären. Kommande söndag väntar derby mot Lindeborg!

Matchfakta

Kulladal - Osby 1-1 (1-1)

K: Jack Berggrensson

Ass: Oliver Ohlsson

Tabell och resultat

Av 1938 - 24 april 2017 09:37

Efter en snöplig förlust mot rivalen Olympic (1-2) i premiären av Skåneserie A lyckades det 01:orna att komma tillbaka starkt i första seriematchen hemma på Kulladal. Laget krossade Malmö FF med 5-1 (!) och så här säger tränare Haris Saranovic om matchen:

Vi möter ett mycket spelskickligt MFF, där vi större delen av matchen får fokusera på försvarsspel som vi gör riktigt bra. Det goda försvarsspelet resulterar i viktiga bollerövringar på mittplan som i sin tur blir till vassa kontringar. Våra grabbar sprang mer, ville mer och förtjänade vinsten. Vi jagade mycket boll men när vi väl erövrade bollen stack våra yttermittfältare och anfallare direkt, helt och hållet enligt vår "gameplan". Våra anfallare gjorde ett stort jobb att suga in bollen och invänta rättvända spelare. MFF var inte riktigt beredda på våra spelskickliga offensiva spelare som kontrade sönder Di Blåe.

Matchfakta

Kulladal - Malmö FF 5-1

K: Genti Bulliqi 2, Ajdin Besic, Amir Naffah, Nikola Antic

Härnäst möter laget Eskilsminne på bortaplan och den matchen spelas på söndag kl 11.

Av 1938 - 23 april 2017 11:15

Med ett riktigt snyggt 1-0-mål via Sebastian Rask efter fyra minuter tycktes allt frid och fröjd kring Kulladals förhoppningar att ta med en trea från hemmapremiären mot Hyllie. Ännu bättre blev utgångsläget när Eddie Ekblad bombade in 2-0 i mitten på andra. Noterbart att Rask dessutom missade en straff i slutet på första halvlek. Men efter 2-0 slutade hemmalaget spela och bjöd in nederlagstippade Hyllie. Reduceringen kom bara ett par minuter efter, där försvaret agerade förvånansvärt passivt i eget straffområde. Sen tycktes man ändå reda ut det hela då Hyllie inte hade särskilt många bollar kring Kulladals straffområde. Men med tre minuter kvar av ordinarie tid kastar man ett långt inkast till sin starka forward som tillåts vända upp och skicka in kvitteringen. Efter kvitteringen skapar Kulladal massor med chanser, kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg. Ineffektiviteten var dock påtaglig denna eftermiddag och visst borde man avgjort den här tillställningen långt innan den överhuvudtaget blev spännande och till och med efter att den blev spännande. Inget illa som inte för något gott med sig. Tränare Patrik Påhlsson har nog fått en klarare bild över vilka spelare som kan leverera och vilka som helt enkelt inte håller. Dessutom behövde Kulladal den här käftsmällen för att komma ner på jorden efter en framgångsrik försäsong. Laget måste börja inse att ingenting fås gratis, oavsett motstånd och serie. Nu har vi mött seriens två förmodade bottenlag och det har väl knappast sett imponerande ut. Ok om poängen trillar in men ja det gjorde ju inte det idag. En fantastisk arbetsinsats av Markus Swane ger honom en välförtjänt matchens spelare utnämning - bara en tidsfråga innan målen börjar trilla in. Nu får vi höja det här så det inte blir ett till år av ångestframkallande kontraktsstrid.

Matchfakta

Kulladal - Hyllie 2-2 (1-0)
1-0 Sebastian Rask (4) 2-0 Eddie Ekblad (73) 2-1 (75) 2-2 (87)

