Alla inlägg under april 2014

Av 1938 - 20 april 2014 21:05

På annandagsmåndagen spelar Kulladal sin första himmamatch för säsongen när man tar emot Limhamn. Även förra året inledde Kulladal hemmaspelet med att möta Limhamn, då blev det förlust 1-2 efter en medioker Kulladalsinsats. Eftersom även returen i Limhamn slutade i LFF-seger så har Kulladal stor revansch att utkräva 2014. Limhamn inledde säsongen strålande då man besegrade från div 3 degraderade Svedala med 5-0. Till morgondagens match får Kulladal undvara flera nyckelspelare; André Jönsson, Calle Nelin och Martin Persson är skadade medan Calle Stenberg (bortrest) och Andreas Romansoff (en match avstängning) missar av andra anledningar. Det ger å andra sidan välförtjänta start- och trupplatser till det yngre gardet. Arlind Tahiri gör med matchen sin första match i Kulladalströjan.

Av 1938 - 18 april 2014 09:32

Nu får vi äntligen lite påskhelg att ta igen alla skavanker över. Det är på intet sätt nattsvart med skadorna men de ställer ändå till det något, mot Limhamn saknas fem-sex potentiella startspelare (inte bara skador dock). Här kommer en liten uppdatering om skadeläget:

Jimmy El-JalebLårkaka2-3dagar

Jag är ingen läkare så den förväntade återkomsten är endast vad jag hört av spelarna själv eller av tränarna. Vad gäller Jimmy så ska det inte vara någon fara för Limhamnsmatchen, han krockade igår med Antonijo och tvingades bryta träningen men det visade sig "bara" vara en lårkaka. De övriga på skadelistan är inte aktuella mot Limhamn och där tvingas vi även lägga till Calle Stenberg (hemma i Växjö) och Andreas Romansoff (avstängd) på listan över icke-medverkande.

Nu firar vi påsk!

Av 1938 - 16 april 2014 10:08

En sista pusselbit har byggts i Kulladals lagbygge under 2014års div 4-säsong. Anfallaren Arlind Tahiri, född 1986 återvänder till föreningen som han en gång representerat på ungdomsnivå. Han kommer närmast från Staffanstorp, 2012 spelade han i Malmö City i div 3, 2011 i Husie i div 5 och dessförinnan Klagshamn där han lirade under deras sejour i div 2. Arlind har under en period gjort uppehåll från fotbollen och är ringrostig men med lite träning och matchande kan det säkert bli bra.

Välkommen till Kulladal (igen) Arlind!

Av 1938 - 14 april 2014 22:38

17maj 2008 (Div 4 västra Skåne: Olympic - Kulladal 1-3). Det var dagen då Kulladals seniorers senaste seger mot lokalrivalen Olympic kom - det vill säga fram tills idag. På Lindängens IP gick Kulladals U-lag segrande ur kvällens premiärstrid i div 1 reserv med siffrorna 5-1. Efter en i övrigt jämn match drog Kulladal ifrån ordentligt mot slutet då Olympic drabbats av en utvisning i mitten på andra. Kulladal ställde upp med flera A-spelare som fick fylla upp tomrummen efter de många återbuden, mot dessa vägde Olympicspelarna alldeles för lätt. En tung premiärhelg för Olympics seniorer som började div 3 med att förlora mot IFK Malmö med 0-8. Desto roligare för Kulladal som fortfarande kan titulera sig obesegrade 2014 - A och U.

Matchfakta

Olympic - Kulladal 1-5 (0-1)

K: 0-1 Alex Mårtensson (22) 0-2 André Håkansson (59) 1-3 Jimmy El-Jaleb (85) 1-4 André Håkansson (89) 1-5 André Håkansson (90)

Varningar K: Tobinho Sjöbäck (1), Denniz Salih (1), Andreas Romansoff (1)

