Alla inlägg under augusti 2014

Av 1938 - 8 augusti 2014 12:00

På lördagseftermiddagen ställs vi mot ÖT Smygehuk i en sexpoängsmatch. För närvarande ligger ÖT fem poäng före och placeringen framför oss. Det är således en viktig match för att vi inte ska bli avhakade i bottenstriden. Torsdagens träning var riktigt grinig vilket jag ser som ett utmärkt tecken på att vi är taggade. Senast vi möttes drog sydskåningarna det längsta strået med en seger på 4-2, då ledde vi ändå i paus med 1-0. Som jag skrev på bloggen i torsdags var det en match då vi flera gånger kom till korta i både offensivt och defensivt straffområde, det får inte hända igen. Vi måste bli mycket mer aggressiva framför mål. André Jönsson har känningar i baksida lår och är tveksam till spel. Arlind Tahiri saknas på grund av nyligen avslutad ledighet. Andreas Romansoff har inte tränat i veckan och kommer inte till spel. I övrigt är truppen intakt. För tredje gången denna säsong får Johan Mellqvist, född 1999 chansen i A-truppen.

Av 1938 - 7 augusti 2014 14:48

Förlust i höstpremiären. Ändå sitter vi, om än väldigt obekvämt, i förarsätet om kampen att undvika återkval till div 4. Den vägen vandrade vi förra året och den var allt annat än rolig. Den vill vi nog undvika i allra högsta grad. Absolut inget ont om Charlo men det finns en stor risk att vi kan få ett än obehagligare motstånd i ett sånt kval. På lördag väntar en ytterst viktig match mot ÖT Smygehuk, själva benämningen av sexpoängsmatch eftersom de ligger på positionen ovan oss. En vinst och vi ligger bara två poäng efter, vid förlust hela åtta poäng efter.

Det offensiva spelet mot Limhamn, särskilt i första halvlek tycker jag fungerade bra. Men det saknades en sak; Spelet i boxen. Aggressiviteten, hungern, viljan. Man får räkna med att det gör ont om man ska få in bollarna på mål. En förklaring till att vi kanske inte fick in tillräckligt med folk framför boxen var att André Jönsson ofta sjönk ner som en speldirigent, vilket inte var fel för det satte igång spelet bra - lite som mot Oxie. Men inte ens en hårdjobbande Mattias Andersson kan ensam jobba in bollarna i nätet. Då ropar många naturligt efter André Håkansson, som kan just det där, men som tränade en eller två gånger under "försäsongen" och då får man ingen startplats. Hur vi än jobbar för det så måste spelet i boxen bli avsevärt mycket bättre. Även defensivt. Det är särskilt viktigt mot ett storväxt ÖT Smygehuk som väntar på lördag. Senast vi möttes, på någon åker nånstans i södra Skåne, så kom vi till korta i straffområdet.

Jag tycker inte det är dags att utropa domedagsprofetier, som somliga redan gör. Vi har förmågan att klara ut det här. Vi ska bara undvika det här att varenda match blir en ödesmatch, vi ska se det så men det ska inte vara så. Om ni förstår skillnaden. Det som oroar mig är att vi under stora delar av sommarträningen eller vad man ska kalla den, varit under femton man på träningarna. Till skillnad från tidigare så har folk inte anpassat semestern efter fotbollen, och det oroar lite. Den känsliga frågan, som bör ställas och som riskerar ge mig en utskällning av "Di Gamle" är om vi inte ska gå ner på två träningar i veckan kommande säsong - höja kvaliteten på dessa och kanske, vad vet jag, återfinna glädjen igen. Jag har länge känt att flera spelare mer ställer upp som en lojalitetsplikt och inte för att de verkligen brinner för fotbollen. Jag vet inte - det kanske är en utopi att leta efter i div 4.

Här är några förslag som kan sticka folk i ögonen men som kan få oss på rätt köl de närmaste säsongerna som väntar:

- Går ner på två träningar

- Skicka upp fler spelskickliga och hungriga unga killar

- Pålle-fys på försäsongen

- Hitta och plocka hem "hemvändare"

Men nu fokuserar vi på lördagens match och TRE jävligt viktiga poäng!

Av 1938 - 3 augusti 2014 16:28

Imorgon påbörjas det senarelagda arbetet med att byta konstgräs på Kulladals IP. Det är ett välkommet byte då konstgräset sedan det lades slitits rejält. Kulladals IP var ju en av de första anläggningarna i Malmö att få konstgräs. Arbetet kommer innebära annorlunda träningstider för ungdomslagen. Seniorerna har lyxen att få samma träningstider som tidigare, kl 18.30-20.

Av 1938 - 2 augusti 2014 18:49

Matchen mot Limhamn kom att bli av den sorten; Nära men ändå inte riktigt nära. En spelmässigt jämn tillställning vanns av Limhamn med 2-0 och medan Kulladal hade förtvivlat svårt att skapa chanser så hade Limhamn fin utdelning på sina få skapade. Första halvlek var bra från Kulladals sida med stundtals fint anfallsspel. Det var dock Limhamn som gick till paus med 2-0, andra målet få minuter före paussignalen. I andra ägde Kulladal mycket boll men få gånger lyckades man ta sig igenom Limhamns försvar. Spelet eller kanske agerandet i boxen måste bli bättre. Nya tag mot ÖT på lördag.