Så var matchen

Äntligen hemmapremiär! Vi får tillbaka till Lödde-matchen i september för den senaste matchen på gräset. Martin Persson kom inte till start (agerade assisterande istället i Legendens frånvaro) och ersattes på mitten av Tobinho Sjöbäck. Stefan Vagic kom in på höger. Annars inga förändringar från BW-matchen. Kulladal inledde matchen lovande. Tidigt har Tobinho ett skott som dock blir helt missriktat, bra förarbete av Eddie Ekblad och Markus Swane. Redan efter fyra minuter kom ett riktigt fin ledningsmål. Swane får tag i en slumpboll på mitten, spelar ut den till Stefan som tar emot och löper ner mot kortlinjen innan han slår ett perfekt inlägg som Sebastian Rask liggandes i luften krutar in i mål. Raskens fjärde mål på bara hundra minuters fotboll! En nödvändig start mot ett lag som vi på förhand skulle stå lågt och försöka stänga till. Dock var vi snabbt tillbaka i gamla synder då vi i stort sett på avspark släpper till ett friläge för gästerna, men Calle Nelin står för en fin benparad. I motsats till vad jag trott på förhand var matchen öppen - kanske var det målet som gjorde det då. Efter fint tillbakajobb av Mattias Jurlander får Rask tag i bollen kring mittplan, nu slår han den ut till höger och sätter sin anfallskollega i läge. Lite ur vinkel tvingas Swane ta avslutet som prickar utsidan av stolpen. Bara några minuter senare är det dags för nytt fint läge. Ett inkast på egen planhalva av Zambrotta dimper så småningom ner till Rask som nu sätter Stefan i ett rent friläge. En mot en med målvakten Jonathan Persson lyckas Stefan inte få bollen på mål. Kulladal var inne i bra period. Precis som talat om på förhand löper man mycket för varandra och idkar tålamod över hela banan. Julle kommer loss högt upp, blir fälld i straffområdet och domaren dömer straff. Straffen läggs av Rask men anfallaren missar sin första i Kulladalströjan när målvakten går rätt. Hyllie med bland annat förre Kulladalaren Ziad El-Jerbi (född 1997) på innermittfältet är inte alls oävna och kommer ett par tre gånger i bra läge. Det bästa har man kort före halvtid där man spelar sig igenom till ett friläge likt Stefans innan, men Calle mv står för en ny fin benparad och räddar hemmalagets pausledning. En öppen tillställning med chanser åt båda håll men med klar övervikt för Kulladal.

Kulladal fortsätter dominera i inledningen av andra. Det finns dock en tendens med alldeles för många felträffar och svaga inledning i och kring mål. Man hade önskat mer beslutsamhet kring straffområdet. Hyllie känns relativt ofarliga. Filip Ahlström blir fälld som sisteman och får en frispark, det är väl i stort sett det och ett skott från långt ut rakt i Calle mv:s famn som man har första kvarten. Rask får till ett bra frisparksinlägg från vänster, men Swane nickar den över. I paus hade Hyllie tagit in en anfallare i Roni Gurses, det är just han som skapar Hyllies första bra möjlighet i andra. På egen hand lyckas han hårt trängt ta sig till avslut. Kulladal replikerar med ett fint anfall. Joakim Söderlund söker Tobinho utanför straffområdet med ett inlägg, Tobinho tar emot den på bröstet innan han lägger vidare till Rask som får på ett helt ok avslut i svårt läge men det seglar strax utanför. En kvart in på andra byts Filip Jönsson in mot Stefan, då Pålle vill flytta upp mittback Bruce på mitten och få mer kontroll på detsamma. Tobinho ut till höger. Det dröjer inte länge innan Bruce är inblandad i en farlighet men hans avslut blockas till hörna. En stund senare har Linköpingssonen också en nick på Söders högerinlägg men den går rakt på målvakten. Hyllies anfallare Arianit Mulaj har några frisparkar halvfarliga frisparkar matchen igenom men lyckas inte få någon på mål. När andra halvlek löpt upp mot tjugo-tjugofem minuter tar gästerna över. Man skapar förvisso inte så mycket men vinner klart mer dueller och lyckas flytta fram sina positioner. Mitt i detta kommer ur deras perspektiv en kalldusch då Zambrotta bombar in 2-0 efter en hörna som faktiskt började med en kortpass av målskytten till Tobinho innan den gick vägen via målvakten och Bruce och Dannes arbete på andrabollen. Precis innan mål hade Primus Swenson löpt på banan i vad som blev hans hemmadebut (i serien) i Kulladalströjan, Johan Mellqvist går ut. 2-0-ledningen varar inte särskilt länge. Hyllie reducerar efter att ha kommit förbi till vänster, spelat in bollen till anfallaren Arianit Mulaj som väl enkelt får stå och motta avslut - 1-2. Med tio minuter kvar löper Dennis Rickbo på banan, hans seriedebut i Kulladalströjan - ut går Julle. Gemensamt för både Johan och Julle var stort uppoffrande slit men hade förtvivlat svårt med bolltouchen matchen igenom. Överhuvudtaget verkar det varit svårspelat för spelarna sprang och halkade mest hela tiden. Greppet på planerna är väl vad det är här i april. Rask har ett bra läge att stänga matchen efter ett bra anfall på högerkanten, men anfallaren får ingen vidare träff på bollen som löper långt utanför. Hyllie har inte så värst mycket att komma med i sin kvitteringsjakt, men ett inkast med tre minuter kvar av ordinarie tid skulle ändra på det. Bollen tillåts studsa in i straffområde innan 1-2-skytten Mulaj får tag i den felvänd, vänder upp med en man i ryggen och snyggt placerar in 2-2 invid ena stolpen. Passivt försvarsspel av Kulladalslaget som nu fått uppleva en säker 2-0-ledning glida ur händerna. Jörgen Mellberg, en av avbytarna var minst sagt irriterad över lagkamraternas oförmåga att stänga det här. Efter målet lyckas Kulladal faktiskt på ett imponerande sätt samla ihop trupperna och sätta ihop en handfull bra anfall med efterföljande avslut. Närmast är Swane när han styr Raskens avslut över. Lägena fanns och äntligen lyckas vi utmanövrera ett "bottenlag" (förlåt Hyllie), men då sumpar vi det på annat vis. Nu gäller det att stramme ballerne inför kommande Malmöderbyn på tisdag och lördag!