Så var matchen
Matchen börjar lite trögt denna smått kyliga måndagskväll. Det dröjer en tid innan Kulladal spelar sig fram till matchens första målchans och det är André Håkansson som tjongar en frispark fem meter över. Ett par minuter senare får samme Håkansson två nya lägen framför mål men det ena räddas av Olympics målvakt och det andra styr 2013års skyttekung tätt utanför. Mål blir det istället i nästa anfall när Andreas Romansoff rullar upp sin gubbe på högerkanten och slår en perfekt boll till Alex Mårtensson som borrar in 1-0 i bortre. Det dröjer inte många minuter innan samma firma skapar en ny chans, denna gång räddar dock målvakten Alex avslut. Nästa möjlighet får Ridah Abed som får bollen efter att Daniel Jansson vunnit en duell på hörna, Ridahs avslut lämnar dock mer att önska. En sträckning i ena ljumsken gör dessvärre att Ridah får utgå redan efter en halvtimme - Tobinho Sjöbäck ersätter. Olympic stretar emot och lyckas spela sig fram till några skottlägen utanför straffområdet, men dom blockas väl av Kulladalsförsvaret och till slut går bollen utanför. Romansoff fortsätter spela bra, fem-tio minuter innan paus får han ett bra läge strax framför mål men skottar över. Ännu en skada drabbar Kulladal när kvitteringshjälten från i lördags, Erik Magnusson tvingas utgå - in kommer Mattias Jurlander. Erik är inte den som viker ner sig men skadan kändes inte så allvarlig när han lämnade idrottsplatsen kort därefter, förutbestämt. Olympics målchanser är lätträknade under första halvlek men hade det inte varit för en fin brytning av Daniel Jansson i eget straffområde så kunde det stått 1-1 precis innan paus. Kulladal är däremot ännu närmare att göra 2-0 när både Joachim Nilsson och Alex får chanser framför mål men utan att få bollen igenom hemmalagets täck. Första halvlek slutar 0-1.

I paus gör Kulladal ett mittbacksbyte där Danne och Hozan utgår mot Calle Stenberg och Filip Jönsson. De många dubbleringarna på A-spelarna är inte optimalt men förhoppningsvis bara en engångsföreteelse. Olympic rivstartar andra halvlek och kan sånär kvittera när man nästan på avspark spelar sig till ett friläge mot Morgan Nielsen, som dock gör en fin räddning. Kort därefter har man en nick i bra läge, den går dock över. Ett något trögstartat Kulladal, i andra halvlek jämnar så småningom ut spelet. Med en halvtimme kvar byter en tröttkörd Jonathan Malmqvist, var ju sjuk under stora delar av förförra veckan, av mot Jimmy El-Jaleb. När den senare varit på banan i bara någon minut har han redan hunnit med att skapa en målchans, dessvärre får Romansoff ingen träff inne i straffområdet. Träff får däremot Håkansson som sätter dit 2-0 efter förarbete av Alex, Tobinho och Julle. Romansoff gör en riktigt bra match, ett bevis på det är Olympics nr 16 som drar på sig ett andra gult när han slår till Romansoff efter en duell - givetvis ska han ha direkt rött men domaren ville väl undvika att skriva rapport. Ut skulle han i alla fall. Kulladals utnyttjande av situationen är rätt dåligt, enda chansen man skapar får Julle när han avslutar tätt utanför. Istället är det Olympic som reducerar till 1-2 med tio minuter kvar, avslutet är fint - stolpe in. Det hinner dock aldrig bli nervöst, för bara några minuter senare har Jimmy ökat på till 3-1 efter att ha avslutat Håkanssons förarbete som innehöll ett rundande av målvakten och en kylig framspelning. På passning av återinhoppande Hozan chippar Håkansson in 4-1 i 89:e minuten. Strax före full tid gör han också 5-1, denna gång blev han framspelad av Jimmy. Ett fint förarbete från högerkanten. Matchen slutar 5-1 och nu kan äntligen Kulladal räkna sig bättre än Olympic, efter otroliga sex år. Återstår att se om det är tillfälligt...

Betygen

***

Andreas Romansoff. Fullständigt lysande matchen igenom. Retade gallfeber på Olympicspelarna vilket slutade med en rak höger. Har verkligen hittat en formtopp så här i inledningen av säsongen.

**

Alex Mårtensson. Riktigt bra tvåvägsspelare som sällan eller aldrig gör en dålig insats. Distinkt ledningsmål!

*

Denniz Salih. Vann många dueller på mittplan. Vek inte ner sig en sekund. En riktig pådrivare med sitt spel.