Så var matchen

Matchen som började i strålande solsken och avslutades med duggregn, var det Limhamn som inledde bäst. Men den tidiga frisparken blir aldrig till några problem för Calle Nelin i Kulladalsmålet. En hel del Kulladalare hade letat sig till Limhamns IP denna lördag. Bland många hittade vi den i Kulladals- och Malmöfotbollskretsar så respekterade Bo Franzén. Han såg ut att må riktigt bra! Få har lyckats visa sån uppskattning för ens ledargärningar som Bosse gjorde,. Visst är det så att man uppskattar det först när man inte längre har det. Tillbaka till matchen då; Kulladal kom in i matchen via en kontring som Pierre Svensson ordnade fram efter lite bök på vänsterkanten men det blir inget av den. Nästa gång Kulladal är framme står André Jönsson, för dagen anfallare, för en fin yttersida mot just Pierre men Limhamns ena mittback hinner emellan. Matchens första målchans ordnar Limhamn fram. Andreas Romansoff och Kulladal står och gnäller på domaren medan Limhamn snabbt sätter igång spelet och i bortre delen av straffområdet kommer en Limhamnsspelare fram och får läget men avslutet går strax över krysset. Vi är nu inne i period av böljande spel, rätt underhållande. Ett nytt bra anfall av Kulladal dirigeras på nytt av Pierre och Jöns, dessvärre går den sistnämndes inspel precis förbi Mattias Andersson framför mål. Nästa gång är det Jöns som sitter i avslutningsposition. Calle Stenberg kastar inkast till Pierre som hittar Jöns framför mål men hans nick går utanför. Efter omkring tjugo minuter samspelar Jöns med Tobinho Sjöbäck, vilket får Pålle att utropa sin glädje, dessvärre blir det inget av det hela. I motsats till inledningen av matchen är det nu Limhamn som kommer i kontringar. Det blir riktigt farligt vid ett tillfälle men Daniel Jansson står för en bra brytning precis framför mål. Efter tjugofem minuter kastar Martin Persson ett av sina långa inkast, framför mål vinner Jöns ett motlägg och det är faktiskt nära att det resulterar men Limhamns stabila målvakt fångar in. Istället är det Limhamn som tar ledningen efter omkring en halvtimme. Kulladals mittfält fallerar och Limhamn kommer fram tre och tre, ett utspel mot höger sätter en spelare fri med Calle Nelin och Limhamn har tagit ledningen. Bara några minuter senare testar Limhamn avslut från strax utanför straffområdet, Calle Nelin tar inga risker och skickar bollen över ribban. Kulladals anfallsspel fortsätter att vara bra, Tobinho och Jöns samarbetar pånytt och det ger Jöns läge vid halvmånen men avslut utanför. Precis innan paus driver Filip Jönsson upp bollen i banan men tappar den, vilket ger Limhamn ett utmärkt läge att göra 2-0 vilket man också gör efter att Daniel Jansson kommit till korta i duellen vid straffområdeslinjen. Ett tungt mål att släppa in med tanke på tiden innan paus.

Regnet som började droppa strax innan paus tilltar in i andra. Spelkvaliteten tar däremot motsatt väg. Istället kommer andra att domineras av mycket tugg, gnäll och smågruff. Kulladals bästa målchans på hela matchen är ett resultat av ett vackert anfall. MP kastar ett inkast till Jöns, får tillbaka bollen och hittar Matte framför mål som nickar tätt utanför. Limhamn kommer också till ett bra läge några minuter senare. En halvvolley tvingar Calle till en kvalificerad enhandsräddning. Hörnan som följer boxar han också bort. Tjugo minuter in i andra kommer Kulladals första byte(n). Mattias Jurlander och André Håkansson, båda med få träningar i benen, ersätter Andreas Romansoff och Mattias Andersson. Matte fick ta mycket stryk i dueller med Limhamns mittbackar men gjorde det bra. Romansoff kan nog lära sig att tycka om ytterbacksplatsen, han har färdigheterna för det och gjorde det helt ok idag. Strax efter bytet fick Filip Ahlström syna ett av de mest skrattretande gula kort jag sett, Limhamns macho-mittback slängde sig som om han blivit biten av Luis Suarez och fick den lättfotade domaren på fall. Lite drygt när Bruce står där med tre varningar och avstängning till hösten, på grund av detta. Håkanssons inhopp resulterade i framförallt två målchanser, båda nickchanser. Den första efter ett fint inlägg av Pierre men målvakten stänger igen vid första stolpen. Den andra efter ett lika fint frisparksinlägg av Tobinho men i fritt läge nickar Håkansson långt över. Filip Jönssons fina brytning när Limhamn kommer tre mot två är en av få höjdpunkter i perioden upp emot nittio minuter. Matchen slutar 2-0.

Matchens spelare

Calle Nelin. Stod för två heta räddningar och agerade stabilt både i luftrum och på linjen. Ute på vift en gång och hade flyt att det inte blev värre. Nämnas bör också André Jönssons och Pierre Svenssons offensiva spel i första.