Matchens spelare
Markus Swane. Sprang och slet matchen igenom och skapade stora ytor för sina lagkamrater mest hela tiden. Gjorde väl egentligen allt utom mål. Kommer bli oerhört nyttig framöver. Fysiskt fenomen. Utmanas idag av Calle Nelin som gjorde en stabil insats, var chanslös på målen och hade några fina benparader i första.

Av 1938 - 22 april 2017 10:56

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar
Fredag19.15
  0-1 (0-1)D: Robin ForsDösjöbro tog andra raka segern i upptakten av div 3 SG. En fin uddamålsseger som bäddades av Robin Fors första säsongsmål redan efter tolv minuter. Desto tyngre för Lunds SK som nu har två förluster mot lag som man av flera är tippade att konkurrera om nytt kontrakt med. Har inte lyckats hitta nån artiklar från matchen i övrigt så det får bli stopp här. Härnäst åker Lund till Bjärsjölagård. Dösjöbro möter topptippade Lödde.
Lördag13.00
0-2 (0-2)O: Simon Ståhl, Rassa RahmaniEfter en stark pinne i premiären mot seriefavoriten åkte Olympic idag till Bjärred och plockade hem en trea mot nykomlingen. Med ett starkt innermittfält blev man för svåra för ett i andra halvlek mattat Bjärred. Simon Ståhl satte 1-0 efter tio minuter och sen fick gästerna ett mentalt viktigt 2-0-mål strax innan paus genom Rassa Rahmani. "Vår första halvlek var helt ok. Men tyvärr släppte vi in två mål. Sedan mattades vi efter paus, så sett till 90 minuter speglar resultatet matchen" sa Bjärreds tränare Jörgen Persson till Sydsvenskan.

Källa: Sydsvenskan
 14.00    5-1 (4-0)N: Julian Grozdanovski 3, Andreas Dahlbom, Robin Lindskog

B: Sheka Kanu
Som väntat hade Nosaby inga bekymmer med ett minst sagt sargat BW90. 1-0 kom redan efter fem minuter. Kristianstadlaget gick sen upp till 4-0 innan paus och ökade på till fem precis efter när Julian Grozdanovski satte sitt tredje för dagen. BW tilläts tröstmåla med en halvtimme kvar och om man får tro Nosabys hemsida var resterande del av matchen bara en transportsträcka. Man skriver också att storsegern inte ska dras för stora växlar av då BW kommer tillhöra botten i år.

E: Kim Jeppsson
Att seriefavoriten IFK Trelleborg bara skulle ha två poäng efter två spelade omgångar var nog inte många som trodde. På lördagen fick man ånyo bara med sig en pinne då Eslöv gästade Vångavallen. Höllvikenförvärvet gav "Zebrorna" planenligt ledningen i mitten på första efter att ha dominerat inledningen av matchen. Eslöv hade sitt första skott på mål efter trettioåtta minuter! Istället för utökning av ledningen kvitterade Kim Jeppsson överraskande i början på andra. Efter det tycks Trelleborgarnas spel ha kollapsat och man förmådde inte att samla ihop för ett segermål.

Källa: IFK Trelleborg
 15.00

0-1 (0-1)H: Kim Johansson Efter bara fyra minuter satte Hörbys spelande tränare Kim Johansson matchen enda mål! Löddes kvitteringsjakt bestod sen av både ribb- och stolpträffar men effektiviten fanns inte: "Tyvärr hade vi stark motvind och det påverkade spelet. Vi hade en del chanser men antingen nickade vi över eller så sköt vi utanför. Vi var inte tillräckligt effektiva i sista tredjedelen av planen. Hörby spelade smart och utnyttjade att de hade vinden i ryggen" (Löddes assisterande Jimmy Hultin till Sydsvenskan). Därmed är det det överraskande paret Dösjöbro och Hörby som leder denna serie efter två omgångar.