Av 1938 - 14 april 2014 15:25

Olympic - Kulladal, avspark ikväll kl 19 på Lindängens IP (konstgräs)

Av 1938 - 12 april 2014 20:40

En smått galen premiärmatch mellan Skabersjö och Kulladal slutade till slut i bortaseger med 2-1. Segern satt dock hårt åt, och det kom att bli en dyrköpt sådan med skada på André Jönsson och en kommande avstängning på matchhjälten Andreas Romansoff. "Galenskapen" i matchen ägde rum i den andra halvleken då inte mindre än tre (!) röda kort visades av domaren. Samtliga mål föll också i den andra halvleken. Kulladal tog ledningen genom Erik Magnusson som skickade in André Jönssons frispark via ribban. Skabersjö replikerade inom ett par minuter då Kulladal kom till korta på en frispark som nickades i mål. Den första utvisningen på ett tröttkört Skabersjö gjorde att bortalaget till slut kunde sätta dit 2-1 efter ett fint anfall - målskytt: Andreas Romansoff. Intressant i sammanhanget är att båda Kulladals målskyttar skickades på plan av Mats Persson i slutet av första. Två till röda i slutet av matchen skapade lite chansartat spel men Skabersjö var aldrig nära att hota Kulladals seger. Inget skönlir precis, men en riktigt skön seger i premiären!

Matchfakta

Skabersjö - Kulladal 1-2 (0-0)

0-1 Erik Magnusson (55) 1-1 (56) 1-2 Andreas Romansoff (78)

Mattias Andersson

Det rådde perfekta förutsättningar för fotboll denna underbara aprildag, sol och lite vind. Skabersjö får matchens första målchans när man tilldöms en frispark tjugofem meter ut efter något vågat försvarsspel av Hozan Faridoon. På en relativt liten plan fungerade Kulladals taktik att pressa motståndarna högt upp rätt bra, åtminstone stannade Skabersjös spelidé vid långa bollar som blev rätt enkla för försvaret att ta hand om. Den ojämna planen och premiärnerver gjorde dock att vi slarvade onödigt mycket på egna planhalvan, vid ett läge är det nära att bli riktigt farligt men det hela reder ut sig. Kulladals första målchans dröjer ända till halva halvleken när Mattias Jurlander provar avslut med högran, enkelt för målvakten. Strax därefter är hemmalaget starka i duellerna där Kulladal går in lite halvdant och det gör att man får en målchans men avslutet lämnar mer att önska. De riktigt heta chanserna infinner sig inte för Kulladal i den första halvleken men den tappra Kulladalssupportrar på runt femton-tjugo får åtminstone se ett fint upprullat anfall där Jimmy El-Jaleb dundrar in ett inlägg från höger som Julle inte får träff på på andra sidan straffområdet och inte heller Tobinho Sjöbäck som letat sig in på returen. Någon minut senare spelar sig Kulladal till en hörna, en riktigt bra slagen sådan av Tobinho hamnar hos Filip Ahlström som dock inte får träff. Div 4-debutanten Morgan Nielsen hade dittills haft rätt lite att göra som första utpost men strax efter Kulladals dubbelbyte står han för en kanonräddning när Skabersjö skapar en sällsynt målchans (båda lagen inräknat) i den första halvleken. Just dubbelbytet, där en osynlig Pierre Svensson och Mattias Jurlander utgår mot Erik Magnusson och Andreas Romansoff skulle få fart på Kulladal - men det skulle dröja till andra halvlek. Calle Stenberg står för en stark insats på högerbacken under första halvlek där han reder upp en hel slarv från övriga laget, bland annat genom en fin glidare strax innan paus.

Ett bra halvtidssnack satte ordentlig fart på Kulladal. Jimmy El-Jaleb kan direkt på avspark ordna en bra möjlighet, avslutet blir till hörna. På den nickar Filip Ahlström strax utanför, stora delar av bänken tror att det är mål. När Erik Magnusson avslutar ännu ett bra anfall konstaterar vi att Kulladal redan på fem minuter av andra skapat mer än under hela första. Det skulle fortsätta. Tobinho gör det bra när han hittar inhoppande Andreas Romansoff som prickar ribban med sitt inläggsavslut. Jimmys inlägg längst marken är ett riktigt bra sätt att skapa farligheter, ibland önskar man att fler provade detta, tyvärr är inte lagkamraterna med på det. Efter en period med bra Kulladalstryck kommer så slutligen ledningsmålet. Kulladal tilldöms en frispark något till höger om straffområdet, för ovanlighetens stund slås den av Jönsson som skickar bollen hårt mot målvakten som tappar ut den och Erik Magnusson skickar den i mål via ribban, för säkerhets skull skickar Daniel Jansson in den. Domaren ger dock målet till "Gattuso". Den så lysande inledningen av andra får sig en törn när Skabersjö kvitterar precis efter. Man tilldöms en frispark in på offensiv planhalva som nickas i mål otagbart för Mogge. Kanske är det inte så konstigt att vi kommer till korta mot storväxta Skabersjöare, i övrigt gör vi det bra på fasta. 1-1 hur som helst. Men Kulladals sprudlande offensiv kommer inte av sig, åtminstone inte omedelbart. André Jönsson gör allting så bra när han driver igenom hela hemmaförsvaret men chippen över målvakten går utanför. Bara minuterna efter har han en ny lekstuga men avslutet denna gång rätt i famnen på hemmamålvakten. Någonstans här börjar matchen urarta, de gula korten börjar hagla. Än mer irriterat, hos Skabersjö, blir det när domaren blåser av ett friläge som annars är mål. Konstigt nog äger de värsta klagomålen inte rum här utan senare. Med tjugo kvar får Julle en ny chans när han byter av Jimmy. Skabersjö har en farlig hörna som man avslutar utanför i läge mitt framför mål. Matchens första röda tilldelas Skabersjös nummer sju som går in tufft med sulan före. Detta är i en period där Kulladal stundtals viker sig i duellerna, Mats kallar det hela duttigt från bänken. Med en man mer kan Kulladal åter ta över spelet. Julle gör det bra när han bryter igenom lite till vänster i straffområdet och kommer till avslut med högran, på returen får Jönsson inte till avslutet. Skabersjö fortsätter spela tufft och får till en riktigt ful tackling mot Danne, domaren nöjer sig med det gula. En egen tanke där är att Skabersjö nog får akta sig för sånt spel i div 4 där bedömningen är en helt annan än div 5 där dessa typer av tacklingar är vardagsmat. Man drar på sig det ena gula efter det andra och stämningen i hemmalägret blir allt mer irriterad. Skönt då att Kulladal kan utnyttja detta när man med tolv minuter kvar prickar in 2-1. Det är Romansoff som löper sig i läge från höger och perfekt möter en pass från Jönsson och borrar in bollen i bortre. Om ettan mer var ett kämpamål var detta desto vackrare. Det dröjer inte mer än två minuter efter målet innan domaren visat ut två spelare. Kulladals matchhjälte Romansoff får ett andra gula, fick ett onödigt i slutet av första. I situationen som följer knuffar motståndaren, med ett gult i bagaget, till Romansoff och domaren väljer då att plocka upp ett andra gult. Att notera är att det var samma spelare som gav Danne den fula tacklingen innan så kanske rättvist trots allt. I samma veva lyckas även Skabersjös assisterande tränare dra på sig ett rött och får lämna bänken. Med tio kvar drar Jönsson en baksida och tvingas utgå, ersätter gör Alex Mårtensson - div 4-debut även för honom. Med bara nitton av ursprungliga tjugotvå spelare kvar på banan skapas stora ytor, främst för Kulladal naturligtvis. Tobinho skapar den ena chansen efter den andra men siktet är inte rätt inställt. Däremot lyckas han och Julle utmärkt med att transportera ner bollen till hörnflaggan så tiden löper ut. Kulladal lyckas ordna upp det hela och går segrande ur striden. En riktig fulseger, men ack så skön.

Matchens spelare

Filip Ahlström. Det var inte helt lätt att välja ut matchens spelare idag. Inhopparna kom in med en fin energi som stor till stor del var anledningen till att vi till slut kunde skapa lite chanser och sedermera göra mål. Till slut föll ändå valet på lagets mest stabile spelare, Filip Ahlström. I balansrollen har han lagets kanske viktigaste uppgift, att leverera boll och att "döda" boll, båda delar gjorde han bra idag. Oerhört viktig för oss.