Av 1938 - 20 april 2017 22:15

Då har det så äntligen blivit dags för himmapremiär!  Premiären mot BW90 kan vi skönt nog lägga till handlingarna med den trea vi fick med oss. På lördagen tar Kulladal emot grannen i väst, Hyllie som haft en minst sagt brokig väg fram till seriestarten i förra veckan. Med en i stort sett ny trupp ställdes man mot Bjärred i premiären, ett lag som man slog båda gångerna i div 4 SV ifjol - nu fick man stryk med 1-6. Naturligtvis kommer det ta tid innan Hyllie blir ett slagkraftigt lag men nog finns tillräcklig individuell kompetens för att störa lag i denna serie. Det fick vi erfara i MM-gruppspelet där Hyllie ställde laget lågt och gav oss bekymmer även om vi till slut vann med 1-0. Något liknande kan vi nog förvänta oss på lördag. Förra året hade vi stora problem att få rull på bollen mot lag som backade hem, i träningsmatcherna har detta därför varit första prioritet. Det ska bli intressant att se vad försäsongen gett oss i det avseendet. Efter första matchen har några spelare skavanker. Mattias Jurlander har hämtat sig fint från sin skada som tvingade honom att utgå i premiären, däremot har Martin Perssons fot inte läkt så han missar lördagens match. I övrigt är truppen intakt. Noterbart är att legendaren Jörgen Mellberg och en av truppens yngsta, Primus Swenson som gjorde seriedebut mot Flagg i höstas är nya i truppen jämfört med senast.

Fem års möten

Malmömästerskapen, 2017: Kulladal - Hyllie 1-0 (Stefan Vagic)
Träningsmatch, 2012: Kulladal - Hyllie 5-2 (Oskar Hemby 3, Andy Borg, Luftim Vejseli)

Skyttekung

Sebastian Rask, 3mål

Yousef El Beyrouti, 1mål

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

KFF-tipsets hemsida och alla deltagares tips hittar ni här.

Precis innan avspark i februari månads MM-match som Kulladal vann med 1-0 efter mål av Stefan Vagic

Av 1938 - 19 april 2017 22:45

Fredag19.15
    Nykomlingen Lunds SK förlorade första matchen mot en annan nykomling, Hörby. Enligt rapporterna gjorde man en bra första halvek där man förtjänade mer än 1-1 men tappade i andra. Bättre gick det då för Dösjöbro som slog tillbaka tippade topplaget Nosaby med 2-1. Att notera från den matchen: Det var inte notoriske målskytten "Löken" som gjorde målen, utan Niklas Ganneby. Ett starkt resultat. En annan match nu där man kanske måste föra spelet med mindre omställningar till följd.
Lördag13.00
  Ett på många sätt intressant möte. Trots olika poängutdelning imponerade båda lagen i premiären. Olympic som kanske förtjänade mer än en pinne mot IFK Trelleborg och Bjärred som krossade Hyllie med 6-1. Det är också en match mellan två välspelande fotbollslag. Dessutom är det en speciell match för Bjärreds tränare Jörgen "JP" Persson som fostrades i dom gröna innan han kom till Malmö FF.
 14.00      BW90 åker alltså till Kristianstad utan fyra avstängda spelare. Den trupp man lyckas få ihop tror jag har väldigt små chanser att hämta hem poäng. Nosaby förlorade visserligen premiären och hade ifjol en svag hemmastatistik men det här bör man plocka hem utan svårigheter.
 14.00
   Malmöderby redan i andra omgången! Hyllies premiär visade att man inte lyckats spela ihop sin nya trupp på ett tillfredsställande sätt. Vet inte hur mycket man sen kan göra på en vecka men Kulladal ska akta sig för underskattning. Utan den energi och inställning som byggt upp lagets spel kan man få svårt mot alla lag, det syntes inte minst mot bottenlagen Hanaskog, Tomelilla och Nike 2016. Det här blir lite av ett examensprov på huruvida vi kan föra matcher mot lag som backar tillbaka, det gjorde nämligen Hyllie i vinterns MM-match som slutade med en knapp 1-0-seger för Kulladal.
 14.00     Eslöv får verkligen bekänna färg här i inledningen av sin comeback till div 3. Efter en bra match mot Lödde som trots det slutade i förlust i premiären åker man nu till Vångavallen för årets kanske svåraste bortamatch. "Zebrorna" imponerade inte särskilt i sin första match men på trots av det lyckades man hämta hem en poäng och med lite tur fått med sig ännu mer då man spelade med en man mer i slutet av matchen.
 15.00

Med viss möda lyckades det båda lagen att vinna sina premiärer med 3-2. Oerhört starkt av Lödde att vända ett 0-2-underläge (plus missad straff av Eslöv) till seger på bortaplan. Även om spelet kanske inte satt perfekt fick Hörby något av en kalasstart på säsongen med mål direkt av skyttekungen Fisnik Alaj och seger mot en nykomling och tillika förmodad konkurrent i kampen om nytt kontrakt. Tuff match nu.

Av 1938 - 19 april 2017 22:40

Eslöv - Kulladal 4-3 (2-1)